Salam Sibiu ?
Raspunsuri - Pagina 3
Dorsilia spune:
cum se prepara mezeluri in casa? ca eu n-am auzit de asa ceva, in afara de alea ce se fac la taierea porcului si eventual pateu din ficat de pui /porc, dar nu se apropie de gustul celui din comert si e deci refuzat
off topic: eu i-am facut ieri galusti de cartof umplute cu piersici, au iesit extrem de gustoase dar puiul meu nu le-a agreat defel, a trecut la biscuitii de comert conty cu caramel
szivarvany spune:
Eu zic ca nu are ce pati de la 2-3 felii de salam.
Fi`mea e o mancacioasa, de la lactate, legume, fructe, carne fiarta, pastrama, orice. In meniul ei are 1 data / saptamana cremvusti - 2 buc. fierte si servite ca felul II, de 2 x / saptamana papa si ea salam de sibiu sau pastrama sau sunculita - la cina.
Parerea mea e ca atata timp cat echilibram meniurile nu pot fi probleme. Adica un copil care papa de toate, are voie si desert si prostioare. Important e sa nu inlocuim o masa sanatoasa cu ciuguleli mai putin sanatoase.
Eu incerc sa cuplez meniurile: daca papa salam, papa si o rosie si o felie de cascaval; daca a papat 1 piersica si o banana are dreptul la 1 Dots. 
Daria &
Giulia (2004 08 16)
Mona_B spune:
Eu nu am idee cum se prepara, dar socrul meu stie, tocmai e in vizita la noi si o sa-l intreb. Nu iese chiar ca cele din comert. Problema e ca in lipsa conservantilor se sareaza carnea mai mult decat de obicei si se afuma usor, ceea ce nu-i prea sanatos nici pentru adulti daramite pentru copii.
Gustul mezelurilor din comert e mai accentuat si din cauza adaosurilor, daca va uitati pe etichete veti vedea cate sunt listate pe langa ingredientele de baza.
Adevarul e ca daca locuiesti la bloc nu prea ai unde sa atarni la uscat mezeluri. Si daca locuiesti la casa iti trebuie o camaruta sau o afumatoare unde se pastreaza.
Pana la urma, cum spuneti, o feliuta cand si cand nu inseamna sfarsitul lumii.
Dorsilia spune:
Alexa-Ioana- multumesc de sugestie, cu untul am votat si eu, pana cand pediatra ne-a trecut untul pe lista de interzise, pt ca puiului i-a rezultat la analize la 1 an si 8 luni ca avea colesterolul crescut. Asa ca am trecut pe Rama, ca asa ne-a indicat dr. Nici eu nu-s adepta margarinelor dar ce sa fi facut ?
Ideea cu muschiul sau pulpele facute la cuptor nu e rea insa noi nu am ajuns inca in etapa in care sa poata roade orice carne, de fapt noi avem probleme cu carnea, o papa doar pasata bine, sunca de praga o roade ca e frageda si ii iau din aia gata feliata, vidata. I-am facut si pui la cuptor, pulpe, piept, cotlet de porc, insa nu se descurca sa le roada, asa ca le molfaie si le scuipa dupa o vreme. I le-am si tocat si pus pe paine insa ajunge in faza ca-mi refuza sandwichiul dupa ce musca de 2-3 ori, si prefera sa roada paine goala.
Danut mananca la dejun 2 sandwich-uri de obicei, cu sunca de praga, de curcan sau porc, unul uns cu margarina si celalalt cu Almette, ambele cu rosii. Pe cele 2 sandwichiuri pun numai o felie de sunca taiata asa taitei.
Cremwusti nu-i plac in mod deosebit, musca de 2-3 ori si gata dintr-unul. Salam crud uscat de Sibiu sau de altul nu-i place, a gustat si a renuntat. Ii mai plac carnaciorii proaspeti, prajiti in teflon dar cu ei nu sunt de acord eu. A gustat de la taica-su de 2 ori.
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
Pana acum am vazut in Billa numai de la firma prodprosper mezeluri CICA 100% naturale, care nu au alte chestii adaugate decat azotit de sodiu - care eu nu inteleg ce este desi am cautat pe google.
lia
Azotitul de sodiu este de fapt nitritul de sodiu, un conservant cancerigen - E 250 parca.
Am citit intr-o carte despre E-uri ca un copil de 16 kg (de exemplu) nu trebuie sa manance pe zi mai mult de 16 g salam (sau altceva ce contine nitrit de sodiu). Cam atata are o feliuta, daca nu chiar mai putin. Un adult de 60 kg poate manca 60 g zilnic fara sa riste sa se imbolnaveasca de cancer din cauza alimentatiei.
Noi mancam foarte rar salam iar copilului ii dam si mai rar.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Roxana80art spune:
Buna seara la toata lumea!
In primul rand vreau sa-ti raspund la intrebare:NU sunt de acord cu salamul(de orice fel)la varsta asta...!!
Eu am o fetita de 1 an si 10 luni si nu i-am dat niciodata salam ci doar sunca din piept de pui(si nici asta nu sunt sigura ca e bine,dar mi-am zis ca nu este tocatura ci piept de pui fiert).
Sincera sa fiu te inteleg,pt ca si eu am o fetita foarte pofticioasa
si de cateva ori a trebuit sa-i dau sa guste si ceea ce nu era pt varsta ei...
,dar pur si simplu nu aveam ce sa-i fac.Dar in mare mananca destul de natural si sanatos.....
Numai bine ....si somn usor!!!
Roxana si ingerasul poznas Flaviana(31.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roxana80art