icrele batute cu ulei pot afecta sarcina?

icrele batute cu ulei pot afecta sarcina? | Autor: kris

Link direct la acest mesaj

Buna ziua viitoare mamici!

Am o prietena stabilita in Olanda, care asteapta un bb. Deja a intrat in saptamana 20, iar dupa calcule DPN-ul ar fi pe 29-30 nov, deci s-ar cadra in capitolul " mamici "nov-dec 2006"

INTREBAREA AR FI URMATOAREA: poate manca pe timpul sarcinii icre de stiuca batute cu ulei? Adica crude, cum se mananca in mod normal? Acest aliment s-ar incadra in randul celor care produc listeria?
Daca aveti amabilitatea sa o ajutati, astept raspunsurile voastre. Eu i-am recomandat sa intrebe dr. care ii urmareste sarcina, si mi-a spus ca in Olanda nu se mananca icre.

Va multumesc anticipat.

ROG MODERATORII SA MUTE, DACA CUMVA GRESESC EU, SUBIECTUL! la locul in care se cuvine.

albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

aici parerile sunt impartite.prietenei mele i-a spus dr ca poate manca icre daca sunt facute in casa si stie sigur ca sunt proaspete, cunoaste sursa de unde provin icrele.
dar cum icrele sunt niste oua mai mici si se stie ca in sarcina nu se mananca oua crude eu nu as risca...

Mcrissa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Nu ar trebui sa manince peste crud sau afumat (si nici icre), doar gatit bine. Risc de listerioza.
Am mincat si eu odata icre la inceputul sarcinii (cind nu stiam ca-s interzise) si-am facut o indigestie foarte urita - de atunci am renuntat. Mai ales ca doctorul mi-a explicat ca nu ar fi trebuit sa maninc asa ceva si ca-s periculoase. Pina la sfirsitul sarcinii mi-a fost ingrozitor de frica de listerioza.

floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kris spune:

Otilia si Mcrissa, nici nu banuiam si icrele de peste pot creste/produce listeria!

Si eu pe timpul sarcinii am urmarit indeaproape listeria, deoarece era la limita, dar nu-mi amintesc sa-mi fi spus si de icre. Eu i-am recomandat sa manance icre, dar moderat... acum regret ca i-am sugerat asa...

Zice ca ii este pofta, fiind departe de casa ( chiar din Tulcea), iar icrele sunt dintr-o sursa sigura, aduse de mama ei din Romania. Acum e cu dus si intors! Cu poftele cum raman din timpul sarcinii? Posibilitatea este mare, ca puiul ce-i creste in burtica, sa-i provoace aceasta pofta nebuna.

Oricum va multumesc pt raspunsuri,

albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00

Mergi la inceput