atentie la ganganii

Ieri dupa-amiaza am observat pe palma mainii drepte a lui Raducu o ciupitura. O fi fost de tantar sau de paianjen, nu stiu. Problema e ca manuta a inceput sa se umfle. Dimineata a fost cu mama(eu sunt la serviciu
) la Budimex, la camera de garda. Acolo i-au pus o fasa cu rivanol si i-au spus ca trebuie sa-i punem in continuare rivanol si comprese reci. Nu au putut sa-si dea seama ce are si urmeaza sa mergem la control maine si poimaine. In caz ca face febra la noapte sa-i dau augmentin
. De ce sa-i sau antibiotic?!? Si au mai spus ca daca o sa coaca va trebui taiat si curatat
Ce sa fac? Ati patit asa ceva?
ps: tocmai am aflat de doi colegi de serviciu care, unul saptamana trecuta, altul in urma cu doua saptamani au patit la fel si au ajuns sa ii taie, sa-i curete,sa li se administrze antibiotic injectabil. (cei drept au asteptat cateva zile fiecare pana sa ajunga la medic)
Cum pot preveni intepaturile de insecte? Sunt insectele asa periculoase?
Frumusetea este trecatoare. Esti frumos, ai trecere.
Laura si Raducu Stefanucu(16.06.2004)
Raspunsuri

Cristina_C spune:
Capusele sunt periculoase. Aici este si un vaccin impotriva unei boli cauzata de intepatura de capusa Dar nu i l-am facut ca nu stam intr-o zona de risc si nici in padure nu mergem...
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

laura_dimitris spune:
Poate spun o prostie daca ai fost la spital si ei nu ti-au spus nimic de asta ... dar,
cu fenistil ai dat ? scrie pe prospect ca este pentru orice intepatura de insecte, fara a detalia....
eu il folosesc cu succes la baietelul meu si la noi.
sanatate multa!
Laura mama lui Dimitrakis

mama lui Jonika spune:
Si noi am patit acelasi lucru. Baietelul meu a fost muscat de ceva, tot de minuta,s-a umflat si se vedea ceva galben, cred puroi.Intre timp basicuta aceea s-a spart si acum am vazut ca incepe sa ii treaca.I-am dat si eu cu fenistil dar parca nu are nici un efect la el si i-am mai dat cu crema de galbenele.Al meu copil face rau la orice intepatura, si de la intepatura de tintar se umfla locul acela f. mult iar fenistilul..nu prea da rezultate.
Daca stie cineva mai mult despre aceste intepaturi..asteptam cu interes, sfaturi, dar chiar antibiotic..nu stiu ce sa zic.
mpopescu

Tanaion spune:
Iacobica,
Pe Raducu l-a vazut si un dermatolog? Pe sotul meu l-a piscat acum doua saptamani o capusa. Initial a mers la un medic generalist care i-a dat sa ia antibiotic dupa care la sfatul unui prieten medic s-a dus la dermatolog si a trebuit sa-l opereze cu laser pt ca ramasese acolo capul capusei. Interventia chirurgicala a fost foarte simpla. I-a schimbat si antibioticul.
Sanatate multa!
Tana

aissa spune:
Ieri dimineata am gasit fata ciupita, eu cred ca de tantari ca nu pusesem pastila seara si la momentul ala piscaturile se vedeau clar, erau mici si vedeam chiar locul intepaturii. Pana seara insa s-au marit muuult zonele respective, are 3 pe o mana, 1 pe cealalta mana si cate 2 pe picioare. Arata rau de tot, e rosu aprins, abia acum se mai disipeaza putin si vad iar locul piscaturii. Nu a facut febra, dar imi pare rau ca nu i-am dat ceva peritol aseara. O sa cumpar si eu fenistil gel poate o fi eficient ca tinctura mentolata folosita aseara nu a avut nici un efect.
Culmea, la mare, la munte in iarba nu a piscat-o nimic si acum acasa s-a umplut.
Cristina si ghighiloi

lazy spune:
Aissa ,s-ar putea sa nu fie piscaturi de tantari,ci o alergie,prurigo.Copii mei fac aceasta alergie de la iarba.De obicei bubitele ies pe maini ,picioare,si foarte rar pe trunchi.Dupa evolutia pe care ai descris-o tu, rozeola se va restrange iar bubitele vor deveni tari la pipait.Diaspar in cateva zile,dar vor iesi altele.Noi toata vara suntem bubosi.II poti da peritol,si poti folosi mixtura mentolata.
Acum doua saptamani,Vladut a cazut peste o albina......moarta.A naibii albina,si-a lasat acul cu jumatate din fund in degetelul lui.In cateva secunde ,degetelul ii devenise balon,asa ca m-am sperit suficient de tare incat sa iau directia spitalului.Dupa cum am mai spus ,el are un fond alergic si m-am gandit ca simplul tratament cu pritol nu va fi suficient.
I s-a pus o compresa cu apa oxigenata,si i-a facut o injectie cu dexametazona(cortizon),urmand sa-i dau peritol 5 zile.
Am scapat cu bine,dar ma gandesc ca am auzit in ultimul timp atatea decesuri in urma unei intepaturi de albine,incat ma ia cu frig si in acest moment.
Noi

ancamironiuc spune:
Iacobica, mama mea a patit acelasi lucru acum 2 ani de la o muscatura de insecta, pe deget. Nu a pus nimic convinsa ca va trece insa in timp s-a umflat rau de tot si a ajuns la taiat. In locul tau nu i-as da Augmentin ci Banecocin crema. Este tot antibiotic insa se aplica local si este foarte eficient. Eu am scapat de un furuncul, dupa nastere, cu aceasta crema. Si Fenistilul este bun.
Aissa, subscriu pentru alergie. Eu fac acelasi lucru vara, nici pana acum nu stiu de la ce. Bubitele au conturul destul de bine determinat, sunt rosu intens, cu timpul se intaresc si capata o culoare violacee, ca la vanatai. Nu au stiut ce sa imi dea asa ca sunt constransa sa le las sa treca de la sine (cam 10 zile). Poti sa folosesti o lotiune mentolata pentru a scapa de mancarime . Ar fi bine ca fata sa nu scarpine locul pentru ca se extind.
ANCA si EMA EMANUEL

diana904 spune:
Pustiul meu se umfla f tare de la intepaturile de insecte cand era mic (acu e mare, are 5 ani ). Evident, uneori, ajungeam cu el la medic...tratamentul era urmatorul Claritine sau Peritol, Fenistil si igiena impecabila a locului piscaturii pentru a preveni infectarea ei, eventual folosit si alcool daca era posibil.

akella spune:
Pentru a o feri pe pitica mea de tantari, o dau cu autan, iar in camera avem aparat cu pastila (si plase la toate geamurile). Daca totusi o ciupeste vreun monstru, o dau cu fenistil si in scurt timp scade si roseata si umflatura. Cand era mai mica ii dadea si eu cu mixtura mentolata, dar n-am avut rezultate stralucite.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

petaluda spune:
s-ar putea sa fie totusi intepaturi de la tantar, daca medicii spun ca nu e iritatie. eu asa patesc de cand eram mica de la intepaturile de tantar, se umfla ingrozitor de tare si ma mananca rau de tot, doctorul mi-a spus ca organismul meu e mai sensibil la aceste intepaturi si nu pot decat sa ma portejez ( plasa la geam , pastile raid...) si sa dau cu crema gen autan.
evita sa se scarpine daca il mananca pentru ca asa inrautateste situatia. stiu ca inainte se gasea la farmacie o solutie pe care o fabricau pe loc foarte mentolata si imi trecea imediat mancarimea.
pupici la puiut sa ii treaca!