atentie la ganganii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Lazy, Anca ma speriati. Bubitele de care spuneti voi au si un punct mai inchis la culoare (pe care eu l-am asimilat locului intepaturii)? Pentru ca intr-adevar incep sa se intareasca. Dar nu au contur bine determinat cum spune Anca ci se intind pe o suprafata mare, cea mai mica e cat buricul aratatorului meu, cele mai mari sunt cat gura de la biberon sa zic (pe picioare). Eu nu o vad sa se scarpine, dar asta nu inseamna ca nu o face, off, ii dau sigur peritol diseara.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

quote:
Originally posted by aissa

Lazy, Anca ma speriati. Bubitele de care spuneti voi au si un punct mai inchis la culoare (pe care eu l-am asimilat locului intepaturii)? Pentru ca intr-adevar incep sa se intareasca. Dar nu au contur bine determinat cum spune Anca ci se intind pe o suprafata mare, cea mai mica e cat buricul aratatorului meu, cele mai mari sunt cat gura de la biberon sa zic (pe picioare). Eu nu o vad sa se scarpine, dar asta nu inseamna ca nu o face, off, ii dau sigur peritol diseara.

Cristina si ghighiloi

Peritolul este foarte bun, sper doar ca nu are reactii urate de la el. Eu am fost indopata cu peritol fiind alergica si dormeam pe mine.

Nu te speria ca mai bine sa fie o alergie decat o muscatura. si eu am acel punctulet si am crezut ca este tantar. La mine dupa cateva zile se extind, unele chiar se unesc daca sunt apropriate. eu sunt si ceva mai sensibila asa ca s-ar putea sa am ractii exagerate. Nu sunt atat de "gadilatoare" ca cele de tantar insa daca te scarpini se fac pete.

Ai putea eventual sa vorbesti cu pediatrul, la al meu i-au mai dat si Claritine pentru alergii dar nu a fost stralucit. Sa fii insa foarte atenta la unguente. Scria o mamaica ca sunt unguente de copii care contin cortizon si unul dintre ele (Elucom) mi-a fost recomandat pentru asa ceva.

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Si noi avem probleme cu piscaturile de tantar sau de ce-or fi. Si anul trecut si anul asta dar parca e tot mai rau. Anul asta in aprilie l-a piscat pe Alex -2 ani si 7 luni pe atunci un tantar de pleoapa de am ajuns sa ii dau tobradex din 2 in 2 ore si am stat cu un morcov imens ca ni s-a spus ca deja era probabil sa-i fi afectat nervul optic - nu a fost asa, dar Doamne prin ce am trecut!
Acum 10 zile au stropit contra gazelor si acum parca au innebunit cu toatele! Sunt miliarde si mai veninoase ca oricand!!! Eu nu aveam in casa tantari, dar cum am! Cu tot cu plasa si Raid. L-au piscat pe copil de l-au facut numai bubite! Si se scarpina! Si cum e si un pic alergic, va imaginati! Nici la noi Fenistilul nu are efect, ii dam si noi Peritol si calciu insa mare lucru nu vad sa ii fi trecut! Off! Iar Autan-ul si Auf-ul nu sunt cine stie ce eficiente!
Ma gandesc ca plec la mare luni si cica au semnalat roiuri de tantari - spuneau la TV... Speram sa avem un concediu linistit dar se pare ca tot tantari am sa vanez!

Nu m-am gandit ca ar putea fi prurigo... cel putin dr. nostru nu a amintit de asa ceva, insa cum apar din senin astfel de urme... totusi alea mai vechi se trec si lasa o urma maronie in lor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boca Daniela spune:

Acum 2 saptamani am fost la Felix si baietelul meu de 2 ani a fost muscat de degetel de un viespe.I s-a facut beton manuta saracutul si am ajuns cu salvarea la urgente.Dar acolo doar l-au pansat si au zis sa nu-i dau nimic si sa nu mai fiu asa panicata ca nu are nimic.Cum sa nu fiu cand puiul urla ca din gura de sarpe si il durea asa tare manuta,aveam la mine si Elocom ungv.si Peritol ,dar daca au zis sa nu-i dau nimic nu i-am dat.A 2-a zi i s-a desumflat manuta si nu s-a mai plans ca-l doare.Din cate am citit ce-a-ti scris voi,se da totusi ceva,depinde de cat de grav este si ce fel de alergie e.Bine ca am scapat numai cu atat si n-a facut soc anafilactic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

NU VREAU SA SPERII PE NIMENI, insa in seara asta, ducanduma sa iau copilul de la femeie am mai auzit de doi copii mici care in urma unor muscaturi de "tantar" sau alta insecta au facut infectie asa ca se pare ca au inebunit insectele. Eu am cumparat Aiutan sper sa dea rezultate...

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

eu nu inteleg de ce a zis doctorul sa-i dai antibiotic
de ce sa nu-i dai Antihistamine?Benadryl este foarte bun la muscaturi de insecte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iacobica spune:

spre norocul nostru, nu a facut febra, nu a copt asa ca nu i-am dat antibiotic. il tinem in continuare legat cu comprese sterile imbibate in rivanol si din cand in cand ii punem (atat cat suporta) comprese reci.
a inceput sa se desumfle deci, tot raul spre bine.
fenistilul, la noi n-are nici un efect.
o sa cumpar autan sau off, poate fug tantarii de noi...
multumim de raspunsuri si...atentie, mai avem o luna jumate de vara si de ganganii...

Frumusetea este trecatoare. Esti frumos, ai trecere.
Laura si Raducu Stefanucu(16.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craita spune:

Si eu am avut tot felul de probleme cu micutele mele. Pe Crina au muscat-o in vreo 3 locuri pe un picior acum mai bine de o luna si am ajuns cu ea la spital pentru ca i se umflase tot piciorul. Doctorita a zis ca s-ar putea sa fi fost paianjen, nu tantar, dar eu nu cred. Pur si simplu reactioneaza foarte rau la ciupituri. Si mie mi-a spus sa-i dau antibiotic, plus nurofen, claritin si compresii cu gheata. Se umfase tare si frigea rau (piciorul, ea nu avea febra) si in vreo 3 zile i-a trecut, dar a fost nasol. Apoi acum 2 zile a muscat-o de frunte si i s-a umfalt inclusiv o pleoapa. Nu m-am mai panicat si chiar daca autanul cu care le dau contra tantarilor, evident nu si-a facut treaba, se pare ca a fost cel care a ajutat la o dezumflare mai rapida a locului...
Iar pe Craita au ciupit-o pe picior si a avut niste locuri care aratau a piscaturi normale vreo 3 zile dupa care au aparut niste bubite de jur imprejurul ciupiturilor initiale, de aratau ca niste floricele. Eu asa ceva chiar nu am mai vazut... I-am dat Claritine si au trecut, dar pot sa stiu ce o fi fost? Adica, daca era sa fie alergica, eu cred ca i s-ar fi umfat tare ca si Crinei piciorul, nu sa faca "floricele"... Multe mai apuci sa vezi cu copii astia, iar ca mama nu stii ce sa mai faci.
Eu de la 1 an le-am dat cu Autan sau cu Off, dar ca anul asta nu am patit. Parca nimic nu mai are efect...

, mama Craitei si Crinei

Mergi la inceput