in camara, pentru iarna
Raspunsuri - Pagina 19
akella spune:
Struguri marinati
Ingrediente: 1 kg struguri, 1 pahar otet, 2 pahare apa, 3/4 pahar zahar, 2-6 cuisoare, 1 bucata scortisoara, 1 lingurita rasa sare
Se aleg struguri cu coaja groasa si bobul mare, aceasta fiind conditia esentiala. Se spala, se inlatura boabele stricate, lovite, patate sau strivite. Se asaza in borcan cu ciochine cu tot.
Se fierbe otetul cu apa, zaharul, scortisoara, cuisoarele si sarea, lasand sa dea cateva clocote. Dupa ce s-a racit, se toarna peste strugurii asezati in borcan. Borcanul se acopera cu celofan, se leaga si se tine la loc racoros.
Acesti struguri se servesc ca garnitura la friptura de curcan, rata, gasca, gaina, in timpul iernii.
"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
zfcristina spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
Gogonele
megbeng
Trimis la - 19/09/2006 : 16:55:23
--------------------------------------------------------------------------------
cum puneti gogonelele la murat? nu am pus niciodata si de cand cu sarcina, poftesc non-stop la gogonele, iar in comert nu prea gasesc...
Eu pun gogonelele combinate cu morcovi taiati felii,buchetele de conopida,felii de telina,varza rosie,f. putin hrean.Dupa ce le spal le asez in borcane si torn peste ele saramura (1 litru de apa/1 lingura cu varf de sare,mustar boabe ,piper boabe)
Daca vreau sa se faca mai repede fierb saramura ,daca nu o prepar rece.
Arata fenomenal si sunt supergustoase.
1 ,2
3
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
crissy77 spune:
Pasta de capia sau gogosari
Deliciosa, potrivita pentru zilele de post
Ingrediente: 7 kg capia sau gogosari, 6 linguri mustar boabe, 4 linguri miere de albine, 1/2 l ulei, sare dupa gust.
Se coc capia / gogosarii, se curata de pielita si se dau prin masina de tocat. Apoi se fierb pana iese uleiul la suprafata. Se pune fierbinte in borcane si se pune sub patura sau se sterilizeaza in cuptor.
Cristina Negara cu
Elise-Stefania, 3 Decembrie 2005
Filmulete Elise
mirelaispir spune:
astazi am pus gogosari. am folosit reteta postata de Diana Mirela pe prima pagina! super reteta ta, castravetii i-am mancat deja jumate. pt gogosari nu am folosit marar si usturoi, in schimb am pus cate 2 foi de dafin in fiecare borcan. abia astept sa vad cum au iesit.
cornelianeli spune:
buna, fete gospodine,am copiat cateva retete si saptamana aceasta incerc sa le fac sper sa-mi reuseasca pt ca e prima data cand fac asa ceva
o reteta de gogosari in otet cu miere stiti?
va pup
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
Ajutati-o pe Barbye!!!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950
Mada spune:
bubu, te rog frumos scrie reteta de gogosari in suc de rosii.
eu am facut anul trecut chiar am pus reteta pe forum, numai ca mi-au fermentat si a trebuit sa-i fierb din nou.
greseala cred ca a fost a mea ca nu i-am sterilizat deloc. reteta asa era, fara sterilizare, mie nu mi-au tinut asa.
poate ca reteta e altfel
mersi
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
bubu05 spune:
quote:
Originally posted by Mada
bubu, te rog frumos scrie reteta de gogosari in suc de rosii.
eu am facut anul trecut chiar am pus reteta pe forum, numai ca mi-au fermentat si a trebuit sa-i fierb din nou.
greseala cred ca a fost a mea ca nu i-am sterilizat deloc. reteta asa era, fara sterilizare, mie nu mi-au tinut asa.
poate ca reteta e altfel
mersi
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
Gogosari in sos
5 kg de gogosari taiati fasiute, 1/2 l otet, 1/2 l ulei, 1/2 kg zahar, 2 linguri de sare, un borcan pasta de tomate de 800g, boabe de piper si mustar.
Se amesteca ingredientele si se lasa la fiert 20 min. Oala sa fie destul de incapatoare(si cu capac, daca se poate, ca o sara sosul peste tot ). Apoi se adauga gogosarii si se lasa la fiert pana se inmoaie putin. Se scot gogosarii si se pun in borcane(de 400g) apoi se adauga sosul peste ei. Se inchid borcanele cu capace si se fierb la bain-marie cam o ora la foc mic.
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
romana_74 spune:
Fetelor, va rog sa ma ajutati cu o reteta de GOGOSARI CU CONOPIDA! MERSIIIIII!
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si LUCA (28.08.2005)
akella spune:
Gogosari cu legume asortate - "executati" duminica
Ingrediente: 18 kg gogosari rosii, 3 radacini mari morcovi, 2 teline mari, 2 conopide mari, 2 capatani de usturoi mari, 2 kg arpagic (sau ceapa mai mica decat o nuca); 1 l otet la 3 l apa, 1 lg. sare la litrul de compozitie, 2 1/2 kg zahar, piper negru boabe, foi de dafin, boabe de ienibahar
Gogosarii se spala si se taie in 8 (fara cotor si seminte), morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi, usturoiul si ceapa se curata si se pun intregi, iar conopida rupta in buchetele. Se asaza in borcan cate putin din fiecare pana se umple.
Otetul cu apa, sarea, zaharul se pune la fiert, se adauga foile de dafin, piperul si boabele de ienibahar si se lasa sa dea cateva clocote. Se toarna fierbinte putin cate putin. Se acopera gura borcanului cu o farfurioara si se lasa pana a doua zi. Otetul, intrand in gogosari, va avea un nivel mai scazut in borcan. Se mai adauga otet fiert cu mirodenii ca sa se umple borcanul. Se lasa 2-3 ore si daca in acest timp nivelul otetului scade se umple din nou borcanul.
La gura borcanului se asaza doua scandurele in cruce, se leaga cu celofan pus in doua (dupa ce s-a racit) si se pastreaza la loc racoros.
"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
cornelianeli spune:
akella vreau sa fac reteta ta de gogosari insa la jumatate si vroiam sa te intreb cat zahar pun
tu ai spus 2 1/2 kg zahar la cati litri de zeama?
nu dati cu rosii pun pt prima data
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
Ajutati-o pe Barbye!!!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950