Prietene vs. bebe

Prietene vs. bebe | Autor: Qamar

Link direct la acest mesaj

Salutare...
Uite ce ma macina pe mine de ceva vreme...Cred ca ma incadrez in categoria mamicilor tinere (am ramas insarcinata la 22)...Am un bebe perfect de 4 luni si cred ca niciodata nu am fost mai in love cu vreo creatura asa cum sunt cu Bia...

Dilema: inainte de bebe, eram 4. 4 prietene nedespartite inca din anul 1 de facultate; locuit impreuna, invatat impreuna, chefuri impreuna, bune si rele...de toate...Timp de aproximativ 4 ani jumate-5, nimic nu a reusit sa ne desparta- si sincer, mi se pare un record, pentru ca putine prietenii intre fete rezista atat de mult (la mine asa a fost..)

A urmat sarcina; in primele luni, am stat eu mai mult pe acasa, ma simteam oribil, greturi, tensiune micccca, ameteala..ma rog, toate simptomele de trim1...Am primit cred..maxim 3-4 vizite din partea lor ...a trecut greu trim 1, nu il vedeam decat pe husband, nu ma simteam in stare sa ies si sa socializez in halu in care eram

OK...in martie, vine bebe. Vizite la maternitate din partea lor= zero. Nu ma supar...oricum aveam nevoie de liniste impreuna cu Bia..Am primit de la 2 din ele sms cu felicitari...

Trece o luna; nimic. Doua luni; nimic. In luna a treia..le dau de inteles ca ma mira comportamentul asta...adica impartiseram pana acum si bune si rele, si acu', cand eram cea mai fericita, nu vroiau sa fie parte din feelingul asta???

Cand a implinit Bia 3 luni, le-am chemat la mine..sa sarbatorim; au venit. Politeturi, formalitati..La propriu, facuseram si dus impreuna in camin cand tinea apa calda o ora..si acu,...abia daca ma mai priveau in ochi...Ne-am mai vazut o data, tot chemate de mine , intr-un club; ma gandeam ca poate asa, pe teren neutru, o sa fie altfel. Mi-am culcat puiul seara, l-am lasat cu sotul si am plecat sa le vad; pe la 11 jumate am ajuns la locatie si m-au anuntat ca ele la 1 trebuie sa plece sa doarma...ca se trezesc devreme..In conditiile in care mie 4-5 ore de somn mi se par acum mai mult decat suficiente..

In paranteza- mai vorbeam cu ele pe Internet, si mi se comunica cccc ca ele nu au chef sa alerge dupa mine prin parcuri unde ma plimbam cu bebe mic, sau ca sunt foarte ocupate, sau ca nu pot veni sa ne vedem unde vreau eu si sa vin eu in centru cu puiul dupa mine

Acu la 4 luni le-am chemat din nou; au venit, cuminti. S-a baut, s-a mancat, au laudat copila...Nici macar nu cred ca stiau ca pe 14 fusese ziua ei de 4 luni ...

Si eu incerc sa inteleg...A devenit bebele meu iubit o bariera intr-o prietenie pe care eu o credeam deosebita???Ele nu au cine stie ce program ocupat; in momentul asta, in afara de una , sunt singure- nu au relatii solicitante sau joburi de 12 ore...Si totusi..ceva s-a schimbt drastic..Eu una Nu...Sunt la fel. Doar ca sunt mai fericita, mai putin egoista, dorm mai putin si iubesc mai multInsa nu pot sa inteleg..De ce nu vor sa fie si ele parte din acest nou mod de a fi fericit?Le-as fi pus pe toate trei nasele puiului meu, insa l-au vazut abia la 3 luni pentru prima data...

M-am intins cam mult, insa incerc sa gasesc o explicatie, o scuza, un motiv...

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

BebeBlog-Cooking for my Baby

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

E chiar de plans. E clar ca te-au scos din gasca, poate se simt si ele stanjenite de noua ta situatie,nu te mai vad la fel ca inainte, tu te crezi neschimbata dar in realitate esti schimbata total, ele insa NU. Incearca sa te vezi mai des cu ele,pe teren neutru,si sa eviti ca la 2 cuvinte sa zici ceva de bebe sau de alaptat,muls,caca,maca,Hipp,etc...Asta daca le mai vrei in formatia "dinainte" cat de cat...Situatia o sa se schimbe cand o sa aiba si ele copii :)

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Acum gandeste te inca o data chiar iti sunt prietene??

Eu am patit la fel dar era doar una. Nu tu venit la spital, nu tu vizitat bb eul, nu tu telefoane. Era busy!!! Asa dintr o data. M am resemnat si am inteles ca asta nu a fost prietenie.Au trecut ceva ani de atunci ani care mi au confirmat ca n am avut o prietena! Poate era doar o amica, dar la vremea aia nu m am prins

Cine iti e prieten Noe ti e prieten in orice situatie!
Sa nu ti para rau ca le ai pierdut, mai bine acum decat mai tarziu.
Aminteste ti cu drag de toate ce au fost inainte si nu te mai macina!

Sa ti traisca bb lusa!

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Laura, am incercat si pe teren neutru..si cand ne vedem sau vorbim, pe net, de cele mai multe ori eu sunt cea care le asculta pseudo-problemele: ca au multe proiecte, deadline-uri, ca ba s-au cuplat, ba s-au despartit, ca 'barbatii e porci', etc...Nu sunt obsesiva cu subiecte despre bebe cand vorbesc cu ceilalti; eventual numai cu hazband si fetele de pe forum din gasca de mamici...

Sotul imi zice sa nu ma consum..ca sarcina m-a maturizat f mult, insa ele au ramas aceleasi fete de distractii...Eu una ma vad la fel...insa de multe ori, intr-adevar, imi dau seama ca e superficial sa spui: vaaai, nu am timp de nimic! cand de fapt eu am ajuns sa realizez ca in 24 de ore poti sa te ocupi si de bebe (sa ii satisfaci 100% toate nevoile) , si de tine, si de consort, si de casa, sa mai inveti si pentru licenta si sa mai faci si munca pentru firma...Si sunt fericita...

nu stiu unde gresesc/am gresit cu ele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Corina, tocmai faptul ca prietenia noastra a rezistat destul de mult, m-a facut sa cred ca suntem prietene adevarate...nu doar partenere de barfe de doi lei sau de distractii...Ne-am ajutat f mult in timpul asta, una din ele (cea mai apropiata) lucreaza acu' la firma sotului...Insa in momentele astea mi se pare ca gasesc mai multa intelegere in fete cunoscute on-line si apoi fata in fata, care intr-adevar au bebei cam de aceeasi varsta...

Da, imi amintesc cu mult drag vremurile cand petreceam mult timp impreuna, ba prin facultati, ba prin Vama, peste tot...si tocmai de-asta imi pare rau...Eu bebele il iau peste tot, am facut si calatorii de 500km cu masina, deci nu pot sa zic ca m-am izolat foarte tare..

maica-mea imi spune ca isi doresc si ele ce am eu , dar nu gasesc solutia in momentul asta...Eu nu gandesc asa...

Sper sa fie doar o faza si sa realizeze ca eu, daca intr-adevar m-am schimbat, m-am schimbat in bine, si loc pentru ele inca mai este

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

Noe din pacate si eu am fost intr-o situatie asemanatoare. Acest gen de persoane nu-si dau seama ca gresesc sau cel putin asa vreau eu sa cred.De consumat m-am consumat si eu ca... deh asa mi-e firea dar cred ca le poti considera doar amice si nu prietene.
Corinadana asa ar trebui... prieten in orice situatie dar ce pacat ca nu se intampla asa intotdeauna...
pentru Anne-Bianca si pentru mamica ei

www.babiesonline.com/babies/m/mariateodorag/" target="_blank">
patatina mea

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">File din povestea Mariucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Dragele mele,o prietenie se poate termina in orice moment al vietii.Asta nu inseamna ca ceea ce ati trait inainte era fals!! Pastrati ce ati avut,simergeti inainte!
Poate v-ati schimbat voi,poate s-au schimbat ele,important e ca acum nu mai aveti mult ein comun,si asta nu e nicio tragediem,nu trebuie nici sa fie ele vinovate sinici voi.Pur si simplu viata se modifica,conjunctura nu mai e aceeasi.
Pt ele,a vizita un bebe nu e important.Si nu e nimic de condamnat.Au o alta viata,alte preocupari ,iar tu ca mama ai altele,si oricat crezi ca nu te-aischimbat,numai esti aceeasi fetita de 22 de ani ca ele.
Bineinteles ca tu te-ai maturizat si ele inca viseaza la distractii,dar nue nimic rau in ceea ce fac ele.Si nici in ceea ce faci tu.
Pur si simplu drumurile se despart,sieu am avut multe prietene si dupa ani,si ani relatiile s-au racit,dar nu inseamna sa dam timpul inapoi si sa credem ca nu a fost prietenie,nici ca a fost un fals! O prietenie,cat de adevarata ar fi,nu garanteaza nimeni ca tine o viata! Daca se termina,nu inseamna ca a fost falsa nici prietenia,nici persoana ,nimeni !
Pur si simplu s-a terminat ! si mergem mai departe.

In general,cand avem un copil avem pretentia ca toti cei care nu au sa ne inteleaga,sa ne viziteze,sa fie la fel,si nu e corect.Ceva s-a schimbat in viata noastra,deci e logic ca si prieteniile se vor schimba,nu toate,dar multe dintre ele.

Ele desigur nu isi doresc ceea ce ai tu,cand o prietenie se termina nu e nici din invidie nici din rautate,ci pur si simplu nu mai aveti aceleasi lucruri in comun,ori cat ai crede ca da.

In general nu iti dai seama,dar cand ai un copil gandesti doar la el,vorbesti doar de el,si nu realizezi.
ZXici ca nu te-ai schimbatm,dar simplul fapt ca acum faci in 24 de ore ceea ce inainte nu puteai,e o schimbare! si trebuie sa intelegi ca ele inca nu au ajuns la schimbarea asta,inca nu stiu cum sa isiplanifice orarul,ceea ce tie ti se pare usor,pt ele e inca greu,daca tu dormi 4 orept bebe,ele nu pot face asta,si nici nu au de ce.

Trebuie sa le intelegi si tu pe ele,un bebelus,pt niste fete de 22 de ani,nu e un motiv de vizita,pt ca e incomod.
Tu ai grija de copilas,lasa gandurile,ia vaiata asa cum e,intalneste-te cu femei cu aceleasi preocupari.Ati fost prietene atat cat ati avut aceleasi preocupari,acum nu mai aveti,asa ca fruntea sus si mergi mai departe,prietene vei mai avea in viata MULTE !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Esti fericita, ai o familie implinita. Asta e problema...
Lasa-le-n durerea lor.

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu te mira si nu te revolta. Realitatea este cea p e care a spus-o cineva inainte. Nu mai aveti preocupari si subiecte de discutie comune. Ia-o asa cum e.

Si noi am patit ceva f. asemanator. Aveam un grup de prieteni cu care ne intalneam tot timpul (la noi acasa), Paste, Craciun, An Nou si orice alta ocazie. Au disparut cu totii imediat ce am ramas insarcinata si n-au mai dat nici un telefon pana la botezul copilului, sa vada sunt bine, nu sunt bine... Si n-au mai aparut prea des nici ulterior si nimeni nu ne-a mai invitat nicaieri cu copil. Am inteles, asta e. Gaseste-ti alte prietene, care avand interese comune, te si pot intelege infinit mai bine decat fostele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Eu spun ca pentru ele e o situatie complet noua si straina, tu esti inevitabil schimbata si e posibil ca ele sa simta ca preocuparile lor sunt superficiale fata de ale tale. Am fost si eu in situatia in care sunt ele, dupa ce prietena mea a nascut ma simteam total neinteresanta pentru ea, nu intelegeam nimic din noua ei viata, dar totul s-a schimbat cand am ramas eu insarcinata, am devenit brusc foarte interesanta de tot ce s-a intamplat cu ea si am redevenit iar foarte apropiate.
Ca si aelita, spun si eu sa nu regreti ce ati avut impreuna, dar nu le judeca prea tare, pentru ele tu esti altcineva. Si daca ai rabdare poate ca iti vei recapata prietenele pe masura ce vor deveni si ele mamici. Sau iti vei face alte prietene, care sa inteleaga instantaneu noua ta situatie, iar prietenele vechi vor deveni o amintire frumoasa.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Noe, si eu am avut copilul "devreme" ca tine, tot la 22 de ani. Acum are aproape trei si nu de putine ori m-am aflat in aceiasi situtie. Ceea ce ma socat a fost ca s-au indepartat oamni care la randul lor aveau copii, mai mari, poate chiar de vartsa mea.

Nu toti reusesc sa inteleaga mofturile unui copil, de ce trebuie sa ajungi acasa la ora x sa doarma, de ce nu vrea sa stea locului (fetita ta este inca mica si cgiar iti este mai usor sa iesi cu ea).

Anul trecut de Revelion eram o gasca de vreo 20 de persoane si nu putini strambau din nas ca nu doarme Emanuel si ii deranjeaza...cat era hotelul de mare nu puteau sa se duc in alt colt. M-am simtit groaznic si nici ca am mai plecat cu ei. Sunt persoane pe care le cunosc de 4-5 ani si nu ma asteptam insa sincer eu nu as suferi prea mult. Le-as spune pa si la revedere, asa am si facut, ar patsra eventul niste ralitii de forma si atat. Surprinzator colegele de facultate ma cheama mereu sa ies cu ele, cu copilul. Cei mai mare, de vreo 45 de ani nu suporta copii.

Au venit la mine in vizita si tot maraiau ca de ce trebuie sa mearga doua masinute (cu cantecele din dotare) deodata...

Asemenea prietenii nu merita efortul de a fi mentinute. Tu ai facut tot posibilul, ai iesit cu ele cand puteai sa te odihnesti. ele nu au facut nimic asa ca nu mi se pare o pierdere.

Cand am ramas insarcinata, cineva cu mai mjulta experienta si doi copii mi-a zis ca a venit momentul sa imi fac prietene cu copii cu care sa plec in vacanta, sa ies la plimbare pentru ca numai cu ele orarele vor coincide. Avea dreptate dar este destul de greu de pus in practica.

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput