problema....
![](images/user_woman.png)
din ce cauza se pot sparge vase de sange la suprafata pielii?
mie de vreun an imi tot apar un fel de alunite rosii, unele sunt cat un varf de ac (cele mai multe) altele au mai crescut si au devenit proeminente.
multumesc anticipat,
Raspunsuri
teodraghici spune:
Iulia, poate fi vorba despre fragilitate capilara..ma gandesc ca nu e vorba despre stelutele vasculare din ciroza...ce poti face tu ca si tratament e sa iei vitamina C(produsul romanesc e ok)ca si trofic endotelial.Mai multe detalii ar fi bine venite...si intrebare: Sunt numai pe fata sau si pe restul corpului?Ca daca sunt numai pe fata ar fi bine sa mergi sa afli ce spune o cosmeticiana
Pupici
si BB Fulvia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sanziana72 spune:
Si eu am aceasta problema mai ales in ultimul timp (cred ca dupa sarcina). Nu sunt multe, dar vad ca apar in continuare si sunt pe tot corpul, dar mai ales pe burta, sani... Pe fata nu am.
La mine cred ca e si ereditar ca si mama are, mai multe cu cat inainteaza in varsta.
Hai ca m-ai speriat cu ciroza. Cum arata stelutele alea ? Si ar trebui sa mai fie si alte simptome, nu ?
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
iulia1977 spune:
cele mai multe sunt pe corp, pe fata am doar doua mai vechi.
apar intruna. nu stiu ce sa mai cred.
am si ceva probleme cu ficatul, o hepatita...
nu cred sa fie ciroza...dar pot fi si de la o afectiune mai usoara a ficatului?
ar putea avea si un fond ereditar. mama are dar mult mai putine ca mine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dianami/Dianami.jpg)
Dianami spune:
Iulia, dar hepatita nu o tratezi? in ficat se sintetizeaza factorii de coagulare care sunt raspunzatori de fragilitatea vasculara. Deci, orice problema cu ficatul se poate vedea si prin petesiile care apar pe piele (asa se numesc "alunitele" de care vorbesti).
Ai niste analize recente? M-ar interesa rezultatele. Daca nu ai, te sfatuiesc sa faci, inclusiv o coagulograma.
Si inca ceva: cele care devin proeminente s-ar putea sa fie hemangioame, banuiesc. Ar trebui sa te vada un internist ca sa-ti spuna exact.
Sanatate!
Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame
![](copilas.gif)
![](copilas.gif)
iulia1977 spune:
hepatita mi-a trecut, am facut-o in primul an de facultate.
eu am banuit ca am ficatul mai sensibil din cauza ei.
ultimile analize le-am facut acum 3 luni si mi s-a spus ca sunt in limite normale.
le caut si le postez.
multumesc mult pentru raspuns.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lunna27/lunna27.jpg)
lunna27 spune:
Iulia eu cred ca si Diana ca sunt niste hemangioame.Si eu am pe corp si din nefericire in timpul sarcinii i s-au transmis si bb-ului,iar pe la 2 luni am avut probleme cu el dar am scapat cu bine.Nu stiu daca trebuie sa-ti faci grijimulta lume am vazut ca are asa ceva.Sunt sigura ca daca o sa cauti pe google ai sa gasesti multe raspunsuri.
Dana cu Paul (8.09.2000)& Ana Maria (6.09.2004)
sanziana72 spune:
Dar ce sunt hemangioamele !?
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lunna27/lunna27.jpg)
lunna27 spune:
Sanziana eu stiu ca hemangiomul este o boala a vaselor de sange.Nu cred ca la adulti este periculos,dar cauza nici eu nu o stiu,e mai nasol la bebelusi caci cat sunt mici cresc odata cu ei ,eu nici nu stiam de boala asta pana ce nu mi s-a nascut fetita.
Dana cu Paul (8.09.2000)& Ana Maria (6.09.2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dianami/Dianami.jpg)
Dianami spune:
Sanziana, hemangiomul este o tumora benigna formata din vase de sange. Adica asa cum se poate forma o tumora din celule hepatice, de exemplu, tot asa si vasele de sange pot creste anormal, "se incolacesc" si ia nastere hemangiomul.
Nu pune probleme decat daca este intins, f. proeminent sau isi modifica forma si dimensiunile.
Cele mai periculoasa, dar f. rare, sunt cele interne care, daca se rup, pot declansa hemoragii grave. Cum am zis, sunt f.f. rare si apar in cadrul unor boli grave.
Dana, nu-ti face griji cu bebe, la ei dispar hemangioamele odata cu varsta, cresc o perioada de timp si apoi dispar la fel cum au aparut. Are Paul? Este mare, intins? Unde este localizat?
Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame
![](copilas.gif)
![](copilas.gif)