Azoospermie - cap 4 -
Raspunsuri - Pagina 6
foufou spune:
quote:
Originally posted by Avalon
riscul ca un copil de sex masculin sa mosteneasca problema de sanatate a sotului (mai ales daca e ereditar, cum vad tendinta din familia sotului meu).
voilà. :( [si in familia lui este evidenta problema ereditara, am povestit pe pagina anterioara despre fratii lui] rf. la asta, mi-a spus ca nu si-ar ierta daca ar transmite copilului *meu* o astfel de problema.
quote:
ramane varianta inseminarii cu donor... Daca sotul tau inclina spre aceasta varianta poate ca experienta avuta in trecut il determina acum sa doresca a te scuti pe tine de gustul amar pe care l-a avut.
Exact! Mi-a spus cu maxima delicatete asta, iar timpul care a trecut de la traumatica experienta anterioara (care a determinat in mare parte evolutiile in cuplu care au dus la divortul sau) l-a facut sa se impace cu ideea si sa accepte cu deplina sinceritate un copil care doar biologic nu ar fi al lui. Iar, din dragoste de el, accept si eu. :)
quote:
Oricum, intr-un an de zile se pot intampla multe, inclusiv sa apara o sarcina naturala!
Asta sper si eu! :)
Va rog, ajutati-ma, in ultimele 24 de ore, de cand am descoperit forumul, am citit sute de pagini si simt ca nu ma mai pot concentra.
Multinvocatul "tratament al Liviei" pentru probleme de fertilitate masculina este urmatorul?
-vit.A(1,5-2mg sau 5000 UI)-echilibrul hormonilor sexuali
-vit.C(cat de mult)-influenteaza formarea hormonilor glandelor suprarenale,protejeaza
-Zn (15 mg/zi)-pt.trat.sterilitatii
-Tablete de telina max.cat scrie in prospect
-Spirulina tot max.
-Naprasnic(ceai,preparat special)-2 luni,3 cani pe zi
-polen(2 linguri/zi,dimineata)
-ulei de catina-are efect foarte puternic se adm.int.timp de 3 luni
-Branca ursului-de 3 ori pe zi(se face un amestec din frunze,flori si seminte-cele mai importante,se macina toate cu rasnita de cafea) cate o lingurita plina (nu cu varf)bauta cu o cana de apa-creste motilitatea si nr. -sau tinctura(mai usor de adm.)
-busuioc -macerat la rece 8 ore(4-8 lingurite intr-o cana cu apa)se strecoara si se bea dimineata.-doar 14 zile
Trat. se tine trei luni,exceptie facand produsele la care am scris in dreptul lor altceva.
IMPORTANT!!!Nu se beau: alcoolice si racoritoare,nu se fumeaza(cine poate ar fi excelent) si nu se mananca carne de porc-TIMP DE TREI LUNI"
PS:se mai poate adauga coenzima Q10-30 mg(1 tb./zi timp de 1 luna,apoi pauza 1 luna si se reia inca o luna).
Sau trebuie sa mai caut? Mai exista si alte variante?
Va multumesc mult si va tin pumnii tuturor.
foufou spune:
quote:
Originally posted by andrabirni
Draga Foufou,
Bine ne-ai gasit!Daca ti-as spune bine ai venit, ar suna ca ne-am bucura ca ni te-ai alaturat, si nu e deloc asa!Nu trebuie sa fii descurajata, trebuie sa o iei pas cu pas, iar fetele de-aici te vor ajuta, asa cum au facut-o cu fiecare dintre noi.
Pt inceput, faceti din nou spermograma si in functie de rezultatul ei decideti urmatorul pas...
Nu poti stii ce s-a mai intamplat in ultima perioada....
Apoi, vreau sa te mai intreb ceva...ai spus ca e ereditar.........dar tatal lui, socrul tau, cum a facut 3 copii?Sau e ereditar numai de la sotul tau catre copii?
Dupa cum ai citit, noi luptam cu aceasta trista azoo...ai timp sa lupti alaturi de noi!
Te pup si...continua lupta!
Multumesc, Andra. :) Si eu ma bucur ca v-am gasit si astept sa se imputineze clubul (eu sa raman ultima, ca am zis ca momentul ideal ar fi pentru mine abia peste un an).
Da, o sa il pun sa isi faca spermograma [fiind pentru moment la distanta, abstinentza de cateva saptamani deformeaza rezultatul? Sa astept sa ajung eu acolo? Ma gandesc insa ca atunci, la cat de *reciproc-epuizanti* suntem, s-ar deforma in sens invers. :))].
Ziceai de tatal lui, ca a facut trei copii. Ba, sunt cinci (sotul meu fiind cel mai mic). :)) (Soacra mea e feminista, insa de-aia cu toate tziglele pe casa, cu accent pe familie, si e si azi intr-o superforma - conduce masina si lupta pentru drepturile femeilor la 78 de ani). Cele doua surori nu au avut probleme, au facut copii - baietii au buba. Nu stiu cum sa imi explic asta stiintific, prin ce colateralitate or fi mostenit - cert e ca nu direct de la tatal lor. :)
Sunt insa motivata, unul din fratii lui a reusit (cu mari eforturi, e drept) sa aiba un copil - e drept ca era si mai tanar à l'époque, dar si medicina a evoluat de atunci. Deja am tradus tratamentul naturist, el incearca sa ramana realist si sa nu se entuziasmeze inainte de vreme, dar il va tine [mai greu cu alcoolul, nu e un mare bautor, dar la ei vinul e aliment:). Delicios aliment, de altfel.]
Va pup, numai bine, noapte buna.
andrabirni spune:
Draga Foufou,
Spermograma se face dupa o abstinenta de 4 zile.O prea mare abstinenta face ca spermograma sa aiba alte valori, anormale.Daca ai citit pe forum, a fost un caz cand sotul unei aspirante facuse o spermograma dupa o abstinenta mai indelungata si....i-a iesit f. prost.Sotul isi poate face spermograma in Franta.In functie de ce gasiti,de nr lor si forma,alegeti solutia....tratament, IA, FIV-ICSI etc.Nu va grabiti, alegeti cea mai buna solutie, dar repet, numai dupa ce aveti rezultatul unei noi spermograme.Iti tinem pumnii si multa bafta!Suntem aici....nu vei lupta singura!
andrabirni spune:
Foufou,
Am uitat ceva esential!Tratamentul naturist este individualizat in functie de rezultatul spermogramei si de alti factori(antecedente medicale sau in curs, anumite analize medicale, etc).
Noi suntem pe un tratament naturis, dar inainte am facut ceva analize si am discutat f mult cu dr care se ocupa de cazul nostru.
Te pup!
Miki, profit de ocazie si iti urez sa ne parasesti cat de curand de-aici si sa te duci la ...mamici!
foufou spune:
Multumesc, Andra. Alors, ne gandim la programare, spermograma se va intampla la 4 zile dupa prima mea plecare [noi suntem navetisti internationali:))].
Mersi si de avertizarea cu personalizarea tratamentului - dar ziceti-mi daca ierburile magice raman in principiu acelasi, doar dozajele/combinatiile se modifica, da? Sa incep deja sa le procur pe-alea mai *specifice* - BU, catina, naprasnic (ca vitamine sau coenzime gasesc si acolo)? Din octombrie raman pe termen lungutz abroad, credeti ca daca e nevoie si trimit prin mail/fax analizele (traduse) unei prietene, dupa ce il sun eu de acolo si ii pove despre ce e vorba in propozitie, poate ea sa se duca aici la iubitul vostru (sper ca si al meu) dr. Soleil, sa ne faca o schema de tratament?
Multumesc mult de tot si sa vi se-ntample cat mai curand minunea !
iazminn spune:
Fetelor am reusit sa-l progr pe sotul meu joi la dr. Soare. Sunt tare curioasa daca cele 3 luni de tratam naturist au dat vreun rezultat.Inca odata mi s-a parut extraordinar. Bine ca mai exista si astfel de oameni.Va tin la curent. Pupici
andrabirni spune:
Iazminn,
Te asteptam cu sufletul la gura sa ne spui vesti mari!Sper sa ne scrii imediat ce aflii!
Foufou, nu sunt in masura sa-ti raspund la intrebarea legata de tratamentul naturist, dar un sfat ti-l pot da: cred ca si aceste "ierburi" se iau dupa o anume schema, astfel incat sa interactioneze bine cu alte tratamente.Cred ca luate asa gramada, fara o schema anume, dozare sau alte lucruri de-astea,nu au efectul scontat.Repet, este o parere personala!
Nusy, ti-am scris un OM.Pupici.
Miki, mai traiesti ?
foufou spune:
Draga Andra, am inteles ca trebuie o schema de tratament naturist personalizata, ziceam doar sa iau deja provizii de BU&co inainte sa plec, sa nu mai cer pe urma prietenilor din tzara sa imi trimita ei, cand aflu dozajele/combinatiile. :)
M-am gandit sa va spun si eu doua povesti incurajatoare, ca tot am citit pe aici "povesti de succes" (cred ca e un topic specializat, dar scriu aici, ca aci mi-am stabilit, cu voia voastra, sediul, pana una-alta). Deci, povestile is adevarate si sunt "la prima mana", s-au intamplat unor oameni pe care ii cunosc si care imi sunt apropiati.
Cazuri de sterilitate prelungita. Prima s-a intamplat varului meu primar si sotiei sale. La ea era buba, a facut tot ce era omeneste si medical posibil, bebe nu aparea. Dupa 6 ani de casnicie, au intentat actiune de divort. Ca in filmele siropoase, si-au dat seama in ultimul moment, in termenul ala de dinainte de pronuntare, ca se iubesc si s-au hotarat sa adopte (luasera si inainte in calcul varianta, dar nu trecusera la fapte). In saptamana in care au anulat actiunea de divort, Dumnezeu a lucrat si tatal meu (unchiul lor) a aflat de existenta unei fetite abandonate undeva intr-un sat din dambovita, crescuta de o strabunica nonagenara. A doua zi au fost acolo si seara au si venit cu fetita acasa (i-au cumparat pantofiori si haine din primul oras, Alina, fetita de doi ani era pur si simplu dezbracatzica si subnutrita). I-au identificat cu mari eforturi parintii prin tzara, au obtinut semnaturile si exact in luna in care au definitivat actele de adoptie, iarasi ca in filmele siropoase, verisoara mea prin alianta a ramas insarcinata. A venit pe lume Monica. Aveau doua fetite frumoase si destepte, fatza de care nu faceau nici un fel de diferente, erau fericiti. Si pentru ca tortuletzul asta cerea o cireasa, cand cei doi se apropiau vertiginos de 40 de ani, desi medicii s-au crucit, ...apare George. Sunt nepotii mei si sunt mandra de ei. :)
Asa. A doua poveste este inca si mai spectaculoasa. Vecina mea, dupa cinci ani de casnicie fara bebe, o infiaza pe Carmen, cu care tare multe nazbatii am facut in copilarie. :) Cand Carmen avea 7 ani - deci, dupa aproape 13 ani de casatorie a parintilor -, desi iarasi medicii nu ii dadeau nici o sansa, tanti Nina ramane insarcinata. Vine pe lume Dana, bucurie mare. La numai trei luni dupa - pregnant again. Aurelian - aveau si baietel, bucurie la fel de mare. Si, tineti-va bine, au urmat: George, Catalina, Alice si mezina Cristina, facuta la varsta de 43 de ani mama si 48 - tatal. Sase copii naturali, frumosi si sanatosi, dupa 13 ani de sterilitate si de rugaciuni. :)
Deci, desi bineinteles ca exista cazuri si cazuri, fiti optimiste!
miki-miki spune:
Foufou bine ai venit ! Dar sa pleci repede la . Cere-i si tu reteta lui tanti Nina ca o vrem si noi. Eu nu vreau o echipa de fotbal ci numai 1-2 dc se poate.
La mine nimic nou. Stam pe loc pana in toamna si dupa aia il duc pe al meu la analize din nou.
Va pup si sa ma ierte moderatorii ca am fost of topic.
Miki
iazminn spune:
Fetelor, astazi a fost sotul la dr . Soare. TREGEDIE! 500000/ml. Deci cele 4 luni de tratam naturist au fost in zadar. Mai grav este ca nu se stie cauza intrucat toate analizele le are OK. Deci am ajuns de unde am plecat.