Azoospermie - cap 4 -

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iazminn spune:

Astazi in sfarsit am reusit sa iau leg telefonic cu dr. Soare. Intradevar ati avut dreptate. Mi s-a parut f dragut.Rugamintea mea la voi este sa-mi spuneti si mie adresa, dar mai ales cum se ajunge acolo. Eu nu sunt din Buc si din statia Militari nu ma mai descurc. Pe unde vine Calea Calarasi ( ca acolo am inteles ca are cabinetul).Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Iazminn :in primul rand, trebuie sa-l intrebi pe el unde va cheama.Pt.ca are doua cabinete.Unul e pe Bd.Ferdinand nr.59 (de la Bucur Obor se merge inainte ,spre Muncii, pana la intersectia cu bd.Ferdinand- cred ca e prima intersectie de la Obor,are in dreapta Liceul Iulia Hasdeu-si mergeti la dreapta, pe langa liceu pana ajungeti la clinica stomatologica Medisante si in cadrul ei e cabinetul..nu mergeti mult,iar in drum treceti si pe langa o benzinarie).Cealalta adresa e Calea Calarasi nr.88, e cam in aceeasi zona, adica ajungeti la Pasajul Muncii si o luati tot in dreapta(cand vii dinspre Obor), pe Calea Calarasi.Mergeti pe ea pana ajungeti la case( treceti de Hala Traian, se merge pe linia de tramvai acolo,in zona cabinetului).La nr.88 este ForumLabPlus- laborator de analize medicale.Cu mijloace de transport in comun nu stiu sa iti explic,pt.ca si eu vin de departe si vin cu masina.Poate iti pot explica bucurestencele cum ajungi din Militari in zona Hala Traian.(iar de acolo e aproape).
Oricum, trebuie sa vorbesti cu el la telefon inainte sa iti spuna unde va cheama si atunci iti poate explica si cum ajungeti la el, daca de la mine nu ai inteles(noua el ne-a explicat si am reusit sa il gasim).
Multa bafta si sper ca ti-am fost de folos!

Nusy

Mergi la inceput

NUSY draguta ca de obicei. Multumesc mult de tot. Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Fetelor,
Cred ca in curand o sa infiintam un Fan Club S....cam multe au vazut cat de chipes si inteligent este dr S....Lasand gluma la o parte, apelati cu incredere la dumnealui.Este f competent si, pe deasupra, si un bun psiholog de cuplu...Va face sa credeti ca azoo e..ceva trecator.
Noi inca luam tratamentul naturist si numai dupa aceea ne-am hotarat sa rezolvam problema cu infectia urinara.Nu vrem sa-l intrerupem...mai avem un pic.Oricum dr S ne-a dat tratament si pt infectie.
Va pup .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns foufou spune:

...vin si eu in club, dupa ce am citit cele 44 de pagini ale subiectului. Sunteti minunate in lupta voastra, m-ati emotionat sincer.

La mine este o situatie mai deosebita. Pe scurt: am stiut de la inceputul relatiei ca cel ce avea sa imi devina mai tarziu sot este hipofertil (el a mai fost casatorit o data si a incercat sa aiba copii cu fosta sotie, inclusiv FIV - fara rezultat). Data fiind aceasta experienta, el a reusit in timp sa se impace cu ideea ca nu va avea copii biologici. Mie mi-a fost, desigur, ceva mai greu, pentru ca imi doresc copii, si copiii LUI mi i-as dori - insa, in timp, am acceptat impreuna ideea inseminarii artificiale cu donor.

Dupa ce am citit pe aici, realizez ca eu sunt total pe dinafara in ceea ce priveste acest atat de complex subiect. Ideea este ca, la ultimele analize, care au avut loc acum cativa ani (noi nereincepand pana acum demersurile si analizele, intrucat in principiu, din motive nemedicale, nu pot ramane insarcinata inainte de toamna 2007 - a nu se intelege ca daca as ramane natural inainte nu am fi cei mai fericiti oameni din lume), el nu era pe zero barat, avea vreo 8.000.000/ml, dar, din cate am inteles, erau probleme si cu morfologia. Eu am propus initial sa incercam tot ceea ce se poate pentru imbunatatirea calitatii spermei lui - insa el insista sa trecem direct, toamna viitoare, la IAD. Motive: a trecut o data prin asta, cunoaste stresul psihic si efectele fizice asupra cuplului; din ce i-au spus medicii, sunt mari sanse ca un eventual copil de sex masculin al nostru sa mosteneasca aceasta ..deficienta, ca sa nu zic drama; foarte probabil, deficienta este genetica, dat fiind ca dintre cei doi frati ai lui - unul nu are copii, in ciuda eforturilor sotiei sale medic cu patru specializari, iar celalalt a reusit dupa doi ani de tratamente sa faca un copil, insa al doilea s-a dovedit a fi imposibil.

Ce ma sfatuiti? Sa mai incerc lupta asta cu sanse mici sau sa ma concentrez pe campania pentru IAD, idee acceptata deja de amandoi? Am citit intre timp si topicul despre inseminari in Ro, sunt un pic ingandurata privind marja de reusita, dar si conditiile de igiena, selectia donorilor, felul in care unii medici inteleg sa comunice cu pacientele.

Va multumesc mult si sunt alaturi de voi.

Mergi la inceput

8000000? Stati bine in comparatie cu noi care avem un mil. Pai de ce sa faceti IAD cand puteti face IAS unde am inteles ca treb min 5 mil?Eu daca as fi in sit voastra nici nu mi-as pune o astfel de intrebare. Chiar daca este stresant pt sot eu cred ca merita efortul.La IAD recurgem noi( cu inima stransa) care nu avem nici o sansa.Parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns foufou spune:

Multumesc, Iazminn, pentru raspuns. :)

V-am zis ca abia acum incep sa deslusesc tainele domeniului si demersurile propriu-zise pentru inseminare sunt programate pentru peste un an, de-aia va rog sa ma sfatuiti.:) Cei 8.000.000 de existau atunci cand a incercat, acum cativa ani buni, de atunci nu si-a mai facut spermograme - precizez ca intre timp sotul meu a trecut de 40 de ani, dar eu am 30, deci sunt in grafic, am timp (si chef:) sa fac doi-trei bebei. De asemenea, desi nu am ramas niciodata insarcinata (protejandu-ma), nu stiu sa am probleme fizice, controlul ginecologic de rutina e superok, papanicolaul 1, iar singura ecografie genitomamara - tot de rutina - a zis ca-s bomboana.

Cat despre IAS, din ce am citit aici, trebuie "doar" cei 5 milioane, dar dupa "selectie", si am zis ca la el e si o problema de morfologie. :( Am dat insa de tratamentul naturist al Liviei si bineinteles ca branca ursului&co. scrie pe el in urmatoarele luni :)). Am gasit si cum se cheama in franceza (sotul meu e francez) - Berce commune, Berce branc-ursine, Patte d'ours - n'a auzit in viata lui de chestia asta, dar o va papa indelung, promit. :)) Plec intr-acolo cu o provizie serioasa.

Ziceti-mi insa ce sanse sunt ca un baietel al nostru sa mosteneasca problema (de-aia vreau eu fetitze, prima are numele deja ales, dar nu sunt in situatia de a face mofturi).

Eu as face tratamentul si inseminarea in Fr (unde primele patru incercari sunt chiar gratuite, suportate de asigurari), insa trebuie sa avem minimum doi ani de casatorie, iar noi nu avem atat de la legalizarea relatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Foufou, aceeasi problema are si sotul meu, de aceea tot scriu la acest subiect, 6 mil. dar forme normale zero. Am facut deja 4 inseminari si incercam de vreo cativa anisori, timp in care am avut si o sarcina oprita in evolutie. Avand in vedere varsta ta, ai putea sa incerci intai sa ai un copil cu sotul tau, prin FIV cu ICSI (au fost reusite) dar e bine sa stii toate riscurile rezultate dintr-un material genetic masculin slab: riscul ca FIV-ul sa fie un esec, riscul ca sarcina sa se opreasca din evolutie si riscul ca un copil de sex masculin sa mosteneasca problema de sanatate a sotului (mai ales daca e ereditar, cum vad tendinta din familia sotului meu).
In caz de esec ramane varianta inseminarii cu donor... Daca sotul tau inclina spre aceasta varianta poate ca experienta avuta in trecut il determina acum sa doresca a te scuti pe tine de gustul amar pe care l-a avut.
Oricum, intr-un an de zile se pot intampla multe, inclusiv sa apara o sarcina naturala!

"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

quote:
Originally posted by andrabirni

Fetelor,
Cred ca in curand o sa infiintam un Fan Club S....cam multe au vazut cat de chipes si inteligent este dr S....Lasand gluma la o parte, apelati cu incredere la dumnealui.Este f competent si, pe deasupra, si un bun psiholog de cuplu...Va face sa credeti ca azoo e..ceva trecator.
Va pup .

Asa este! Pe sotul meu l-a castigat, e clar!

"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Draga Foufou,
Bine ne-ai gasit!Daca ti-as spune bine ai venit, ar suna ca ne-am bucura ca ni te-ai alaturat, si nu e deloc asa!Nu trebuie sa fii descurajata, trebuie sa o iei pas cu pas, iar fetele de-aici te vor ajuta, asa cum au facut-o cu fiecare dintre noi.
Pt inceput, faceti din nou spermograma si in functie de rezultatul ei decideti urmatorul pas...
Nu poti stii ce s-a mai intamplat in ultima perioada....
Apoi, vreau sa te mai intreb ceva...ai spus ca e ereditar.........dar tatal lui, socrul tau, cum a facut 3 copii?Sau e ereditar numai de la sotul tau catre copii?
Dupa cum ai citit, noi luptam cu aceasta trista azoo...ai timp sa lupti alaturi de noi!
Te pup si...continua lupta!

Mergi la inceput