Iasule, mandra cetate (37)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Daria si multumim, nu numai ca seamana dar e... Melba, si eu am luat de curiozitate, deh...reclama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

ce faceti, fetelor?

cum va petreceti we asta ploios?

noi astazi am prins 2 ore de plimbare, am trecut pe la pizzeria domneasca si apoi am fugit acasa, alungati de ploaie; iar ieri nu am iesit de loc, din cauza de vant ... si de lene...

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

stiti cumva o reteta pentru blat de pizza - care sa iasa subtire, nu pufos?
si eventual niste combinatii din care sa pot face pizza pentru Vlad, ceva mai usor?

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belnicol spune:

Cristina, am sa-ti spun cum fac eu. De obicei fac 2 tavi (mereu sintem mai multi cind facem pizza!) si pentru asta folosesc ceva mai putin de 1/2 kg de faina, 1 cubulet de drojdie si ceva sare. Nu stau sa-l framint prea mult iar la sfirsit pun un pic de ulei. Daca il vreau mai pufos pun ceva mai bine de juma de kg de faina si mai mult ulei la framintat. Il las sa creasca vreo juma de ora, poate 3/4. Cam atit, nu ma complic prea tare. Iar ca umplutura folosesc de obicei salam sau sunca, citeva ciuperci, masline, 1 ardei si cascaval, cantitati variabile de fiecare data. Bulion, oua, condimente ... Si lui Matei ii place si ii dau asa, numai ca am grija sa nu se nimereasca vreo ciupercuta.
Pofta buna. Mi-ai cam facut pofta .

Nicoleta si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

multumesc, Nicoleta!

tocmai vroiam sa intreb WHERE IS EVERYBODY?!
(dupa ce postasem numai eu pe ziua de azi)

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Mai sunt si eu pe aici, dezamagita de vreme fiindca aveam planificata o plimbarica, asa ca acum stam in casa. Pe de o parte e bine ca e racoare si doarme strumfitza mai bine.

Am papat si melba cu piersici: nu e buna, parca nu are nici un gust, cel putin crema alba chiar nu are nici un gust, noroc de acel siropel. Ori sunt eu mofturoasa si m-am obisnuit cu cof. Select deh, am si eu drogurile mele

Andreia, ingerasul nostru mic (23.05.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:


si eu sunt prin zona si tot dezamagita de vreme...ce nasol, duminica si stam in casa ...ne dam cu bicicleta pe balcon .Si dis de dimineata se promitea a fi o zi cu soare ...noi chiar am pornit voiniceste la plimbare, echipati de vara fierbinte, dar am facut cale intoarsa.
Daria nici eu nu-s incantata de Melba, e totusi ceva dulce si rapid.

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

I'm home!!!

Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by herra

stiti cumva o reteta pentru blat de pizza - care sa iasa subtire, nu pufos?
si eventual niste combinatii din care sa pot face pizza pentru Vlad, ceva mai usor?

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad







Eu asa fac aluatul pt pizza.
Aluat de pizza italian :
500 g faina
30g drojdie proaspata (sau un pliculet drojdie uscata)
250ml apa calduta
o lingura ulei de masline
o lingurita de sare
se amesteca drojdia cu o lingura de faina in putina apa calda pentru a obtine un amestec omogen care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
puneti restul de faina intr-un vas (sau in robot) si in mijloc turnati amestecul de drojdie, sarea, uleiul si framantati pana devine un aluat elastic si fin. se pune la crescut intr-un vas presarat cu faina, acoperit cu un servet umed. dupa 2 ore aveti un aluat crescut care se intinde pe planseta cu mainile presarata cu faina sau direct in tava.

Daca-l vreau pufos il pun mai grosut in tava si-l las sa creasca putin inainte de a-l baga in cuptor,daca vreau crocant il intind si-l bag direct in cuptor.De fapt il ung cu sos(conserva de rosii pusa la robot cu usturoi,oregano,sare piper,bsuioc),dupa ce l-am uns pun pe el rondele de ceapa si-l bag la cuptor,in aprox cinci minute dupa care-l scot si pun restul de ingrediente(salamuri carnaciori,masline,ciupercute,mozarella,rosii etc)si inapoi in cuptor.Pt copii poti incerca pizza cu piept de pui,brocolli,branza.
Uite si o poza a unei pizza care avea marginile intoarse si umplute cu cascaval.

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Am uitat sa va urez o saptamana buna!

Nicoleta,la multi ani fericiti impreuna!Du copilul la medic sa-l asculte la plamani..
Dana,si eu sant indragostita de Iasi..am avut si ocazia s-o fac pe "ghidul" si mi-a facut placere..si mie dar si celor pe care i-am plimbat si care sa-u bucurat de umbra castanilor sau de mirosul teilor infloriti..Am pe acasa un CD despre Iasi,facut de o firma privata,in care este prezentat Iasiul vechi si nou..cu poze si mici povestiri..foarte interesant.

Noi am fost sambata la pescuit,a fost putin cam urat dimineata dar la pranz a iesit soarele si chiar ne-am bronzat putin..am prins si peste ,a fost frumos.ieri voiam sa iesim la releu,sa ne jucam si sa facem un gratar,dar ne-a dat ploaia planurile peste cap,asa ca am facut gratarul acasa ,am vizionat filme,am jucat "Piticot"(ne-a batut Catalina) si am papat inghetata.

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput