cine preseaza flori?
Raspunsuri - Pagina 5
Aldebaran spune:
Marilen, link-ul dat de Liviana spuna ca inmoi frunzele in clor pana se albesc, dupa aceea indepartezi materialul corodat cu o pensula, usor, si iti ramane scheletul frunzei, adica nervurile. Banuiesc ca asta este valabil numai pt. anumite tipuri de frunze care se corodeaza f. usor ca acest peepal ori ca arborele de cauciuc de care zicea Liviana.
Pe site-ul gasit de mine am gasit o metoda pt. frunzele copacilor "neexotici". Ideea e ca fierbi frunzele la foc foarte mic in soda caustica cam 20-40 minute, le clatesti si procedezi ca mai sus, indepartezi materialul corodat. Nu pot spune ca ma atrage ideea cu soda caustica asa ca deocamdata renunt.
Cel mai bine du-te in parcuri primavara si cauta sub copaci, sigur vei gasi. Asta daca ai rabdare sa astepti primavara!
Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005)
poze filmulete
Aldebaran spune:
Liviana, glitterul nu este un lipici, este ca un marker cu sclipici in el care se fol. pt. decorarea textilelor, adica nu iese la spalat (asta ne ne intereseaza pe noi ca doar nu spalam felicitarile). Eu l-am folosit pt. ca se gasesc in culori superbe, cel mai mult mi-a placut un rosu spre grena cu sclipici argintiu in el. Scuze, cred ca nu m-am exprimat corect si te-am indus in eroare!
poze filmulete
lbelciug spune:
Corina, scuza-ma ca te stresez, dar vreau sa vad daca am inteles bine. Deci glitterul se foloseste in mod normal pt a scrie ceva pe textile (pe tesaturi adica), insa tu l-ai folosit ca sa scrii pe hartia felicitarii, da? Mercic.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Iunie 2006
Grecia 2006
aelita spune:
liviana,toate petuniile isi pierd culoarea??
eu abia am pus cateva,asa canu stiu cum or sa fie.
dar sunt frumoase oricum:)))
eu nu stiu de ce pixuri vorbiti.eu am cu sclipici asa doar pt ochi :)) o merge ?? :))
carola spune:
cu glitterul nu stiu dc. scrii. eu nu l-am folosit la scris ci la dat o tenta stralucitoare peste servetele (tehnica servetelului ) depilda. este un lipici cu sclipici in el. :D
Bau!
"Pentru orice femeie exista un barbat care s-a saturat sa se culce cu ea" Alfie
lbelciug spune:
Carola, bine ai venit in club!
Fii amabila te rog si explica mai bine. Cum adica ai dat o tenta stralucitoare peste servetele ? Care este tehnica servetelului?
aelita, nu am spus ca toate petuniile isi pierd culoarea, ci doar ca eu am dat gres cu cele rosii. Tu poti sa incerci cu orice culoare, poate e valabil doar la rosu, nu stiu ce sa zic...
Iunie 2006
Grecia 2006
Aldebaran spune:
Liviana, nu ma stresezi, nu-ti face probleme, ai inteles corect.
Uitati ca eu nu am incercat niciodata petunii si nu stiu cum ies presate.
Recunosc ca, spre rusinea mea nu prea cunosc numele florilor, desi mi-ar place sa stiu mai mult (totusi petuniile le stiu).
Aelita, am o intrebare: florile calcate nu isi pierd din culoare din cauza temperaturii? Ma gandesc ca se mentin mai frumoase presate in carti. Oricum o sa incerc si eu.
poze filmulete
carola spune:
lbelciug, ti-am raspuns pe PM ptr. ca tehnica aia nu are legatura cu florile presate. :)
Bau!
"Pentru orice femeie exista un barbat care s-a saturat sa se culce cu ea" Alfie
lbelciug spune:
Merci, Carola.
Fetele din Bucuresti, spuneti-mi si mie ce magazine in care se vind tooluri si "materie prima" pentru obiectele de arta? De ex. cu pensule, hartii, acuarele, etc.. Eu stiu doar Galeriile Orizont si Hanul cu Tei. In afara de astea (care de fapt mai mult vand obiectele de arta gata facute) mai exista si altele?
Merci.
Iunie 2006
Grecia 2006
ML spune:
M-ati facut curioasa cu fluturasul taiat din frunze. Ma gandeam cum se poate (de fapt cu ce) taia asa ceva delicat fara sa crape. Uitati cu ce:
http://www.dotcomwomen.com/crafts/valentine-card.shtml
Eu am in curte niste frunze care aduc cu cele "skeletonizate" dar sunt inca prinse pe vita. Ce ati face voi cu ele? Aici poza:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/?action=view¤t=100_0596.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch10
"Ce verde era valea mea!" (poze)