cine preseaza flori?
Raspunsuri - Pagina 22
lbelciug spune:
Corina, m-ai bagat in ceata. Daca as cere la librarie "hartie cu viermisori" iti dai seama ce fatza ar face vanzatoarea? Te rog lumineaza-ma ce fel de hartie ai folosit sau macar ce proprietati are... De curiozitate, cam cat costa acolo o lampa simpla de la IKEA?
ML, cum crezi tu... in poza poate nu e prea clar si ma pot insela asupra a ceea ce arata mai bine.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August
Forum despre Flori Presate
Aldebaran spune:
Liviana, nu e nimic deosebit hartia asta, e doar o hartie subtire cu modelase(care se intampla sa fie "viermisori').Poti incerca cu orice fel, numai subtire sa fie. De ex. eu vreau sa incerc data viitoare cu hartie de calc, din aia de care foloseam in facultate(tracing paper). Lampa de la IKEA costa 4,5 eur, e alba, simpla din sticla si e un paralelipiped inalt de 21 cm cu latura de 10cm.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
poze filmulete
lbelciug spune:
Merci, Corina.
Eu am in casa calc, insa nu stiu daca se muleaza asa de bine, mai ales ca lampadarul are abajor pe circular, deci nu paralelipiped.
L-am dus pe Matei la BR pt 2 saptamani asa ca vom avea putina liniste in casa... desi parca e goala casa fara mititelul nostru. Abi astept sa-mi pun ideile in practica cu florile presate.
Celelalte fete ce mai zic?
Poze August
GabrielaG spune:
Fetelor, am ajuns momentan la Cluj. Saptamana trecuta am fost la sora mea si am cules si presat o gramada de floricele in Pagini aurii. M-am uitat astazi si am vazut ca multe din ele s-au decolorat (cele de cicoare cred), au petalele f transparente si subtiri.
REvin cu o precizare la paiele de grau, inainte de a fi calcate, paiele se fierb, pentru a putea fi moi si calcate usor.
Pupici si la tablouri cat mai frumoase,
Gabriela si baietii
ML spune:
quote:
Originally posted by GabrielaG
... am vazut ca multe din ele s-au decolorat (cele de cicoare cred), au petalele f transparente si subtiri.
Si mie mi s-a intamplat la fel cu pietricelele, dar tot sunt frumoase. De-as putea sa le si lipesc! Sunt teribil de fragile.
Liviana, tu spuneai ca mama ta ti-a pus si floarea de piatra? Cum a iesit?
"Ce verde era valea mea!" (poze)
lbelciug spune:
GabrielaG, multumim pt precizarile referitoare la paie. Ai gasit "informatori" in zona Clujului? Ma tentezi si pe mine sa incerc, insa unde gasesc eu paie de grau in mijlocul Bcurestiului? Nu-i nimic daca cicoarea si-a mai pierdut din culoare... Asa se intampla cu unele flori, insa e bine cata vreme nu devin galbene/maro.
ML, am fost la BR in week-end si am cules&presat flori de piatra. Mama mea nu reusise sa faca treaba asta pt mine, asa ca nu pot spune deocamdata cum ies la presat. Daca isi pastreaza culoarea ar fi super, chit ca sunt foarte fragile. Mai stii cand iti spuneam ca exista o categorie de flori care sunt f fragile? Eu am constatat ca din grupa asta fac parte: zorelele, petuniile, rochita randunicii, si altele asemanatoare ca forma (de trompeta).
Am inceput aseara sa lucrez la un tablou de dimensiuni mari. Nu stiu daca a fost o idee buna, insa e comanda speciala a parintilor mei... Sunt curioasa cum va iesi in final.
Corina, Diana, pe unde sunteti?
Fetele, tare rau imi pare cand vad subiectul nostru in pagina 2...
Poze August
Aldebaran spune:
Buna fetelor!
Am adunat si eu duminica la soacra-mea destule floricele, acum astept cu emotie sa vad ce iese pt. ca unele sunt mai grosute. Am adunat trifoi(flori si frunze), rochita randunicii, gura leului mov, trompeta ingerilor(acum stiu cum se numeste-multumesc Diana!), leandru ciclam(ca pe aici prin oras e cam terminat).
Ieri seara m-am dus la "spionat" la un magazin din apropiere care are niste corpuri de iluminat superbe, cu flori presate, cel putin mie imi plac. Dac vreti sa le admirati si voi, uitati aici, la sfarsitul albumului ultimele 10 fotografii.
poze filmulete
lbelciug spune:
Haha, Corina, ce m-ai amuzat cu spionatul.
E bine macar ca ai de unde se te inspiri live.
Am vazut pozele, sunt reusite corpurile iluminate, insa n-am inteles ce reprezinta chestiile foarte inalte luminate (sunt cat usa de mari?), respectiv cele neiluminate si cu multe frunze...?
Mie rochita randunicii nu mi-a iesit bine. Ale mele erau albe si au iesit fade la culoare, in plus, sunt extrem de fragile...
Joker, ai gasit trandafirul cu pricina? Daca afli tehnica de prindere a florilor intre 2 buc. de sticla, sa ne spui si noua cu se lipesc...
Poze August
Aldebaran spune:
Liviana, nu sunt f. mari, in nici un caz cat usa,sunt pur si simplu ca niste tablouri luminate pe la spate. Cele inalte, subtiri sunt ca niste coloane luminate, dar in acel moment erau stinse. Sunt pur si simplu ornamentale, in nici un caz pentru iluminat pt. ca lumina lor nu e puternica.
poze filmulete
lbelciug spune:
Am inteles, Corina.
Ai incercat sa intrebi vanzatorul cum sunt prinse florile? Oare tot cu hartie gen rice paper?
Poze August