Montignac: ce am mancat azi (78)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elutaf spune:

tare fain ar fi, uite chiar azi ma uitam prin revista Practic in bucatarie, si am vazut o gramada de retete monti ... pareau si foarte bune

Mihaiela si www.babiesonline.com/babies/m/mihaita" target="_blank">Mihaita (20 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ankutzika spune:

Pai atunci, haideti sa mai postam noi retete Monti, poate asa ne mai trezim! De pilda eu maine o s-o pun pe cea cu salata de broccoli, ca nu o stiu pe dinafara!
Lgireada, NU NE TENTA ! Monti asta e ca un post: iei pedeapsa asupra ta, dar o s-o ducem si noi pe picioruse si in celulita! NU CEDAM ISPITEI!!! (Serios, acum: fara abateri!)
Pe maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Si eu vreau mai multe retzete Monti

Eu am facut ieri un soufle de zuchini si morcov
Am separat 5 oua, am ras un zuchini marishor si un morcov la fel. Am batut albusurile spuma iar galbenushurile le-am amestecat cu vreo 150 g cashcaval (se poate folosi orice banza), sare, piper si o lingura de smantana.
Am amestecat apoi albusurile spuma, legumele rase si compozitia de galbenushuri.
Pus in tava si copt. Deliciooooos!

http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitecantrop spune:

Vianne- reteta ta nu e Monti, fiindca are morcov. Se accepta numai morcov crud, din cite stiu eu. Sper sa nu gresesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Nu va tentez fetelor, ca doar ciorbica se poate face si fara cei 4 morcovei care ar reprezenta abaterea.
Pe scurt reteta e asa:
5 galbenusuri frecate cu 500 g smantana, se pun 4 piepti mari la fiert cu sare piper, ierburi de care dorim (fara morcovei, ca sa fie Monti), se fierb bine bine, iar in final se adauga smantana frecata cu galbenusuri si otet dupa gust. Se mai lasa la fiert inca vreo 10 min.
tuturor si spor la slabit

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ankutzika spune:

Lgireada (Liliana),
Off-topic: super pozele!!! Coafurile si toate cele...
Dar cu mesele alea... Am salivat la toate bucatele interzise! A propos era vreuna Monti ?
On-topic: Ciorbita cred ca o voi incerca, dar te rog sa fii putin mai explicita cu ierburile: cam ce-ai prevazut in ele? Presupun ca ceapa, patrunjel - astea sunt legume; e bine asa? Mai punem si altceva?

Eu am facut ieri salata de broccoli cu sunca:
Broccoli congelat si taiat buchetele l-am lasat la frigider vreo 2-3 ore amestecat cu multa ceapa rosie pestisori (de fapt se lasa o noapte intreaga, acoperit, ca sa nu miroasa).
Am calit in ulei de masline sunca de Praga taiata cubulete (reteta originala era cu jambon, dar mi se pare ca ar fi cam cu multe lipide...).
Am adaugat broccoli-ul cu ceapa (sare si piper) si le-am calit impreuna cu sunca pana s-au inmuiat bine si s-au "facut". El mai lasa apa, care trebuie sa scada. Cand au fost gata, le-am lasat la racit bine-bine. Apoi se pune smantana si verdeata putina. Eu - de smantana ma feresc, din cauza grasimii si pun iaurt degresat.
Pofta buna!
La reteta asta vroiam sa stiu cam cum o mai face altcineva. Nu stiu de ce, dar parca se punea si un catel de usturoi (?)

Ce mai imi place, pe post de masa sau garnitura:
Conopida fiarta, cu iaurt degresat (sare, piper, verdeata). Cam asta-i toata socoteala. Chestia e ca sa fie scursa si rece conopida cand se amesteca cu iaurtul (sau smantana).

Dovlecei prajiti.
Pe astia tot asa ii amestec cu iaurt (smantana). De fapt chestia asta am incercat-o la mare, dar amestecul a fost cu tzatziki. - o nebunie!!

Azi ma gandesc sa fac: Ciuperci cu ardei
N-am reteta, dar vreau sa o compun - poate chiar ma ajuta cineva. Ma gandesc sa calesc ardeii (multi de tot, rosii, galbeni, verzi, taiati julienne) si poate putina ceapa, separat sa inmoi ciupercile tot asa - in ulei de masline si zeama proprie, apoi sa le amestec. Eventual pun si rosie si neaparat marar!

Cam atat deocamdata. Veniti cu idei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Anca, on-topic: ierburi = orice verdeata permisa (marar, patrunjel, din astea si radacina daca ai ca da gust bun, ceapa, etc)
off-topic: merci de aprecieri si nu prea era nika acolo de regim, cam toate erau ispite ... si koolmea e ca atunci cand tin regim nici nu pun gura pe ele, o parte le cunosc si eu din poze, ca si voi desi pe toate le-am gatit io.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Oooops! Mare dreptate ai pitecantrop, multzam fain de tot ca m-ai atentionat.

http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Buna dimineata ,

de doua yile nu am avut timp sa intru pe forum...Aseara am avut mici+mari abateri + in sensul ca la ora 1 noaptea eu mancam wasa cu gem dietetic + stiu ca merit.

Pentru fetele experimentate am o intrebare, de ce nu ai voie struguri + parca indicele glicemic este mai mic decat la pepene.

Meniul meu de azi - pt yi de post:
MD + paine wasa cu gem dietetic + din nou
Gustare + o piersica
p + salata de legume + rosii, castraveti, ardei gras
C - fructe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elutaf spune:

hai sa va zic ce am mancat ieri
MD - oua cu rosie si branza
P - ciorba de varza
C - salata cu ton (rosii, ardei, ceapa + ton)

azi inca nu stiu
MD - o bucata de carnat (gol, cam naspa asa)
P - cred ca tot ciorba de varza ca nu am timp sa gatesc (si nici chef)
C - gatesc ceva, dar inca nu stiu ... ceva salata

daca am gresit ceva sa-mi spuneti-mi

Mihaiela si www.babiesonline.com/babies/m/mihaita" target="_blank">Mihaita (20 iulie 2005)

Mergi la inceput