Azoospermie - cap 4 -

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Mickilina tre’ sa pastrati un loc si ptr. mine pe listutza la gravidutze ca ai vazut ce am scris la “Aspirante “ …Mi-au scris pe externare “revine gravida” ..incet dar…SIGUR!!
Pisi am vazut si io leganutzele despre care vb. , sunt BESTIALE!!!
Am inteles ca esti nasica!! Nasica de ce?? Bblica fetitzica sau baietzica!!!
Orice ar fii sa fie sanatos si tu o nasica fromosicaaaaaa!!
Cormelianeli sar’na !!! Matzul este alinarea mea…Sufletzelul meu!!!
Iuca ia un din cauza mea !!!Si nu va demoralizati!! Mergeti mai departe!!!!
Nechitaela “mama Moisa “ este dura rau..si superficiala …mergeti la alt dr.

fetele !!!!

PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!

"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "

copilutz'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iazminn spune:

Buna. Dupa parerea voastra care dr e mai bun? Dr. Soare sau dr. Matei? Merci mult pt raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_ela spune:

Nu vreau sa fiu carcotasa, Moisa nu a fost acra cu noi, ne documentasem deja si nu ne putea invarti prea usor. Era foarte ocupata si mereu pe fuga, (noi suntem din provincie). Ne-a fost recomandata de cineva apropiat. Este foarte rigida. Poate ca noi eram azoo, doream o dovada concludenta ca nu putem avea copii si te astepti sa-ti spuna cat mai detaliat. Dupa ce am terminat cu intrebarile si analizele, Moisa ne-a spus ca nu are rost sa ne dea hormoni de 3 mil. pe saptamana. S-a uitat spre mine si i-a spus sotului ca din atatia bani mai bine apelam la donator. Nu cred ca exista cineva sa-ti spuna exact cauza problemei si parca cu cat vrei sa afli mai mult, cu atat ma indepartez si te afunzi in si mai multe intrebari care sunt fara raspuns. Suntem f. complex construiti si din pacate prea in urma de a incerca sa facem ceva atat de mare.
Pe data de 02.02 2006 spermograma Pitesti (clinica particulara)
1.vol = 1 ml
aspect - opalescent
vascozitate - normala
ph - alcalin
nr - 0
2. Bucuresti Panait Sarbu 25.04. 2006
vol - 0,6 ml
ph - 7,5
aspect- opalescent
Timp lichefiere - 20 min
concentratie - 0
3. Buc Panait Sarbu 29.05.2006
vol - 0,4 ml
ph - 7,5
aspect- opalescent
Timp lichefiere - 10 min
concentratie - 0
4. in urina emisa dupa ejaculat, centrifugata - nimic 0
La noi LH, prolactina si testosteronul au fost la analizele din 25.04.2006 in jurul mediei pentru adulti, doar FSH-ul era aproape de limita minima (1.97 relativ la intervalul 1.5-12.4).
La barbati LH (hormonul luteinizant) este cercetat pentru a se vedea daca problema de infertilitate este produsa de o afectiune a glandei pituitare (hipofiza). Testosteron de a afla daca problema de infertiliatate este cauzata de o afectiune la nivelul testiculelor sau la nivelul glandei hipofize. Un nivel mic al testosteronului plasmatic poate fi cauza numarului mic de spermatozoizi. FSH este util la pacientii cu volum testicular mic si semne clinice de deficit androgenic si este necesar producerii de spermatozoizi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

N_ela, si eu stiu ca la nivel mic al FSH se prescriu injectii cu pregnyl.Ar trebui,totusi,sa incercati,dar...la sfatul unui medic(androlog, urolog sau endocrinolog).

Iazminn, nu stiu ce sa-ti spun.
La Matei nu am fost,dar la Soare da.Iar el face spermograma foarte amanuntit,nu superficial. Lasa sperma sa se lichefieze complet,dupa care o studiaza picatura cu picatura ,toata cantitatea...nu doar un mililitru.

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Fetelor,
Azi am fost la dr Moisa si desi imi facuse o parere excelenta de la distanta (din ce ii spusese prima oara sotului meu) azi m-a dat realmente pe spate.
Sincer, am fost la multi dr; in cazul unora stiam mai multe decat ei despre infertilitate masculina (sa nu credeti ca sunt aroganta dar chiar asa era); altii stiau niste chestii dar nu stiau altele
Fiecare imi dadea alte info si era o nebuloasa in capul meu
Dr Matei o ia metodic si ferifica toate pistele care pot duce la azoo.
A facut sotul meu si doppler si au reiesit multiple chestii care ar putea duce la obstructie : varicocel gr.1-2 care la toate consulturile si eco anterioare iesise aproape inofensiv, tot felul de infectii, vezica nu stiu cum intr-o pozitie ciudata, etc
Anyway, am invatat azi o multime de chestii iar femeia asta a avut raspuns (foarte detaliat) la tot ce am intrebat-o.
Am aflat ca in caz de obstructie ph-ul trebuie sa aiba valori anormale (sincer nu stiu exact care sunt valorile dar cred ca putem afla), ca la FSH mare exista totusi 40% sanse sa se gaseasca gigei la biopsie, ca se face si FIV cu germinale in Franta, la Montpellier (nu stiu daca am scris bine), ca exista si o banca internationala de sperma unde poti verifica toate informatiile ref. la donor (in Danemarca), ca sansele unui FIV cu precursoare sunt f mici (aprx.10%), ca prolactina mare nu poate provoca azoo (sigur).
In alta ordine de idei, dr Matei l-a mai trimis pe sotul meu la un urolog pe care il recomanda (dr Calomfirescu) si in fnctie si de ce spune el vom lua o decizie.
Ea spune ca sansele sa fie obstructie sunt maxime si deci crede ca in caz de FIV am gasi ceva peacolo, important e sa aiba mobilitate si sa fie suficient dezvoltati.Ea spune ca asta ar putea fi cauza unei infectii (de altfel ne-a mai dat un set de analize pe care le va prelucra chiar ea)si ca daca e asa oricum va trebui tratata inainte de ICSI; in plus, ea spune ca desi zvonurile sunt altele, de fapt din experienta ei si din studiile medicale reiese ca spermatozoizii congelati sunt la fel de buni ca cei fresh.
I-a spus sotului meu data trecuta ca ea a lucrat mult timp in Franta la una din cele mai mari clinici de fertilizare din Europa(acolo cica e f crescuta inferitilitatea); de altfel, cand am intrebat-o de FIV cu precursoare a zis ca daaa, sigur, daca vreau imi si da nr d-lui dr Hamad (nu stiu cum se scrie) de la Montpellier - parea ca il cunoaste personal !
Stati ca uitam sa va spun : mi-a spus ca in max. 3 sapt. primeste din franta niste teste de biochimia spermei care ii poate oferi mai multe detalii concludente care ii poate da un grad de siguranta daca e obstructie sau nu.
Gata ... am varsat tot ce stiam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Pisule am citit,...sincer am ramas si eu cu gura cascata....
Am strans si eu , din ce "ai vsrsat" . Multumesc !!!
Super informatiile!!!
dar totusi...despre cine vb. de dr. Moisa sau de dr. Matei??? "Ea spune ca asta ar putea fi cauza unei infectii (de altfel ne-a mai dat un set de analize pe care le va prelucra chiar ea)si ca daca e asa oricum va trebui tratata inainte de ICSI; in plus, ea spune ca desi zvonurile sunt altele, de fapt din experienta ei si din studiile medicale reiese ca spermatozoizii congelati sunt la fel de buni ca cei fresh.
............................................................
Stati ca uitam sa va spun : mi-a spus ca in max. 3 sapt. primeste din franta niste teste de biochimia spermei care ii poate oferi mai multe detalii concludente care ii poate da un grad de siguranta daca e obstructie sau nu"

Sa va ajute Dumnezeu !!!
Sa auzim de bine!!!

PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!

"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "

copilutz'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MickeyD spune:

Aseara am ajuns cu sotul meu la camera de garda. Avea niste dureri INSUPORTABILE initial la incheietura piciorului (sus) si apoi s-a dus spre testicol. Dupa ore intregi diagnosticul a fost: infectie la epididim. Nu stiu daca v-am spus dar chiar inainte sa facem FIV (cu cateva saptamani) el a avut o oarecare jena in zona respectiva si cand am mers la Dr. Daminan, i-a dat acelasi diagnostic. Atunci era pe partea dreapta. Acum pe stanga. Atunci a fost insa doar o durere foarte slaba iar acum ... groaznic.
In fine, eu o sa ma mai documentez pe tema asta, sa vad daca nu cumva cu un tratament (poate naturist) sa desfundam canalele . El saracu nu mai poate, dar ... speram cu medicamentele sa se rezolve.

Miki - poate (si e foarte probabil) nu stiu eu despre ce vorbesti cand te referi la proceduri cu celule precursoare dar in limbaj popular care e diferenta intre FIV+ICSI si ceea ce spui tu? Din cate stiu eu spermatozoizii calatoresc si se dezvolta n epididim n drumul catre canalele deferente, adica ceea ce se ia din testicol in urma unei biopsii sunt celule nematurate (care nu au parcurs inca acest traseu). Si cam acelasi lucru am inteles si din articolul care l-ai trimis tu ...

E trist sa vad ca ne inmultim. Cand noi am descoperit ca e vorba de azoo, nu am gasit pe nimeni pe aici, si imi faceam veacul pe la forumul de FIV. Acum, desi e super ca putem comunica si afla lucruri care sunt pertinente la ceea ce ni se intampla noua in mod special, nu pot sa ma bucur ca suntem mai multe. Asa ca fetelor, bine ati venit dar sedere cat mai scurta pe aici.

va pup
MickeyD

Mergi la inceput

Scuze fetelor eram grabita aseara pt ca trebuia sa fac un material
copilutzu -aloha baby am uitat sa te intreb cum a fost la operation?
toata polologhia a fost despre dr. Matei, eu la ea am fost; la Moisa nu ma duc ca am citit cum e si pt mine conteaza mult factorul uman, nu ma duc la cineva care sa ma ia asa in balon
MickeyD- si sotul meu tot infectie la epididim are, insa nu numai asta: are si nu stiu ce la prostata, si nu stiu ce calcifieri, si inca o gramada de alte chestiute; sotul meu nu stie sa fi avut vreodata o infectie si de aceea dr Matei vrea sa-i faca analizele ca sa vada de unde vine problema(zice ca e posibil ca toul sa vina de la pozitia incorecta a vezicii) dar ne-a trimis la urolog si a zis ca el dupa toate analizele, doppler si ce-o mai vrea el sa-i faca o sa-si dea seama
A zis ca sotul meu va trebui sa faca mereu consulturi pt ca e predispus la astfel de boli
Cat priveste celulele precursoare ... nu, in caz de blocaj acolo sunt spermatozoizi normal (teoretic) care in cazul ICSI se recolteaza prin biopsie.
Insa FSH mare sau cauzele genetice duc la neproducerea sau nematurarea gigeilor deci astia la ICSI nu se gasesc; in schimb se gasesc niste celule in stadiu incipient care, daca ar fi restul OK, s-ar maturiza si ar deveni gigei
Celulele astea precursoare se prelucreaza genetic (deci e chestie genetica): se spala, se prepara cu diverse solutii care sa-i faca sa creasca, se lasa la maturat in eprubeta si abia apoi se face FIV; asta e diferenta
Oricum, nu stiu daca ati vazut, in clinicile de-afara un FIV am vazut ca e vreo 8000 EUR, ICSI cred ca e si mai scump iar asta cu celule precursoare cred ca e ... exorbitant si iti da sanse 10%; cred ca la FSH mare trebuie totusi incercat sa se gaseasca cauza
Dr Matei sp ca toate tratamentele care presupun inginerie gentica sunt scumpe
Apropos, am citit de Julia Roberts ca va face iar gemeni la o clinica de fertilitate si ca isi va alege sexul copiilor, adica sa fie tot baietel +fetita.
Comentam cu colegii mei chestia asta si o tipa mi-a zis ca a vazut la TV o emisiune (pe Discovery cred) despre astfel de clinici, ca acum tehnica a ajuns atat de sus incat pot face niste lucruri ... adica pot prelucra genetic celulele in asa fel incat sa faca in asa fel incatcopilul resp. sa fie inalt sau frumos sau destept sau sa nu aiba gena cancerului sau a durerii, etc
Deci exista tot felul de chestii asa ca e clar ca se pot face si cu celule precursoare; de altfel, daca se face si clonare ma intreb de ce se face cu celule precursoare si nu ia pur si simplu un sample ADN de la sot pe baza caruia sa faca noul embrion ...

Mergi la inceput

Scuze acum am vazut ca in mesajul anterior scrisesem dr Moisa (e din cauza ca va citisem mesajele inainte si am preluat.
Deci noi am fost la dr Matei care poate fi gasita la Policlinica CFR si la Sabyc.
Mikilina zicea ca mai demult o gasise si la Med New Life pe site dar nu stim daca acum mai e si acolo sau nu

Mergi la inceput

Ce dragut ... ati pus-o pe MickeyD la mamici pe prima pagina ...
Chiar ca suna incurajator, sincer ati avut o idee superba! Fetelor haideti sa ajungem si noi acolo cu un carucior colorat(e vreau roz... sau bleo ...sau ambele!) sau o burticuta nostima !

PisiX

Mergi la inceput