Montignac: ce am mancat azi (78)
Raspunsuri - Pagina 25
Anda Panda spune:
acusor, nu va las nici de-a naibii , pina nu va vaz in lista in care sint si eu ! uite-asa, na !
nora, din peste poti face o grama de chestii. salata de rosii cu ton, plachie, saramura, gratar.
soia poti sa iei bucati, le prajesti cu mujdei de usturoi + mincare de fasole verde. o poti combina cu legume dar nu cu oua/brinza.
ups ! romana, daca sotul zice, tre' sa te conformezi la cele 55 de kg. sotul meu lucreaza "pe cimp". pleaca 2 sapt, vine acasa citeva..etc. si asta iarna cind venea acasa mereu imi zicea ca am slabit. mie nu mi se parea, dar el ma vedea la 2-3 sapt, asa ca observa mai bine ca mine. nu mai puteam de mine, nu-mi mai incapeam in pene, sa fiu sincera. abia astept sa iti zica si sotul tau la fel ! cel mai misto e de fapt, cind tii o dieta, sau te ingrijesti pt o chestie si cineva iti face compliment. parca mai tare iti vine cheful sa ai grija de tine !!!!
ceaiul e ok, daca nu are cofeina. ca si la cafea, de altfel.
ica, am trimis. scuze de intirziere, dar am fost in reparatii: cumparat calc, mutat fisiere dintr-unu'ntr-altul (asta chiar nu stiu cum se scrie!)
ref la distanta intre mese:
fructe juma de ora
glucide 3 ore
proteino-lipide 5 ore
evident, daca continui cu ac stil nu are sens sa astepti. nu mai stiu cine zicea ca a mincat mere pina la 16 si intreba la ce distanta trebuia sa le manince. ori nu am inteles eu bine intrebarea.... ideea e ca nu exista distanta in cazul asta, pen ca nu schimbase nimic pina la ora 16:00. doar daca dupa 16 vroia sa manince altceva trebuia sa astepte juma de ora. desi acum imi dau seama ca mi se pare usor dezechilibrata situatia din cauza cantitatii de fructe. poate ar fi tb sa stea m mult...nu stiu. fructele se maninca in gen dimi, inainte de orice, pe stomacul gol e indicat, DUPA care tre sa stai juma de ora ca sa poti minca altceva (glucide, respectiv prot/lip). insa aici e vorba de o fructa, doua... in cazul in care maninci fruncte "pin' la patru" chiar nu stiu ce sa zic. pen ca asteptatul asta se refera la digerat. hmm...nu stiu. m-am blocat. daca ma deblochez, revin cu raspuns civilizat.
pup si bafta !
POZE
www.dropshots.com/panda" target="_blank">FILMULETE
teodraghici spune:
quote:
Originally posted by romana
pitecantrop: M-am mai linistit, dar iti garantez ca nu-mi plac senzatiile de genul asta. Eu intru in panica cind incep sa am tahicardie si ma gindesc la ce-i mai rau. Ca am antecedente . Am fost la uregnta la cardiologie acum vreo 4 ani.
: Da are dreptate Monti cind zice ca e bine sa manicam dimineata glucidic.
Azi am mincat dimineata fulgi de secara cu lapte 0,1. Cu o jumate de ora inainte, de fapt mai mult, 2 prune.
La prinz : 2 castravet, 1 rosie, brinza telemea si ceva sunca.
Acuma vad ca mincam rosii si castraveti proaspete dar ce ne facem la iarna?
Mai oare de la dinti e miriita si nu vrea decit la mine in barte fetita? Cu baietii nu am avut probleme de genul asta.
De fapt toti cei trei copii ai mei sint raciti, asa ca am avut o saptamina de groaza, cu nopti nedormite decit pe bucati.
[b] : Tu in primele saptamini cite kg pe saptamina ai dat jos? daca mai ti minte.
Anda: Mai intra pe aici ca esti ca un pahar de optimism pentru noi.
Eu ma simt deja mindra de mine, ma oglindesc in vitrine ca sa vad cit am slabit. Si astept cu nerabdare ziua in care sa-mi zica si sotu ca se vede ca am slabit. El zice ca ar trebui sa ajung la 55 de kg. Cred ca are dreptate. De la 67 la 55 ar fi 12 kg. Eu mi-am fixat tinta initiala la 60 kd, dar cu dorinta ascunsa de a slabi mai mult. Daca o sa ma simt bine mai incolo o sa-mi modific datele din tabel.
Oricum mi se pare incredibil sau "enchedibil", cum zice baiatul mijlociu, ca am reusit sa slabesc pina acum vreo 3,5 kg intr-un timp asa de scurt.
Nu stiu cum va fi in faza II -a care e tot prima faza dar cu mici abateri. Andra : [/b] Sa ne mai scrii ce mai faci in faza II.
Oare de unde pot cumpara fructoza? Cum e? E praf sau lichid? Lamuriti-ma deoarece sint nelamurita total.
Romana si cei trei pitici Cristi, Alin si Maria
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
Nulla dies sine linea!
Romana, nu vreau sa te descurajez, ba din contra!!!!!!...eu in primele 3 saptamani NU am slabit nici un gram....dar slabea sotul meu(ca noi am tinut si tinem impreuna)ceea ce m-a determinat sa nu ma las....dupa 3 sapt am inceput sa dau jos fff bine, chiar 2 kg pe saptamana, iar acum vad ca dupa 5 luni....merge mai greu...cam 500-1 kg pe sapt....asa ca nu tre sa te descurajezi!...Se poate, dar tre multa rabdare!
pitecantrop spune:
Teodraghici-ma bucur ca m-ai atentionat. Am gresit grosolan, desi stiam regula asta. Am fost asa de bucuroasa ca am gasit brinza degresata ca nu m-am mai gindit cum trebuie sa o asociez. Tu ce mai maninci? Mai da-ne exemple ca io is cam in pana de idei.
Zuzunaki-Adrian are 14 luni si are 7 dinti. Speram sa mai treaca ceva timp pina sa ii iasa si maselele. Inca nu i-au iesit, dar simt foarte umflate gingiile si sta ca Mutulica din desene animate cu limba scoasa tot timpul. CRed ca tie ti-e si mai greu cu 2 strumfi!
Nora2005- am gasit in revista Practic in Bucatarie retete care sint si vegetariene si Montignac(sau macar pot si adaptate la regim). Faza e ca nu prea am timp sa le scriu pe internet, dar daca iti iei revista si mai si intrebi unde nu esti sigura daca e monti sau nu cred ca ai sa te descurci.
Weekend fain va doresc!
Larra spune:
Neata fetelor,
nu sunt lamurita cu distanta intre mese. Regula fructelor o stiu , cu jumatate de ora inainte de masa.
Daca dimineata am mancat proteino-lipidic , pranzul la cate ore ar trebui sa-l am?
Daca micul dejun era glucidic puteam manca peste 3 ore?
Lamuriti-ma si pe mine va rog.
Pupici
nora2005 spune:
Buna, fetelor!
Si eu sunt nelamurita cu distantele. Decit sa intreb aiurea, mai bine imi spuneti voi, daca acum fac bine. Iau o masa de fructe la 7,30...apoi la 10,30 masa, 13,30 alta masa, 16,30 alta masa (adica maninc la 3 ore, am marit intervalul de la 2 la 3 ore)...si inchei cu 19,30 iarasi fructe...e bine asa? Ce fel de mese ar trebui sa iau la acele ore pe care le-am scris, ca sa respect distantele de care vorbeati ? Si...conteaza cantitatea ?
Pitecantrop, multumesc, o sa caut revista.
Nora
Iubirea se naste din placerea de a-l privi pe celalalt,se hraneste din nevoia de a-l vedea mereu in preajma si se desavarseste prin imposibilitatea de a trai despartiti!!
Ica 1975 spune:
Eu stiu asa:
-distanta de la fructe pana la urmatoarea masa - 1/2h ptr masa glucidica si 1h ptr masa cu proteine
-dupa masa glucidica - distanta pana la urmatoarea masa (alt tip) - 3h
-dupa masa proteine- distanta 5h pana la o alta grupa.
Cantitatea nu cred ca conteaza, atat timp cat mancam pana ne simtim satui dar nu ghiftuiti. Daca gresesc cu ceva, astept sa ma corectati
.
Referitor la mancare - cum sunt nugetts astea? Eu ma gandeam la alta "catastrofa" culinara- paste integrale+lapte 0%MG+fructoza. Nu dati cu rosii, dar asa ma apucase o pofta aseara inainte de culcare de lapte cu paste
; inca n-am comis-o dar ma baintuie gandul asta 
Noi
Ica 1975 spune:
Inca ceva- cafeaua arabica stiu ca este permisa, fiind considerata cea mai slaba, dar si asta caaat mai slaba. Asta ptr ca eu nu ma pot lipsi de cafea
, uneori
. Din ce-am citit trebuie s-o bem doar dimineata, fara o aII-a ceasca dupa-amaiaza ?
Noi
nora2005 spune:
quote:
Originally posted by Ica 1975
Eu stiu asa:
-distanta de la fructe pana la urmatoarea masa - 1/2h ptr masa glucidica si 1h ptr masa cu proteine
-dupa masa glucidica - distanta pana la urmatoarea masa (alt tip) - 3h
-dupa masa proteine- distanta 5h pana la o alta grupa.
Cantitatea nu cred ca conteaza, atat timp cat mancam pana ne simtim satui dar nu ghiftuiti. Daca gresesc cu ceva, astept sa ma corectati.
Referitor la mancare - cum sunt nugetts astea? Eu ma gandeam la alta "catastrofa" culinara- paste integrale+lapte 0%MG+fructoza. Nu dati cu rosii, dar asa ma apucase o pofta aseara inainte de culcare de lapte cu paste; inca n-am comis-o dar ma baintuie gandul asta
Noi
Ei, deci eu nu-mi pot respecta meniul meu, din 3 in 3 ore, ca daca maninc proteine, nu mai trebuie sa maninc 5 ore. Oare de ce ?
Nuggets sunt un fel de batonase din soia, gata pregatite, se gasesc la casolete, cind mai iau, va scriu exact ce contine, o sa ma uit pe eticheta.
Sincer, nu stiu ce sa maninc. Sunt si intoarsa pe dos acum, a venit Tom in vizita, poate de aceea sunt asa aproape de abandon... Nu stiu cum sa le combin, nu am acum timp sa studiez... daca iti face cineva pomana sa-mi scrie un meniu pe o saptamina, il respect pe acela...Dar tineti cont de chestia cu carnea si de faptul ca miercuri si vineri tin mereu post. Vedeti, de aceea mi-e mie atit de greu...ca trebuie sa tin cont de mult prea multe lucruri. Isi face cineva mila de un om necajit ?
Nora
Iubirea se naste din placerea de a-l privi pe celalalt,se hraneste din nevoia de a-l vedea mereu in preajma si se desavarseste prin imposibilitatea de a trai despartiti!!
Anda Panda spune:
...ziceam eu ca pina nu stapiniti cartea bine sa nu va apucati, pen-ca va apuca disperareaaaaa, si scapi greu de ea, ca e contagioasa ![]()
![]()
![]()
nora, eu in locul tau as citi cartea aia fir-ar mama ei, macar 15 min inainte de culcare, in fiecare seara. intr-o saptamina o dovedesti. practic nu tre sa citesti toooata cartea ci de la inceput pina la cap ref la faza II. cam juma de carte mi se pare ca e. pliiiiiz ! tie o sa iti fie m usor.
mie mi-e simplu sa tin monti pen ca tin de anul trecut (nov, parca) insa am citit cartea inainte sa ma apuc, in timp ce dadeam bibe lu robert. n-a fost usor, dar am zis si mai zic: "daca vrei, poti". nora, nu te descuraja ! da inapoi si ia-o de la capat ! nu te lasa in ruptul capului ! ce, organismul tau te conduce pe tine, sau invers ?
daca luati produse din magazin, semipreparate sau orice alceva, uitati-va in 1ul rind la ingrediente si apoi la info nutritionale. ingredientele nu tb sa contina deloc conservanti, stabilizatori, chestii artificiale - de altfel e si in carte ceva mai clar decit am scris eu aici.
va incurajez si va implor si va roooog sa cititi cartea aia ca gresiti pe pielea voastra si e pacat de timpul pierdut. asta duce la descurajare si NUUUUU asta e scopul.
stiu cum e in ro, viata trepidanta, totul faci pe ultima suta de m, surprize peste tot, etc.... insa tot in ro tin minte ca tineam diete, tineam postul mare de Paste si Craciun, care si pt astea iti tb un echilibru mental care nu ti-l gaseste nebuna de scrie pe forum (adica io), ci ti-l gasesti tu pur si simplu. e chestie de autoeducare. numara pin la 10, trage aer in piept si ia-o incet.
ref la "cit dureaza pina se vad primele rez" - aici e ambiguu raspunsul , pentru ca orice org rasp diferit, in fct de virsta, procent de grasime, metabolism, etc.
ref la "cit tre sa tin faza I", iar raspuns ambiguu. vorba lui monti "citva timp", motivele sint aceleasi.
eu mi-am facut un fisier separat si orice info importanta pe care o gaseam pe forum la topicul asta, chiar daca era in carte, ca sa nu mai caut, luam info si o puneam in fisierul meu. cum ar fi chestia cu distanta intre mese - despre care a zis si ica si eu, cu vreo 2 postari inaintea larrei, dar cred ca e greseala mea ca nu am fost mai explicita.
daca inca sint confuzii, dati mesaj si "ne mai explicam" o data.
asta e fetelor, "rabda baba la frumusete! - nu vreau sa ofensez pe nimeni, asta era vorba mea cind eram mica.
pup si bafta "cu numaratul pin' la 10"
POZE
nora2005 spune:
quote:
Originally posted by Anda Panda
...ziceam eu ca pina nu stapiniti cartea bine sa nu va apucati, pen-ca va apuca disperareaaaaa, si scapi greu de ea, ca e contagioasa
nora, eu in locul tau as citi cartea aia fir-ar mama ei, macar 15 min inainte de culcare, in fiecare seara. intr-o saptamina o dovedesti. practic nu tre sa citesti toooata cartea ci de la inceput pina la cap ref la faza II. cam juma de carte mi se pare ca e. pliiiiiz ! tie o sa iti fie m usor.
mie mi-e simplu sa tin monti pen ca tin de anul trecut (nov, parca) insa am citit cartea inainte sa ma apuc, in timp ce dadeam bibe lu robert. n-a fost usor, dar am zis si mai zic: "daca vrei, poti". nora, nu te descuraja ! da inapoi si ia-o de la capat ! nu te lasa in ruptul capului ! ce, organismul tau te conduce pe tine, sau invers ?
daca luati produse din magazin, semipreparate sau orice alceva, uitati-va in 1ul rind la ingrediente si apoi la info nutritionale. ingredientele nu tb sa contina deloc conservanti, stabilizatori, chestii artificiale - de altfel e si in carte ceva mai clar decit am scris eu aici.
va incurajez si va implor si va roooog sa cititi cartea aia ca gresiti pe pielea voastra si e pacat de timpul pierdut. asta duce la descurajare si NUUUUU asta e scopul.
stiu cum e in ro, viata trepidanta, totul faci pe ultima suta de m, surprize peste tot, etc.... insa tot in ro tin minte ca tineam diete, tineam postul mare de Paste si Craciun, care si pt astea iti tb un echilibru mental care nu ti-l gaseste nebuna de scrie pe forum (adica io), ci ti-l gasesti tu pur si simplu. e chestie de autoeducare. numara pin la 10, trage aer in piept si ia-o incet.
ref la "cit dureaza pina se vad primele rez" - aici e ambiguu raspunsul , pentru ca orice org rasp diferit, in fct de virsta, procent de grasime, metabolism, etc.
ref la "cit tre sa tin faza I", iar raspuns ambiguu. vorba lui monti "citva timp", motivele sint aceleasi.
eu mi-am facut un fisier separat si orice info importanta pe care o gaseam pe forum la topicul asta, chiar daca era in carte, ca sa nu mai caut, luam info si o puneam in fisierul meu. cum ar fi chestia cu distanta intre mese - despre care a zis si ica si eu, cu vreo 2 postari inaintea larrei, dar cred ca e greseala mea ca nu am fost mai explicita.
daca inca sint confuzii, dati mesaj si "ne mai explicam" o data.
asta e fetelor, "rabda baba la frumusete! - nu vreau sa ofensez pe nimeni, asta era vorba mea cind eram mica.
pup si bafta "cu numaratul pin' la 10"
POZE
Ba am citit-o...dar nu am spus ca am si invatat-o...
Nora, careia la ora asta ii e rau, din cauza lui Tom...si ii e si foame