Salam Sibiu ?

Salam Sibiu ? | Autor: Babisa

Link direct la acest mesaj

De la ce varsta putem da salam de Sibiu sau genul acesta?Fetita mea 1.7 ani nu este o mancacioasa ,dar cand il vede pe sotul meu mancand asa ceva ,este foarte tentata,i-am dat o gurita ca sa ii demonstrez ca nu ii place (pt ca era sigura ca are sa il scuipe)...supriza,l-a mancat si a inceput sa planga ca mai vrea,nu i-am mai dat pt ca mi-a fost teama dar ma trage la frigider sa ii dau.Pot sa ii dau la aceasta varsta cate o feliuta,sau daca imi puteti recomanda un salam de genul aceste ,o marca mai de incredere .Specific ca nu vreau sa ii dau mai mult de o feliuta o data la cateva zile ,atunci cand vede si pofteste.
Merci mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Salamul de Sibiu e facut din carde cruda, e tinut la uscat luni de zile, are tot felul de minuni adaugate ca sa reziste, asa ca nu e nici proaspat, nici sanatos. Eu una sint innebunita dupa salamul de sibiu, dar pentru ca fac herpes de cite ori un mezel nu este foarte proaspat, am deseori probleme si trebuie sa maninc cu multa grija. Nu i-as da baitelului meu -de aceeasi virsta cu fetita ta, mai bine il feresc de tentatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

E mult prea mica si pentru mezel si pentru afumat si pentru carne cruda!
De ce te grabesti?

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

eu stiam de la cineva care a lucrat in domeniu ca cele mai "sanatoase" si mai putin nocive salamuri/mezeluri sunt cele cu carnea rosie, pt ca, contin cei mai putini aditivi si chimicale (nu stiu exact denumiri), si ca trebuie sa ne ferim de cele de culoare roz, gen parizer... imi pare rau ca nu mai tin minte detalii, doar esenta...

edit: si eu consider ca'i prea devreme sa'i dai mezeluri de orice fel...

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Merci mult pt raspunsuri.Nu ma grabesc , nu vreau sa il introduc in meniul ei m ci pur si simplu daca pot sa ii dau o feliuta subtirica de pofta.Nu prea ma pricep la cum sunt preparate anumite salamuri si ce contin...dar am incredere in ce spuneti voui ,asa ca nu ii voi da .
Nu obuijnuiesc sa ii dau mezeluri ,decat cremusti de la fortozo (destul de rar ) sau sunca dar care nu ii prea place,in rest nici mie nu imi plac mezelurile asa ca nu ii dau nici ei ...doar ca tati papa sibiu si am vrut sa stiu daca ne putem permite si noi o feliuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

ca in orice situatie, extremele is nocive. eu i'as da, de pofta, o feliuta. din atata, nu o sa pateasca nimica.
eu ii dau la fiica'mea sa guste din ce mancam noi, cand vad ca se uita cu o pofta... si se mai si linge pe buze, cu toate ca are numai 11 luni

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Ai mei au 2,8 ani, si nici acum nu le dau salam de Sibiu.

Dar, acu' un an a fost o exceptie ():
A venit la noi in vizita o cunostinta, o femeie foarte cumsecade si placuta de altfel. Am iesit si eu din camera la un moment dat, si cand ma intorc - pictura in ulei - tanti le-a dat picilor mei juma' de farfurie de salam de sibiu - "de pofta". Precizez ca ea a lucrat educatoare la cresa timp de 25 de ani. De stupoare, nici nu stiam ce sa-i zic.
(Bebeii nu au avut nimic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

mai nu stiu cum se face ca le plac doar felurile astea de mancare!!! Patrick (2 ani peste 2 saptamani) mi-a facut greva foamei vreo doua saptamani, nu manca decat junk food! cerea sa i se deschida frigiderul, se uita in el ca la TV si dupa aia se intindea numai dupa plicurile cu salam de genul Sibiu si alte nebunii. asa ca am golit frigiderul de "tentatii" si am pus numai mancarea gatita pe care trebuie sa o manance. (ca la pranz cica nu ii era foame si nu manca, da salam chorizo gol da!).
si acum dupa ce m-am racorit (scuzele mele doamnelor ) zic si eu ca nu e bine asa devreme salam de genul crud/uscat/afumat. daca e musai da-i sa guste o feliuta din aia taiata subtire si gata. si asa or sa manance peste 10 ani numai ce le convine...macar acum sa ii protejam cat putem.
pupici piticilor si nervi de otel mamelor,

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Asa cum spunea Alexa Ioana extremele sunt nocive. Daca este sa o luam asa nici carnea nu este sanatoasa, nici morcovii aia pe care ii gasim iarna, vai de ei si lipsiti de vitamine, nici cerealele preleucrate nici nici nici...si ce mai mancam?

Sunt de acord ca salamul la un copil mic este nociv insa o feliuta nu este un capat de tara, cu atat mai mult cu cat nu este prea mancacioasa. Si al meu tragea la salam la vremea aceea, nu ca acum s-ar fi schimbat prea multe, insa la salamul de vara!!!!!!! L-am trecut pe cele cu carnea rosie care mi se par mai acceptabile.

Babisa, gasesti la Carrefour, a aparut de curand, un salam ambalat ca si ghiudemul, marca este Fiorucci. Se gaseste exact la salamurile de sibiu. Eu am cumparat acum cateva zile, este mai scump dar merita pentru ca are foarte putin grasime. Raman valabile insa cele spuse asupra conservantilor etc. Asta este insa o varianta acceptabila si zic eu un pic mai sigura pentru copil.

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Poate o sa radeti ...dar eu chiar nu am stiu ta astfel de salamuri sunt facute cu carne cruda si doar afumata .Nu am sa ii dau ,mi-e teama sa nu cumva chiar sa ii placa (mult) si apoi sa imi faca mereu capul calendar sa ii dau ,asa mai bine poate uita.Si da roxanaz, are dreptate...nu e deloc mancacioasa ,in schimb toate prostile le-ar manaca ...salam,castraveti,masline,bomboane,cartofi prajiti.
Ahhh fetelor ,ca sa nu mai deschid un alt subiect ca nu are rost ...fetitei mele nu ii place deloc felul 2,gen mancarica de cartofi ,sosulete,tocanite...nimic de genul asta ,tind sa cred ca este din cauza rosiilor cu toate ca goale le manaca (adiac in salata)...altfel nu imi explic de ce nu accepta nici un fel 2.Dar ciorba o papa cu toate ca are rosie ,dar tre sa recunosc ca nu se simte gustul asa cum se simte in felul 2.S-a lovit cineva de treaba asta ?ati gasit o rezolvare?sau un inlocuitor...ce as putea face?M-am saturat ca mancarea ei sa fie numai ciorba sau piureuri cu toate ca sunt foarte sanatoase,dar as vrea sa pape mai diversificat ,mi le triaza de simt ca o iau pe campii.
Merci si scuze ca ma plang atata de mancare asta dar ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

mai al meu e invers: adica nu suporta sosurile cu smantana. nici macar pastele cu sos alb, care in alt mod preparate sunt preferatele lui. deci....schimba strategia. fa ca in Ardeal, unde nu se fac sosuri cu rosii. sau macar incearca asa.....poate da rezultate strategia. si mai gandeste-te la altceva: sa nu cumva sa manance prea mult felul I si sa se sature. incearca macar o data sa ii dai intai felul 2, apoi daca mai vrea da-i ciorbita sau supa. e si asta o varianta.
succes!

Roxana

Mergi la inceput