Inscriere gradi-ianuarie?

Inscriere gradi-ianuarie? | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

Din experienta voastra sau din "auzite" pot oare sa-mi inscriu baietelul care face 3 ani in decembrie, in ianuarie, la gradinita? Mi-l primeste la grupa mica in mijlocul anului scolar? Am sa merg sa vb cu directoarea dar va intreb pe voi inainte ca sa nu par caraghioasa daca nu e o practica obisnuita .

Multumesc!

Claudia, mamica de baietel 2 ani si 7 luni si de fetita 10 luni si jumatate
Poze Mara si Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

du-te linistita si discuta cu directoarea. s-ar putea sa trebuiasca sa platesti ceva inainte ca sa tina locul ocupat. depinde de gradinita!
succes!
stii cum se zice: incercarea moarte n-are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simsimona spune:

La gradinita la care duc eu copiii, grupa mica incepe imediat dupa cresa (la 2 ani si...), astfel incat, dupa 4 ani de gradi (gr. mica, mijlocie, mare si pregatitoare), la 6 ani si... sa fie inscris la scoala. Dar totul depinde de directoare. Copilul cel mare nu mi l-au primit la gradi (alta, nu cea despre care ti-am vorbit) decat dupa 3 ani.
Vorbeste cu directoarea, poate ti-l primeste chiar din septembrie. Daca nu, incearca la alta gradi. Daca au copii multi si isi formeaza clasele fara probleme de la inceput, te va refuza.
Succes!
Simona&Bogdan&Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu nu am vrut sa-l inscriu din septembrie pe motiv ca Mara e prea mica si se va molipsi de toate virozele si bolile cu care Matei va aveni de la gradinita. Cred ca am gresit. Si in plus nu avea 3 ani impliniti ( doar 2 ani si 9 luni) as fi avut probleme cu asta si nu aveam chef sa ma duc cu spaga si interventii. Nici nu manaca bine singur si inca nu am scapat de pampers.

Dar daca rezolv o parte dintre probleme l-as duce din ianuarie la gradi. Asta va intrebam, daca e posibil sa mearga la mijlocul anului scolar.

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Claudia, mamica de baietel 2 ani si 7 luni si de fetita 10 luni si jumatate
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

In mod normal, copilul poate fi inscris de acum si sa fie adus la gradi incepand cu luna ianuarie, numai ca, trebuie tinuta legatura cu gradi, cu educatoarea(si aici nu ma refer la spaga!), pentru a exista certitudinea ca acel loc nu este ocupat aiurea. In privinta varstei, eu am primit la grupa si copil sub 3 ani, in conditiile in care avea un anumit nivel al deprinderilor, legate de autoservire si autocontrol(vezi problema cu toaleta!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Claujro,exact in aceeasi situatie am fost eu cu baiatul,in septembrie avea 2 si 9 luni,am incercat nu mi l-au laut,apoi am mers in decembrie la o gradi mult mai buna si am avut noroc,din ianuarie cand a inceput semestrul 2 a inceput gradinita.
Motivul pentru care l-am dat asa a fost ca imi era greu,nascusem al doi-lea copil in septembrie si abia m-am descurcat cu amadoi pana a inceput Daniel gradinita.
Dar timpul mi-a demostrat ca fiind nascut la sfarsitul lui decembrie "apartinea" mai mult generatiei din anul urmator (98).
Sigur depinde si de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Un singur lucru nu inteleg - DE UNDE apar locuri libere in gradinite la mijlocul anului? Se retrag alti copii? Vezi la TV niste cozi imense la inscrierea copiilor la gradinita, auzi ca numai in Bucuresti sunt cu 8-10.000 copii mai multi decat locuri in gradinite (de stat) - adica in mai (la inscriei oficiale) poti sa n-ai sansa, in schimb vii in ianuarie si gasesti locuri libere? Cum vine asta? Sau imi scapa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

Cel mai adesea la grupele mica si mijlocie, copiii sunt retrasi fie pentru ca nu se adapteaza, fie ca au probleme de sanatate repetate la intrarea in colectivitate, fie pentru ca majoritatea parintilor isi inscriu copiii la mai multe gradinite si, dupa un timp, aleg ceea ce considera potrivit pentru copilul lor...sau nu! Glumesc, desigur, e dreptul fiecaruia sa-si inscrie copilul unde crede ca e mai bine! Incercam doar sa explic aparitia locurilor libere in timpul anului scolar. La grupele mari nu se intampla acest lucru, exista o oarecare stabilitate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Lenav7, inteleg din postari ca esti directoare/educatoare la o gradinita. Prin ce zona?? Poate ne primesti si pe noi. Al meu baietel tot in ianuarie face 3 ani.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput