Azoospermie - cap 4 -
Raspunsuri - Pagina 24
MickeyD spune:
Dragele mele
Am lipsit un pic ... multa treaba, ce sa-i faci.
Miki - imi pare rau dar nu am gasit nimic legat de interventii cu celule precursoare (stem cells). Totul este inca in teste si ... deci la punctul la care ar fi ceva disponibil, probabil costul va fi extrem de mare. Oricum, incerc sa traduc articolul pe care l-ai gasit tu si il trimit daca nu astazi, sigur maine. Totul e sa am timp
Nechitaela - e cale lunga pana la concluzia ca trebuie sa apelati la donator. Si multe alte analize. Si eventual multi alti doctori. Noi avem un bebe iar sotul meu are azoospermie deci solutia nu e neaparat donator. Cum spune si Miki, in priml rand schimba medicul. Noi personal am avut experiente destul de nasoale cu Dr. Moisa. Daca tot esti la Giulesti, acolo este si Dr. Cocei sau, bineinteles, cea care se va da peste cap sa va ajute si sa gaseasca o solutie: Dr. Matei.
Imi inchipui cum te simti dar incearca sa ne dai mai multe detalii si sa vorbesti deschis, aici poti sa gasesti multe raspunsuri si multe solutii.
Iti doresc numai bine
MickeyD si bebe Alexandra
MickeyD spune:
Inca ceva ... Miki
Noi cand am discutat de donator cu Dr. Dracea ne-a asigurat ca banca de sperma de care dispune Spitalul Giulesti ar fi destul de buna. Sunt multe de luat in calcul cand alegi un donator. Incearca cand te duci la ea sa o intrebi care sunt criteriile pe care le pun la dispozitia voastra ca recipienti (rasa, varsta, istoric medical, culaorea parului) pentru ca difera de la o institutie la alta.
Orice numai negru sa nu fie, sau asiatic pentru ca au gene asa puternice de nici nu mai recunosti ca e si al tau.
DAR ... exista speranta sa se poata si de la voi doi, fara donator. Eu nu renunt!!!
pupici
n_ela spune:
Pentru unii dintre noi viata merge inainte. Pentru mine si sotul meu parca totul s-a oprit in loc. La aflarea rezultatului parca vad si astazi fata atat de pasiva a doctorului. Aveam 18 luni de incercari din care ultimele 3 luni de Duphaston, iar doctora dorea sa-mi mareasca doza.
Sunt exagerat de calculata, mi-am facut analizele de dinainte sa raman "insarcinata" si din fericire pentru mine am intrerupt tratamentul cu Duphaston dat de doctora mea. Am citit pe Internet ca o tipa a luat hormoni 5 ani de zile. Nu ramanea insarcinata ca apoi cineva sa-i spuna: sotul tau a facut vreun test?
Mi s-a aprins becul si mie si mi-am luat sotul la un control simplu: spermograma.
Stiti care este faza cea mai tare: niciodata nu am vrut sa fac vreun avort sau sa vina vreo surpriza si ne-am protejat. Penibil.
V-am "citit" pe toate si sunt mult mai linistita, caci ma simteam facand parte dintr-o alta categorie. Ati aflat si am aflat atat de multe despre cat de greu ne este pt. a avea o farama din noi si din sotii nostrii. Sunt mandra ca v-am gasit, mult curaj, multa putere si felicitari pt. decizii si mai ales pt. rezultate.
Testosteron rez. 5,50 - normal:2,8-8ng./ml
LH 5,16 - --"-- :1,7-8,6mUl/ml
Prolactina 12,09 - --"-- :4,1-18,4ng/ml
FSH 1,97 - --"-- :1,5-12,4mUl/ml
Medlife:Dr Roxana Vasilescu
miki-miki spune:
MickeyD , multumesc, nu te grabi cu tradusul. Eu vreau sa aflu care sunt clinicile din Europa care fac asa ceva. Dupa cum spune dr V Ancar,ac procedura se practica America, Anglia, Franta si Germania. Copiez un paragraf din articolul aparut aici pe DC .
Rezolvari pentru „spermatozoizi impotenti"
Il intreb pe prof. Ancar in ce alte cazuri se poate folosi metoda. Imi povesteste despre situatiile cand calitatea spermatozoizilor e proasta - „spermatozoizi impotenti" - ori chiar in azoospermie, atunci cand nu sunt spermatozoizi in sperma. Pana la punerea la punct a tehnicii ICSI se facea apel la o banca de sperma sau la un donator. Va imaginati ce probleme ar fi aparut la noi intr-un asemenea caz.
Prejudecatile romanesti sunt bine cunoscute: femeia trebuie sa fie virgina, nu trebuie sa se culce cu altul etc. Ei bine, s-a gasit o solutie. In azoospermie se face punctie testiculara si se scot celulele precursoare. Interventia se face sub anestezie, asa ca nu e dureroasa. Apoi, folosind procedura descrisa mai sus, nucleul acestor celule este introdus in ovul. Primii care au apelat la asemenea idee inedita au fost americanii, urmati de englezi, germani, francezi. In echipa, trebuie neaparat sa fie si un biolog celular. Iata ca este posibil ca un procent de 95% din azoospermici sa aiba un copil facut cu celulele propriului corp.
Cum se poate decide care dintre tehnici este cea indicata? „Este abilitatea doctorului sa faca acest lucru. Se fac investigatii complexe - circa 20 de analize pentru o femeie si alte 20 pentru barbat. Femeia este urmarita in dinamica, in ziua a 14-a, in ziua a 21-a. La barbat e mai simplu, ne trebuie numai spermograma, testosteron, tiroida. Luam, obligatoriu HBS-ul antihepatitic, se fa-ce ecografia de prostata si secretia prostatica.
„De cate ori trebuie sa vina femeia la dvs.?".
„Ea trebuie sa vina de doua-trei ori, iar barbatul de doua ori. Important este ca in timpul procedurii de reproducere asistata femeia nu e obligata sa-si intrerupa activitatea. Chiar si relatiile sexuale sunt permise intr-o anumita etapa. Ea vine si face ambulator tratamentul asta vizitandu-ne periodic".
Tot articolul il poti citi aici: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=160.
Sa nu-mi spui ca primesc si donatori africani sau asiatici la Giulesti. Si dc se duce unul crezi ca el spune ca tata ,mama, bunicul sau bunica au fost africani sau asiatici? Eu una as vrea sa vad o poza ca sa pot alege. Au asa ceva? Mie mi-e frica si de bolile care se mostenesc genetic si alte pb care se mostenesc. Am auzit ca s-a descoperit gena agresivitatii pe care o au criminalii. Eu una sunt speriata, e ca la loterie . Sper sa nu ajung aici. Dar dc nu se poate o s-o fac si pe asta.
Multi pupici pt tine si bb Alexandra.
Pisix, Andrabirni unde v-ati pitulat? Ati luat pauza de DC?
Copiluzule sa inteleg ca pe la noi nu mai intri? Succes la dr Cocei. Cand tb sa ajungi la ea?
Miki
miki-miki spune:
quote:
Originally posted by n_ela
Testosteron rez. 5,50 - normal:2,8-8ng./ml
LH 5,16 - --"-- :1,7-8,6mUl/ml
Prolactina 12,09 - --"-- :4,1-18,4ng/ml
FSH 1,97 - --"-- :1,5-12,4mUl/ml
N_ela imi pare rau ca va confruntati cu ac problema. Eu iti urez Bine ai venit ! dar sper sa pleci cat mai curand la .
Nu ai scris nimic din spermograma. (volum, leucocite...). De cate ori ati facut spermograma si unde?
Mie mi se pare ca FSH e prea mic si exista tratament pt asta. (pregnil parca)
Miki
andrabirni spune:
Miki, in ultima perioada am sosit f tarziu acasa, motiv pt care n-am mai intrat pe DC.Daca aflii o clinica care face FIV cu celule precursoare, te urmez.
Nechitaela, imi pare rau ca ai ajuns aici, la azoo.....insa o sa-ti faci multe prietene de suferinta care te inteleg si te sustin.
Miki, Pisix, Avalon, MickyD,Mirela1,
nicoma spune:
Ciao!
Miki-miki, din ce-am studiat eu pana acum ICSI cu celule precursoare se refera la celulele germinale care nu s-au dezvoltat, din diverse motive, pana la stadiul de spermatozoid. Dar rata de succes e si mai mica in cazul asta. Daca le mai gasesc, o sa pun linkurile. Deocamdata uite-aici http://www.infertile.com/inthenew/sci/rosniros.htm
pisix spune:
Buna fetelor, si eu am intrat intr-o perioada f aglomerata si asa o voi tine pana prin decembrie
Miki- i-am scris dr la szeged dar sa stii ca data trecuta mi-a raspuns f greu.Iti dau de veste cand imi raspunde...
n-ela din pacate sa stii ca intelegem perfect prin ce treci... Dar uite acum am incput sa mergem la dr Matei si ne-a revenit speranta; am ramas uimita de cate optiuni ne-a dat.Trebuie sa mergi si tu la ea!Si noi ne protejam pana am inceput sa ne gandim la bb... Nu-i asta problema, important e sa rezolvam ceva acum...
nicoma- eu din ce am citit, celule germinale cam ar avea oricine chiar daca sunt cauze genetice sau FSH, deci nu se stie niciodata
copilutzu te-ai intors si pe la noi nu vii ???!!!
andrabirni, Mickey D, Mirela 1
Ieri sotul meu a facut Doppler la Medlife si i-a descoperit mai multe chestii care ar putea fi semne de obstructie; evident ca dr. ne-a recomandat sa mai mergem la nu stiu ce dr care are nu stiu ce metode sa "vada" mai bine dar intai ne ducem la dr Matei sa vedem ce zice si apoi mergem mai departe; stiu ca sotului meu i-a spus si ceva de o stimulare testiculara dar el nu a inteles exact ce presupune; cat era la ea insa cica ii suna telefonul intr-una si la un moment-dat a vorbit cu un tip a carui sotie era insarcinata in urma unui ICSI si a prins un curaj nebun, e dispus sa mearga pana in panzele albe
PisiX
iuca spune:
n_ela iti doresc si eu bun-venit pentru ca aici vei gasi persoane care te vor intelege si te vor ajuta. Eu nu am fost niciodata insarcinata, tot timpul aveam grija sa iau pastilele sau daca uitam foloseam prezervativ pana la sfarsitul lunii (tot de frica unui avort). Acum un an si ceva ne-am hotarat sa facem un bb si se lasa asteptat. Am nimerit si eu la o dr. care nu ne-a pus sa facem analizele si ma indopa cu Duphaston. De o luna nu le mai iau si de doua saptamani am aflat ca sotul are azoospermie. In acel moment a cazut cerul pe noi. Dar cred eu e important sa gasesti forta sa mergi mai departe si sa nu iti pierzi speranta ca intr-o zi vei reusi.
vio
iuca spune:
Fetelor spuneti-mi si mie cum pot sa ajung la dr. Matei. Eu sunt din provincie si as vrea o adresa, un telefon (pentru programare). Va multumesc
vio