Prietene vs. bebe

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Sa stii ca ai dreptate. Sunt invidioase.
Eu am patit asa cu o tipa care cand s-a maritat spera sa fie insarcinata, iar cand s-a intalnit cu mine si a aflat de copil a spus ca vai de mine, cum sa faca ea copil asa de devreme, desi se vedea clar ca nu crede o iota din ce spune, deci... cauta-ti prietene cu copii, asta e parerea mea.

Crinuta si Rayan

prieteniile cu fete cu copii sunt in desfasurare ..insa eu vroiam sa pastrez si prieteniile vechi...poate trebuie sa astept pana apare bb si la ele (daca va fi cazul, daca isi doresc) si atunci sa recuperam???

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

BebeBlog-Cooking for my Baby

Mergi la inceput

raluD si criq72,

da, intr-adevar, un bebe are program fix, are 'mofturi' pe care e normal sa i le indeplinesti..iar eu nu mai sunt atat de flexibila in 'deplasari'..pana plec de acasa imi ia o ora, plus ca plec cu toata casa dupa mineInsa Bia e destul de cuminte in public, de ex, dupa botez, am petrecut seara cu totii la un restaurant, la terasa. Puiul a mancat (lapte) si a dormit ca un ingeras desi era muzica, galagie...Nu zic sa o 'terasizez' in fiecare seara, dar once in a while tot s-ar putea...

aelita, si eu as vrea sa cred ca nu e vorba de invidie...nu cred ca poti fi cu adevarat invidios pe un prieten..poate doar sa te bucuri pentru el..Oricum, am avut destule momente frumoase impreuna pe care in mod clar nu le voi uita...E doar pacat ca nu putem avea unele noi...Cat despre faptul ca m-am schimbat, ...tot o mamica zicea ca ea, dupa ce a facut bebe, nu s-a schimbat: s-a imbunatatit (upgradat)hihihihi

Numai bine!

Mergi la inceput

offtopic: annablue, eu sunt nascuta pe 2.11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

quote:
Originally posted by Noe
ina, parerea lor este ca, intr-adevar, am facut bebele prea repede; adica, "vaaai ce dulce e, ..eeeee, eu pana la 30 de ani nu fac copii"...oricum, asta este o opinie subiectiva, si le inteleg pe ele, asa cum stiu ca eu mi-am dorit mereu sa fiu mamica tanara..

Partea cu "pina la 30 de ani... nu..." e relativa, exista posibilitatea ca una din ele sa o faca mai devreme si sa nu fii surprinsa daca atunci veti redeveni ... apropiate.

Acum relatia nu poate progresa... cel mult poate stagna, ramine intr-o stare latenta... dar timpul... iti poate aduce surprize.

Sa-ti traiasca bebitu si tu sa fii sanatoasa sa ai grija de el.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ai incercat sa mergi cu ele in oras fara bb?

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Si eu am o colega de serviciu de 30 de ani care isi doreste copil (desi habar n-are ce responsabilitate presupune) si care nu ma poate inghiti deloc pt ca eu am copil si sunt singura din firma dintre fetele de aici care are... Restul huzuresc pe la mall-uri si prin alte zone de distractie si evident ca am devenit "ciudata" pentru ele daca nu stiu cutare film, formatie sau eveniment monden...
Dar nu imi pasa, pt ca ma simt mai castigata decat ele (nu doar din faptul ca am un bb) si am invatat sa pretuiesc lucrurile de valoare, sa ma bucur de lucrurile frumoase din viata mea si sa nu pun [prea mult] la suflet rautatile celor din jur.
Pt niste persoane superficiale, conteaza mult daca ai copil, chiar daca tu vrei sa socializezi, pt ca au o reactie de gelozie amestecata cu frica si eventual un topping de dezgust... In concluzie, te exclud si gata.
Pierderea e a lor...
Nu credeti fetelor ?...

Ana

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

NU E PRIETENIE relatia care e sustinuta unilateral. Am avut si eu astfel de "exemple" in viata mea cand, daca sunam eu si le cautam eram cele mai bune prietene, iar daca eu nu dadeam nici un semn, ele dispareau din peisaj. Asa ca, am renuntat la astfel de "prietenii".

Noe, o sa razi, dar eu sunt intr-o postura inversa fata de a ta: prietenele mele cele mai bune, una e insarcinata si una tocmai a nascut. Dar asta nu inseamna ca nu le inteleg situatiile si nu ma mulez dupa ele, la fel cum si ele ma accepta asa cum sunt. Am asistat la mii de discutii despre greuri si varsaturi, misca bb - nu misca bb, s-a scurtat colul etc. Dar le-am ascultat cu drag, doar sunt prietenele mele! La fel de bine si ele ma asculta cand le vorbesc despre munca mea sau despre problemele cu pisica - nu mananca atat cat trebuie, nu doarme bine... Si nu rad de mine si nici nu ma roaga sa tac ca le plictisesc...

Esti tanara, esti mamica si, asa cum spui si tu, iesi in parcuri cu puiutzul unde, mai mult ca sigur, intalnesti si alte mamici. Incearca sa legi acolo prietenii frumoase! Si cu mamicile ai si teme comune de discutie! Bafta!

Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

De unde ideea asta ca ar fi invidioase? Eu nu-mi doream la 20 de ani copii nici platita gras! Pur si smplu cred ca nu mai esti interesanta pentru ele (si nici problemele lor nu ti se par importante), nu mai sunteti pe aceeasi lungime de unda, e normal sa fie asa, n-ar trebui sa se supere nimeni. Prietenia poate subzista in alti termeni daca nu v-ati chinui sa fiti la fel ca inainte, iar mai tarziu s-ar putea strange iar cand o sa aveti preocupari comune. Prieteni sunt cei pe care ti se pare ca nu i-ai mai vazut de ieri, chiar daca va vedeti de 3 ori pe an,nu trebuie sa va intretineti zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Din cate am inteles, prietenele tale nu sunt casatorite. Eu nu am inca copii, dar de aceeasi atitudine m-am lovit dupa ce m-am casatorit. E adevarat ca nu mai eram in tara, dar si mailurile, telefoanele s-au rarit. Si, drept sa-ti spun, mie intr-un fel imi convine.

Indiferent de ce as discuta, la un moment dat tot la plural vorbesc, adica noi (eu si sotzul) asa si pe dincolo....ceea ce nu cred ca e un sentiment confortabil pentru ele, si nici pentru mine. Intotdeauna trebuie sa am grija la aspectele astea.....ceea ce uneori e greu, pentru ca nu te poti comporta ca si cum nu ai avea o familie. Uneori si poze prea multe cu noi doi evit sa arat, din aceleasi considerente, si trimit mai mult poze numai cu mine.

Din fostele prietene, numai una are deja copil. Eu chiar merg acum mai des pe la ea, cand vin in tara, decat o faceam inainte de a avea ea copil. Si toata discutia se concentreaza asupra copilului, normal. Eu noroc de DC , ca nu sunt total pe dinafara

Pana una, alta, mie mi se pare comportamentul prietenelor tale unul firesc. Mi s-ar parea nefireasca situatia inversa: cand ele ar trece cu vederea ca tu ai deja familia ta, ca ai deja un copil.

Alina

In der Ruhe liegt die Kraft! - In calm sta puterea! (proverb german)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

fetelor,eu nu cred ca e vorba de invidie.nu vad cum sa invidiezi pe cineva care are un copil !
nu exista asa ceva.
pot exista femei car eisi doresc mult,care nu reusesc,care fac tratamente si sa zicem ca invidiaza,dar e mult spus,nu cred in asa ceva,mai repede te admira si ar vrea sa fie in pielea ta.
dar fetele astea au alte planuri de la viata,si copiii nu sunt neaparat un plan pt orice femeie ,trebuie sa le intelegem si pe ele.
pt cine are un copil si l-a dorit ,bineinteles ca e minunat,dar pt cine nu isi doreste,e la fel de minunata viata ei ! nu credeti ?
cum sa te invidieze?
aici e vorba ca cine are copil nu le intelege pe cele care nu au,iar cine nu are copii nu le intelege pe cele care au si isi schimba prioritatile.
atata tot !
fetele alea nu trebuie ironizate ca au preocuparile pe care le aveam si noi la vremea lor ! nu trebuie nici sa ne uitam in urma si sa gandim ca noi pana cand aveam copiii eram fara sens si huzuream prin magazine sau dupa baieti.era viata noastra,la fel de buna ca atunci cand ai o familie.toate la timpul fiecaruia,zic eu.

aici e vorba de prietenie doar. rupturile astea se intampla nu doar cand apare un copil,de multe ori cand una se marita si celelate nu,si o sa ziceti ca din invidie ca sunt nemaritate.
nu e asa!
amintiti-va cum erati si voi cand nu aveati copii.ati invidiat vreodata pe cineva care avea copii?sincer,pariu ca nu le intelegeati prea tare!
ele poate gandesc ,deasemenea,ca sunteti invidioase pe libertatea lor,ca nu au obligatii ,nu au familie...
e o neintelegere la mijloc si nu trebuie judecat!
daca nu se mai poate cu prietenia,asta e! dar nu trebuie facut,din ce a fost frumos,o chestie urata .

de ce cand se stirca o prieteni mereu se gandeste la invidie si se pierde din vedere adevarata cauza??

va spun din proprie experienta,am pierdut si eu prietene,si mi s-a spus la fel in jur: sunt invidioase pe tine! NU AM CREZUT NICI O CLIPA ASA CEVA !as intelege invidia pe cine stie ce ,dar nu pe un copil,sau un sot,sau o casa..astea sunt lucruri pe care le poate obtine oricine,iar ele daca ar fiinvidioase,maine ar face si ele !

pur si simplu vin eo vreme cand eu imi plictisesc poate prietenele,si e dreptul lor sa isi continue viata pe care o aveam si eu ,si daca eu am ales altceva,nu trebui esa le oblig si pe ele sa mearga dupa mine.
jumatatile de masura nu mai merg,asa ca sa ne intalnim o data la nu stiu cat timp,la o cafea,nu mai merge.

Mergi la inceput