mamici de sept-oct2006 (53)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

MIRABELAC,te inteleg perfect,si eu stau toata ziulica in casa,tu ai deja 30 sapt.,Doamne,,eu am numai 23,si asa greu trece timpul doar in casa,ma mai misc pe aici asa usor.Si cind te gindesti ca eu stau de cind stiu ca sunt gravida.Mai ai contractii?Eu cind ma ridic in picioare simt asa o presiune in burta,si am tendinta sa imi sustin cu mina abdomenul,sa nu cada.E o senzatie ciudata,nu e durere,dar probabil cum stau tot timpul in pat,atunci cind ma ridic isi face prezenta greutatea,cred...La eco totul e in grafic,bb creste,placenta e grad 2,dr zice ca e normal,colul inchis la interior.Sper sa fie tot asa pina la sfarsit.

Adina 23+

poze
Adina diverse

Mergi la inceput

Fetelor,stie cineva ceva de candida de sarcina?

Adina 23+

poze
Adina diverse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cpetrut spune:

Adinazot - candida este o bacterie digestiva si vaginala pe care o avem toate. Candidoza este afectiunea in care numarul de bacterii depaseste mult normalul si apar simptome neplacute. In sarcina este foarte foarte frecventa si de obicei tratamentele sunt fie ineficiente, fie ea reapare la scurt timp. Partea buna este ca ea nu afecteaza bb, ba chiar am auzit ca ar impiedica aparitia altor infectii mai periculoase. Si tot partea buna a lucrurilor: de obicei dispare, sau se trateaza foarte usor dupa nastere.

Stiu ca cel mai frecvent tratament este cel cu ovule, dar nu stiu dozele si ar trebui sa-ti consulti doctorul pentru contraindicatii in sarcina.

Sunt alturi de cele care trebuie sa stea la pat in timpul sarcinii. Eu nu am aceasta interdictie, dar sunt singura toata ziua, intr-un oras frumos (Sibiu), dar in care nu mi-am facut inca prietene. Asa ca si eu misun mai mult prin casa. Tineti-va tari ca nu mai e mult si apoi nu ne mai plictisim!!

Cricri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Laliq, dar daca mama are A si bb are 0? E aceeasi problema cu icterul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Alipiticot, si eu imi doresc din tot sufletul sa alaptez bebelusa. Asta este unul din motivele pt care vreau sa nasc natural, caci lactatia se instaleaza mai repede dupa nasterea naturala, sau cel putin asa am tot citit. Dar chiar daca alaptezi, nu-ti trebuie sa ai si biberon, caci la bebelus ii mai dai si un pic de ceai si ai nevoie de biberon. Chiar citeam undeva ca daca alaptezi natural ai nevoie de 1-2 biberoane, iar daca alaptezi artificial ai nevoie de 5-6 biberoane.

putzuruca 29+ cu Andreea-Maria

poze cu dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Larisa, eu intrebasem de anticorpi ptr ca stiam ca ziceai ceva la un moment dat de nastere prematura. Si speram sa nu fi crescut nr intre timp si iar sa auzim chestii despre nasterea prematura la tine din nou. Pana la urma medicul ce zice?
Eu n-am facut vaccinul, dar din fericire nu au aparut anticorpii. Probabil ca si madra mica are Rh-ul negativ, ca alta explicatie n-am...
Cat despre priviri compatimitoare vis-a-vis de mine gravida de mana sau in carutz pe strada cu Luk... M-am saturat... Am ajuns sa le ignor.

Vauva, Garmastanul, cat si Bepanthenul ajuta la vindecarea ragadelor/ranilor care vin o data cu perioada de inceput a alaptatului. Nu stiu sa spun care e mai eficent, probabil amandoua. Bepanthenul are avantajul ca e bun si ptr un funduletz iritat de bebe , pe cand Garmastanul nu cred ca e, dar nu stiu sigur.

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca

Mergi la inceput

CRICRI,mersi de informatii.

Adina 23+

poze
Adina diverse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Multumesc Mephala si Adameasca pentru raspunsuri!

Despre candidoza eu tocmai citeam intr-o carte ca ar trebui tratata inainte de nastere (daca nasterea este naturala) ca ii poate afecta gurita la bebe si sa aiba probleme cu mancatul. Am primit o carte din RO, dupa parerea mea tare buna pentru mamicile incepatoare. Se numeste "Mama si copilul- Manual complet Johnson & Johnson" . Este scrisa de Elizabeth Fenwick.

Pupici,

Vauva 34+ cu Bianca

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Adina, Cpetrut... mica rectificare... candida e o ciuperca, ea provoaca VIRGULA candidoza, o micoza. Oricum nu conteaza prea mult pt ca e quasi-inofensiva (in afara efectelor neplacute -prurit, congestie, usturime- nu face ravagii in organism). Candida e o "oportunista", ea se gaseste practic peste tot in jur (daca nu igienizam obsesiv mediul) si se foloseste de obicei de imunitatea scazuta (e si cazul sarcinii) pentru a se infiltra si instala. Se trateaza cu antimicotice locale in timpul sarcinii (ovule, creme). Am avut si eu prin trim I, doc mi-a dat Gynozol, am luat 3 ovule si gata, a trecut si n-a mai revenit. Era foarte neplacuta atunci, insa... desi inofensiva pentru bebe din burtica. Adina vezi ce-ti recomanda doc tau, si nu te ingrijora

Eloise 27+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

ELOISE,eu nu am simptome in afara de scurgerea aceea mai groasa,nu am mincarimi si nimic,dr.mi-a dat 2 ovule de Lomexin,dar se pare ca nu mi-a trecut,ca scurgerea mai persista.Dar sapt viitoare imi mai face o analiza,si sa vedem.
Mersi!

Adina 23+

poze
Adina diverse

Mergi la inceput