Salam Sibiu ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hai ca ma indes si eu aici ca sa nu mai deschid alt topic, ca tot vroiam sa intreb de mezelurile astea: ideea e ca atunci cand trebuie sa-i fac dimineata/seara un sandwich cu ceva puiului, ce sa-i pun pe el? ca pe langa margarina vegetala/branza/miere/gem/rosii etc parca mai trebuie ceva. Noi mai cumparam pe langa salamurile astea nesanatoase dar gustoase ce le-ati numit si pe care le mancam noi adultii pe sest, si salam fiert si afumat cu termen de garantie redus si sunca light presata, pateu de pui, porc, etc. Pana acum am vazut in Billa numai de la firma prodprosper mezeluri CICA 100% naturale, care nu au alte chestii adaugate decat azotit de sodiu - care eu nu inteleg ce este desi am cautat pe google.

Asa ca intrebarea mea este daca tot mai trebuie sa apelam si la ceva mezeluri, macar sa apelam la cele mai putin nocive, si care anume ar fi astea?

merci
lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nici David nu a vazut pana acum oferindui-se salam...
Dar de 2 sapt de cand suntem in Ro, m-a innebunit cu salamul...se trezeste si noaptea din somn sa ceara salam cu paine si unt!!!!
Are 3,5 ani si de abia acum i-am dat salam...dar parca nu i-as face nici eu meniu din el...deocamdata!!!

Pana acum am incercat sa ii dau ca mezel, piept de pui (dar nu afumatura) sunca de curcan, muschi de porc (in cantitati destul de mici)...

Daca ii dai de pofta o felie, cred ca e ok...oricum cu totii stim ca ceea ce e interzis e mai gustos!!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

dorsilia, poti sa faci o friptura la cuptor dintr'o bucata de muschiulet de exemplu, sau din pulpa, si sa tai feliute subtiri pe care le poti pune pe paine, in loc de mezeluri.
de asemenea, daca imi permiti o sugestie, incearca sa folosesti unt pt sanvisurile copilului, in loc de margarina, care nu are absolut nici un aport nutritiv si nici nu e naturala.

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Al meu e tare pofticios si am patit-o ca tine. N-am avut inima sa mananc eu si sa nu-i dau si lui si, bineinteles ii place teribil (ca si mie de altfel).

Daniella, mama lu' Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Eu in primul rand , nu-i as da asa ceva niciodata, pt. ca e din carne de porc plus slanina si altele. Mai ales salamul Sibiu, care cum se spune, e crud.
In schimb ii dau cateodata, o feliuta la micul dejun (desi la 1,3 an, n-ar trebui) , sunca din piept de pui, sau de curcan, deja ambalate si care se specifica ca, produsul e fiert si afumat.
Si ca, sa fiu sigura, am intrebat pediatra care ne-a recomandat de la inceput ordinea diversificarii, si cea mai buna ar fi sunca de Praga, din pui sau curcan , numai ca nu am gasit, decat de porc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Babisa,
si eu zic sa incepi intai cu felul doi si,daca mai incape,sa treceti la supa. Ale mele,cea mica nu mananca deloc supa/ciorba (scuipa cand simte sau vede),iar la cea mare am inversat felurile cand am vazut ca nu mai prea ajunge la felul doi.
Cea mare nu-i prea mancacioasa,asa ca maica-mea a inventat sa-i puna iaurt (mai ales Cremoso) peste aproape orice fel de mancare.
Sau vezi tu ce prefera...ca,oricum,la copiii asa mici e important sa-si ''rezolve'' burtica cu de toate,nu-i asa de important ce gust are .Sau sa fie pe gustul nostru.(noi nu prea mancam fara sare,nu? Iar mie nu-mi place nici gustul de la cerealele de bebei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fetitie spune:

darius face peste 2 sapt, 2 ani. si ii dau de pe la 1 si 8 luni mezeluri.stiu ca nu sunt sanatoase dar nu vad ce altceva as putea sa ii dau. mananca si pateu de pui sau porc, si crenwursti, si orice altceva imi pare mie mai de soi. am citit o postare cu carnea gatita si feliata dar cat poti sa faci si asta? si mai devreme sau mai tarziu tot va da de salamuri si alte "magarii" alimentare. nu sunt inconstienta . sunt poseseoarea unui bebe mancacios. si sanatos. puteti sa ma condamnati dar...
eu ii dau mai intai felul doi(am renuntat la sosuri cu rosii si tocanite pt ca nu le mananca)si apoi supa. pt ca ma intereseaza sa manace mai ales carnea si legumele, si nu zeama .
merg pe principiul ca fiind si el tot un om, bebe mananca ce ii place.SI MANANCA!

astept cearta si rosiile. e un risc asumat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

nu mai astepta rosii ,ca nu e cazul. e copilul tau si tu stii ce-i mai bine pt el.
fiica-mea are 3,9 ani si e lesinata dupa salamul de Sibiu.
nu ii dau tot timpul ,dar din cand in cand ii cumpar.
in general ii dau muschi file,pastrama de porc ,sunca de pui.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Incearca sa prepari salam tu insati, macar stii ce bagi in el.
Nu atat continutul ridicat de grasimi e nesanatos cat cel de sare si mai ales nitriti (folositi in toate mezelurile drept conservanti, si sunt cancerigeni. Acum daca ii dai o bucatica nu-i tragic, dar cel mai bine prepari tu produsele, iti consuma ceva timp, dar sanatatea merita tot efortul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fetitie spune:

mona_b , cum prepari salamul in casa? dar nu-mi spuneti niste metode si ingrediente de pe Marte. ci tineti cont la noi, in provincie, posibilitatile de manifestare a talentelor culinare sunt reduse din cauza de lipsa a banilor si puterii de cumparare.

un ex.:spun fetele de un iaurt a la grec-la dorna. la onesti nu exista asa ceva.mai vreti? mai am exemple.

Mergi la inceput