SPORT+dieta
Raspunsuri - Pagina 3
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by OlgaTarziu
In momentul cand am vrut sa schimb ceva acum 3 ani am schimbat, nu mai beau deloc alcool si am lasat fumatul. Iar de cand am ramas insarcinata si cafeaua a disparut. Ma simt super si se vede ca am castigat 5 ani de viata, nu ca as vrea sa traiesc o vesnicie dar imi pasa cum voi imbatrani.
Olga
Si maine e o zi
Imi place mult ce ai scris, Olga...
Cind te gindesti ca sta doar in puterea noastra sa schimbam ceva.
Sa nu inchidem ochii cind e vorba de schimbari in bine ale corpului nostru.
In fapt multi stiu ca tine numai de vointa sa "tezaurizam" invelisul pentru suflet, "inima", minte. Cu toate astea, uitam sa-i respectam valoarea. Si aici ma includ si pe mine care mai sar peste anumite miscari ce in cazul meu sint OBLIGATORII. Si mi-e rusine...
Si eu ma bucur ca s-a deschis acest subiect, Mona!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Mona_B spune:
N-am prea mult timp la dispozitie, dar tot intru pe-aici, sa va pupic pe toate sportivele!
Sa va dezvalui cateva din secretele mele.
Eu de regula imi fac antrenamentele seara, dupa ce adoarme fiu-meu, doar in weekend le mai fac dup-amiaza. Si alternez antrenamentele cu greutati cu sedinte de alergat, adica o zi weight lifting, o zi alergat 45 min nu mai mult. Si lucrez doua zile pt.trenul superior, doua zile pt.trenul inferior( adica picioarele, fesierii abdomene-aici sunt cam lenesa, nu-mi prea plac abdomenele si oricum compensez cu alergat, e extraordinar pentru slabit).
Daca nu simt febra musculara inseamna ca n-am lucrat intens si data urmatoare maresc greutatile. Nu ma sperii ca ajung uriasa pentru ca nu se intampla asta, n-ajung eu sa ma antrenez cu sute de kg, ca profesionistii si nici sa ingurgitez 200-300gr proteine zilnic.
Dar imi plac teribil modelele fitness sunt foarte constiincioase, chiar si amatoarele.
La mancare am mare grija alimentele sunt peste 90%organice, doar o slabiciune am, ciocolata amara, cam 30 gr zilnic, cu minim 60%cacao,in rest ma impac bine cu tot ce inseamna alimentatie sanatoasa.
linusa spune:
quote:
Originally posted by Mona_B
Si lucrez doua zile pt.trenul superior, doua zile pt.trenul inferior( adica picioarele, fesierii abdomene-aici sunt cam lenesa, nu-mi prea plac abdomenele si oricum compensez cu alergat, e extraordinar pentru slabit).
Suna bine ce zici tu Mona! Mie insa nu-mi prea place alergatul. Asa ca am dat-o pe bicicleta si inot. Multi ani, in liceu si faculta, am fost la aerobic. L-am luat si pe barbatu-meu, dar nu-i place sa tzopaie. (Facem sport impreuna.) Cand ploua ne dam pe rand pe o chestie de alergat care e in fata televizorului.
danavasile spune:
Buna fetelor,
Am citit multe subiecte de pe forum, si legat de acesta cu sport+ dieta, eu cred ca cele mai bune rezultate sunt cu o dieta nu neaparat stricta si cu cel putin 20-30min sport macar de 3 ori pe saptamana. Eu am reusit sa slabesc stand acasa, in 4 luni 21kg, facand zilnic 60 abdomene( burta mea luase niste dimeniuni astronomice ...
)si pt a face corect abdomenele mi-am cumparat o planseta ; gasiti la magazinele FirstBike. Iar acum am gasit un program de aerobic cu tipa care are emisiunea pe Prima - Florentina; iar programul asta este extraordinar. Spun ca e cea mai buna combinatie , sportul cu o dieta supravegheata pentru ca chiar daca calci gresit, si mananci ceva sa spunem interzis, nu te ingrasi in acelasi mod , in cazul in care ai slabit doar cu dieta. Eu toata viata m-am straduit sa slabesc iar acum nu numai ca am slabit dar ma mentin ...de vreo luna de zile nici macar un kg nu am luat in plus.
La sala am fost cand aveam timp, dar exista niste inconveniente: programul salii; daca este un om care sa te indrume; banii... pentru abonament si apoi la orele de varf e foarte aglomerat; mergi si pur si simplu toate aparatele sunt ocupate; mie una mi s-a parut ideal acasa sa fac cand si cum doresc eu sport.
Larra spune:
De acord cu voi! Cea mai buna combinate posibila este dieta + sport atat pentru slabit cat si pentru o viata sanatoasa. Eu sunt in cautarea unui bazin pentru aqua gym si nu gasesc decat la Majestic. VOi stiti si alte locuri unde se face asa ceva?
linusa spune:
quote:
Originally posted by danavasile
20-30min sport macar de 3 ori pe saptamana. Eu am reusit sa slabesc stand acasa, in 4 luni 21kg, facand zilnic 60 abdomene
Am citit bine? douazeci si unu de kg?! cu 20-30min sport de 3 ori pe saptamana? Ceva imi scapa. E si ceva legat de alimentatie, ca nu vad cum poti sa arzi atata calorii in 20-30 min. Medicii spun ca arsul caloriilor din grasimi (rezerva organismului) incepe numai dupa 20 min de sport. Tot ei spun ca daca nu-i dai destul organismului, intai se consuma din masa musculara. Daca faci sport, dar nu intens/de performanta, se consuma din grasimi si nu din muschi. (Pulsul trebuie sa-ti fie sub o anumita limita, ca sa consumi din grasimi.) Inainte nu ai facut de loc sport? Oau! Bravo!
OlgaTarziu spune:
Eu cred ca 20-30 minute de 3 ori pe saptamana e faza de intretinere. Eu fac cate o ora in fiecare zi... Bine probabil conteza si cata masa musculara ai, BMI, cata grasime si daca ai facut sport sau nu. Eu am facut sport si am nevoie de actiuni mai incisive, adica slanina pe care am avut-o rezista bine. Plus ca e una sa dai de la greutati mari si e alta sa dai la greutati mai mici. Cel putin la mine ultimele 5 kg au fost cele mai grele.
Olga
Si maine e o zi
OlgaTarziu spune:
A, mai voiam sa zic ca dupa sarcina si prioritatea a fost abdomenul. Fac cam 100 abdomene, ma rog in diferite posturi ca e crunch dar tre sa lucresi si lateralele. Aerobicul si pilateles pe care le fac sunt concentrate pe abdomen si picioare. La brate si spate chiar nu ma prea intereseaza ca ridic copilul de ma omor, apoi fac cate 20 flotari si am muschii la brate deja super conturati. Dar marturisesc ca picioarele nu m-au multumit niciodata. Poate si faptul ca am facut balet iar mai tarziu inot si handbal ma determina sa am picioarele nu asa subtiri cum visam eu.
Olga
Si maine e o zi

.Bravo voua !