Munca dauneaza grav femeilor !
Munca multa dauneaza femeilor
Cercetatorii britanici afirma ca acestea sunt mult mai stresate daca fac ore suplimentare si consuma in exces cafele si gustari nesanatoase.
Femeile care lucreaza peste program prezinta un risc mai mare de a capata obiceiuri daunatoare precum consumul exagerat de cafea si mancare nesanatoasa, comparativ cu barbatii.
Concluzia apartine cercetatorilor britanici de la Leeds University, care afirma ca astfel de manifestari apar ca o reactie la stresul impus de o slujba solicitanta.
Efectele nefaste ale stresului asupra femeilor sunt explicabile si prin faptul ca ele trebuie sa fie „performante” si la slujba, dar si acasa.
Stresul creste pofta de dulciuri
„Stresul schimba obiceiurile alimentare ale oamenilor si ii face sa aleaga mancaruri nesanatoase, bogate in grasimi si gustari bogate in zaharuri.
In plus, oamenii stresati mananca mai putin decat ar trebui la mesele principale, nu consuma suficiente legume, inlocuindu-le cu mancaruri care contin grasimi si cu dulciuri”, afirma coordonatorul cercetarii, dr. Daryl O’Conner.
Femeile care muncesc peste program mananca mai multe gustari nesanatoase, fumeaza mai mult, fac mai putina miscare si beau mai multa cafea decat barbatii care muncesc la fel de mult ca ele.
Studiul a analizat si stresul cauzat de evenimente precum o cearta cu un coleg sau un prieten, o intalnire cu seful, o prezentare la locul de munca.
Cei care au trecut prin una sau mai multe astfel de evenimente intr-o zi au mancat mai multe gustari intre mese si mai putina mancare la masa principala. „Cei care au tendinta de a lua gustari nesanatoase atunci cand sunt stresati pot fi descrisi drept „consumatori emotionali”. Pentru ei mancarea este o cale de a se elibera”, completeaza dr. O’Conner.
Barbatii, importanti la munca
Femeile sunt mai afectate de faptul ca muncesc peste program fiindca din partea lor se asteapta sa indeplineasca mai multe sarcini. „Barbatilor le place sa munceasca peste program, asta ii face sa se simta importanti.
In acelasi timp, suspectez ca multi barbati stau mai mult la serviciu pentru a nu fi nevoiti sa indeplineasca diverse sarcini atunci cand ajung acasa”, sustine Cary Cooper, profesor de psihologie organizationala si sanatate la Lancaster University.
Pe de alta parte, faptul ca femeile care muncesc peste program sunt mai stresate este motivat si de sarcinile mai multe pe care trebuie sa le indeplineasca, atat la locul de munca, cat si acasa. „Concluziile studiului sunt plauzibile.
Pentru a spune daca sunt valabile si pentru romani ar trebui sa facem o cercetare similara”, afirma conf. dr. Radu Mihailescu, medic primar psihiatru.
Sigur este faptul ca, dupa 1990, numarul celor care sufera din cauza stresului a crescut alarmant, unele studii sustinand ca circa 90% dintre romani se confrunta cu aceasta problema.
articol din Evenimentul Zilei, 14 iulie 2006
http://www.evenimentulzilei.ro/article.php?artid=265210
ligia13 spune:
Da mai, de-ai ma ingras eu....
Da casnica as fi dubla
.
Cat depre stres, eu il adun de peste tot
, la serviciu e cum e stresant, dar sa vezi in troleu, in parc, acasa, pe strada....
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
ankalaura spune:
Nee, eu slabesc pe zi ce trece, pentru ca nu am timp sa mananc, iar oficial, pauza nu avem. Avem insa un program imbecil de foarte multe ore pe zi, este obligatoriu desi este ilegal (obligatoriu pentru ca se contorizeaza, plus nu se plateste daca se depaseste
).
Ca obiceiuri proaste, da, am cafeaua, si tigarile. Mancarea nu, dulciurile deloc.
Si da, ma enerveaza ca trebuie sa muncesc atata, cand as prefera sa stau si eu acasa sa imi cresc copilul, si eventual sa mai fac unul.
Nici la sotul meu nu se aplica constatarile de mai sus. El nu se simte cu nimic mai important daca are de lucru peste program, ci din contra, il enerveaza cumplit faptul ca serviciul ne mananca din sambata si duminica in familie, sambata in care dealtfel aspira si plimba copilul daca am eu prea multe de facut, sau ne plimbam toti daca nu lucram.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
roxana1974 spune:
oh, cata dreptate are! iar eu ma gandeam sa iau o pauza de pe "Noul stil de viatza" fiindca in loc sa-mi fac bine, mai mult rau imi fac! Nu merit sa mai intru pe topicul ala!
oare daca dau click, ma lasa? ![]()
daniella4 spune:
Intru totul de acord!
..la mine stresul nu functioneaza cu dulciuri ci cu tigari si cipsuri 

Daniella, mama lu' Alexis
DARAEL spune:
quote:
Initial creeata de Tzuni
„Barbatilor le place sa munceasca peste program, asta ii face sa se simta importanti."
Cred ca afirmatia e valabila doar daca nenea din studiu este un angajat din gasca celor de la Chip&Dale
sau daca e barman
si ramane dupa program sa bea si el o bere
......
Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
Luna75 spune:
cu studiul.
Eu "m-am vaccinat"impotriva stresului de la locul de munca intrand pe
,mai sanatos,mai util si mai mult decat atat, nu ingrasa !
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
herra spune:
quote:
Originally posted by ankalaura
Si da, ma enerveaza ca trebuie sa muncesc atata, cand as prefera sa stau si eu acasa sa imi cresc copilul, si eventual sa mai fac unul.
subscriu din toata inima!

Cristina si Vlad 
Victoria spune:
Nu mananc mai mult la munca, insa da, stresul ma omoara..la propriu...am ajuns sa merg destul de des la doctor din cauza stresului de la servici, sunt constienta de el, da nu am ce face...din pacate nu imi permit - inca - sa stau acasa
V
“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu
asi spune:
Din pacate nici sa stai acasa nu e foarte relaxant si bine
.Poate ca un part-time si acasa ar fi mai potrivit pentru o femeie.
Razvan(07 martie 2004)
si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.