Prietene vs. bebe
Raspunsuri - Pagina 2
annie_xtreme spune:
quote:
Originally posted by Noe
Laura, am incercat si pe teren neutru..si cand ne vedem sau vorbim, pe net, de cele mai multe ori eu sunt cea care le asculta pseudo-problemele: ca au multe proiecte, deadline-uri, ca ba s-au cuplat, ba s-au despartit, ca 'barbatii e porci', etc...Nu sunt obsesiva cu subiecte despre bebe cand vorbesc cu ceilalti; eventual numai cu hazband si fetele de pe forum din gasca de mamici...
Sotul imi zice sa nu ma consum..ca sarcina m-a maturizat f mult, insa ele au ramas aceleasi fete de distractii...Eu una ma vad la fel...insa de multe ori, intr-adevar, imi dau seama ca e superficial sa spui: vaaai, nu am timp de nimic! cand de fapt eu am ajuns sa realizez ca in 24 de ore poti sa te ocupi si de bebe (sa ii satisfaci 100% toate nevoile) , si de tine, si de consort, si de casa, sa mai inveti si pentru licenta si sa mai faci si munca pentru firma...Si sunt fericita...
nu stiu unde gresesc/am gresit cu ele...
Noe, tu de la inceput le plasezi pe "prietenele tale" pe o pozitie de inferioritate. Le asculti "pseudo problemele" (Ce urat - un dead line sau un proiect nu e o pseudo problema) dar ca sa te simti TU mai bine, sa te poti uita in oglinda spunand "uau, ce tare sunt, pe langa ca am timp de bebe, de sot, de casa MAI SI ASCULT o prietena, nu ma intereseaza ce spune, dar asta ma face pe mine o persoana mai buna").
Cat despre faptul ca au ramas fete de distractie - nah, asta e viata, unii fac copii altii copilaresc pana la 40 de ani. Asta nu are nimic de a face cu faptul ca ne am spalat impreuna sau nu.
Cat despre impartitul fericirii - sa vedem...in afara de parinti nu cred ca e cineva care iti priveste fericirea fara un pic de invidie (Sau mai multa). Nici macar prietenii tai cei mai apropiati.
4-5 ore de somn or fi suficiente cand ai bebe mic (hormoni ajutatori). Ailalti muritori de rand considera "normal" 7-8 ore pe noapte.
EU cred ca ar trebui sa fii ceva mai toleranta cu prietenele tale...si sa incerci sa empatizezi oarecum cu situatia lor (asta daca vrei cu adevarat sa reluati relatiile).
CristinaT spune:
Eu cred ca sunt geloase pe ce ai realizat, iar tu stii asta si poate ca fara sa vrei le dai peste nas cu "pseudo problemele" lor.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
ina78 spune:
Cred ca depinde f. tare de tine, de ceea ce vrei tu. sa mentii relatiile cu ele, asta inseamna ca asculti "problemele" lor, sa le accepti asa cum sint, deocamdata, caci in mom. in care vor avea copii vei fi numai buna de dat sfaturi si de acordat ajutorul.
Sau sa treci mai departe, fara ele, sa lasi relatia cu ele sa moara in timp.
Gindeste-te si la ce a spus cineva mai sus, tu esti constienta de ce ai si de ceea ce realizezi, un camin fericit, un bb, o casa, invatat licenta, iar ele se zbat inca sau ma rog au ramas la stadiul de "cautat" iubiti si probleme legate de serviciu, si de lupta cu gramul de invidie care a apart... greu de crezut ca n-ar fi deloc.
Ar putea si insuficient de "coapte" cit sa creada ca e un bb aparut prea devreme, care te-a rupt din cercul lor, ti-a facut sa-ti schimbi programul si viata, dar tu trebuie zic eu sa vezi ceea ce te intereseaza mai mult, sa-ti pese in primul rind de tine. (putin egoism nu strica... zic eu).
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
Cristina_C spune:
Si noi am rarit relatiile cu prietenii fara copii de cand il avem pe-al nostru. distantarea s-a produs de ambele parti. Nici noi nu ne dadeam in vant sa-i cautam, nici ei. In schimb am strans legatura cu prieteni care au devenit si ei intre timp parinti sau am cunoscut, pur si simplu, alte familii cu copii. Am si plecat din tara, deci s-au schimbat multe. Eu n-as lua-o deloc in tragic.
Si stii vorba aceea - nu in sens peiorativ: Cine se aseamana, se aduna. In general cauti oameni cu aceleasi preocupari ca si tine. Trebuie sa recunosti ca e o diferenta mare intre modul de viata de inainte sa fii mama si cel de dupa. Prietenele mele din facultate au ramas undeva, in amintiri. Erau alte vremuri atunci.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
annablue spune:
Noe, cat de bine te inteleg...
Si eu am patit asta (cred ca mai toate viitoarele/proaspetele mamici patesc asta) si am suferit cumplit...
Noi nu am facut dus impreuna dar eram un grup foarte strans (si fete si baieti din facultate. Eram nedespartiti si am trecut prin multe impreuna dar totul s-a schimbat cand am ramas insarcinata (desi asta se intampla in anul 4 de faculta si ne intalneam la cursuri.
Si eu l-am avut pe bb meu devreme si m-a schimbat profund (chiar daca la inceput nu mi-am dat seama) pt ca m-a maturizat f mult, m-a facut sa devin 100% responsabila fata de el (ceea ce prietenele tale nu inteleg, pt ele e "greu" sa caute iubiti si moduri de distractie).
Cu siguranta le sperie noua ta postura si sunt mai mult sau mai putin geloase pe realizarile tale... si poate nu stiu sa se mai poarte cu tine tocmai pt ca nu mai aveti multe in comun.
Iti spun la fel ca restul fetelor, nu te amari pt asta, gandeste-te la ce ati avut frumos si cauta sa-ti gasesti noi prietene cu preocupari comune.
E clar ca notiunea de "diferita" fata de ele li s-a fixat in minte.
E dureros al naibii dar eu zic sa privesti lucrurile intr-un mod pozitiv.
BBle meu e mare dar daca vrei sa ne vedem (vad ca esti din Bucuresti) da-mi un PM si vorbim.
Sa-ti traisca bblina si sa va bucurati cat mai mult de aparitia ei in viata voastra !
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
Qamar spune:
ana, multumim de urari si poate ne-om vedea prin vreun parc, ca noi bantuim prin toate
e ciudat, pentru ca noi ne-am inteles mereu foarte bine, chit ca, oricum, suntem /eram foarte diferite unele de altele...poate chiar lucrul asta ne-a apropiat...Iar eu ma gandeam ca 'schimarea' statutului in cel de mama, e una buna- nu ma astept si nici nu vreau sa vina sa schimbam pampersi impreuna (de multe ori, cine nu are bebe, isi imagineaza ca exista numai latura asta de caca, pisu, mancare, regurgitat)..insa eu am incercat de destule ori sa imi adaptez programul la al lor, tocmai pentru a pastra legatura...Dijaba
oricum, numai bine tie!
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
BebeBlog-Cooking for my Baby
crinuta spune:
Pai aveti alte preocupari acum iar ele au inteles ca pentru tine copilul este prioritar, asa cum este si normal si s-au speriat.
Parerea mea este sa nu insisti. Daca ti-au intors spatele, treaba lor, inseamna ca nu iti sunt prietene adevarate.
Crinuta si Rayan
Qamar spune:
cristina, deja am socializat si la modul real (nu doar virtual) cu mamici de aici de pe forum..si a fost bineeeeeeeeeeeeecine stie, poate e un nou inceput
ina, parerea lor este ca, intr-adevar, am facut bebele prea repede; adica, "vaaai ce dulce e, ..eeeee, eu pana la 30 de ani nu fac copii"...oricum, asta este o opinie subiectiva, si le inteleg pe ele, asa cum stiu ca eu mi-am dorit mereu sa fiu mamica tanara..
crinuta spune:
ina, parerea lor este ca, intr-adevar, am facut bebele prea repede; adica, "vaaai ce dulce e, ..eeeee, eu pana la 30 de ani nu fac copii"...oricum, asta este o opinie subiectiva, si le inteleg pe ele, asa cum stiu ca eu mi-am dorit mereu sa fiu mamica tanara..
[/quote]
Sa stii ca ai dreptate. Sunt invidioase.
Eu am patit asa cu o tipa care cand s-a maritat spera sa fie insarcinata, iar cand s-a intalnit cu mine si a aflat de copil a spus ca vai de mine, cum sa faca ea copil asa de devreme, desi se vedea clar ca nu crede o iota din ce spune, deci... cauta-ti prietene cu copii, asta e parerea mea.
Crinuta si Rayan
Qamar spune:
Cristina si Annie, pseudo-problemele sunt, pentru mine, blocajele pe care ni le punem chiar noi...Eu mereu am considerat ca lamentarile de genul 'vai cata treaba am la servici' sau 'vai tre' sa fac curatenie azi acasa'..nu prea se justifica..Toata lumea are treaba la job si toata lumea face curatenie; nu sunt niste probe imbatabile
Si nu pun in balanta, cand zic ca eu acu am timp pentru tot si nu ma victimizez..Ci pur si simplu constat ca timp este...Cum zicea americanu' (sau englezu?): when there's a will, there's a way