Inviere cu..."probleme"???

Inviere cu..."probleme"??? | Autor: Veve

Link direct la acest mesaj

Initial hotarasem sa nu mergem la Inviere,din motive de distanta(avem de mers 3 ore pana la biserica)si de serviciu(sotul lucreaza sambata dupa-amiaza si duminica dimineata).In final am aranjat cu serviciul si distanta nu conteaza!!!Dar "bucurie"mare:mi-a venit ciclul dimineata!Intrebare:pot sa ma spovedesc si impartasesc?Sau macar pot intra in biserica???Eu stiu ca nu,dar recunosc ca nu-s pusa la punct cu astefl de "detalii".Poate exista vreo "portita"...Ce stiti despre asta,ca VREAU LA INVIERE tare mult!?!?!?

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Fie ca aceste Sfinte Sarbatori de Paste sa va infloreasca-n suflet speranta si pace,stralucitoare ca florile,binecuvantandu-va cu tot ceea ce e mai bun!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

mai veve mai, din cate imi amintesc nu cred ca este vreo problema.
vreau insa sa te intreb ceva, de cand ai aterizat in argentina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

Veve, de spovedit trebuia sa te spovedesti cel tarziu vineri, deci cred ca-i prea tarziu. Nu poti sa te impartasesti daca au venit rusii. Cred ca poti merge la biserica, eu asa am facut dar nu poti atinge nimic sfant, deci nu poti merge sa te miruiasca preotul, sa nu iei pasca, poate lua sotul tau si tu iei in alta zi, nu poti saruta icoanele, etc.
Cred ca nici un preot nu-ti va recomanda sa pierzi slujba de Inviere, deci...
Paste fericit!

Anuca si mami
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=167&cid=122

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Ciudatat!..Din cauza distantei de fiecare data ne-am spovedit si impartasit chiar inainte de Inviere si n-au fost probleme...Multumesc pentru raspunsuri!
Habar n-am cum am aterizat in Argentina!!!!!!!!M-antorc la Amerika imediat!

Fie ca aceste Sfinte Sarbatori de Paste sa va infloreasca-n suflet speranta si pace,stralucitoare ca florile,binecuvantandu-va cu tot ceea ce e mai bun!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ariadne

mai veve mai, din cate imi amintesc nu cred ca este vreo problema.
vreau insa sa te intreb ceva, de cand ai aterizat in argentina?

ari&celine

Ari,ti-am trimis ceva pe mail;ai primit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

veve draga
eu am intrebat mai demult niste maicute de la o manastire pe care am vizitat-o daca in zilele cu probleme pot intra in biserica.

maica cea mai mare de acolo mi-a spus ca este voie dar fara sa atingi icoanele caci e pacat.mi-a spus sa stau in spate la biserica si sa ascult slujba.eu de obicei evit sa merg la biserica in zilele cu pricina.

mai multe nu pot sa iti spun

paste fericit alaturi de cei dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Intr-unul din mesajele de pe acest forum (nu-mi aduc aminte care dar sigur s-a discutat pe forumul acesta), se discuta despre mersul mamicii, care abia a nascut, la biserica. Ceva de genul ca trebuie sa stea un numar de zile acasa (pentru "curatire") si apoi sa se duca la preot sa-i faca nu stiu ce si abia pe urma are voie sa intre in biserica. Si cineva de pe forum raspunsese ca chestiile acestea stricte se aplicau acum nu stiu cate sute de ani, cand nu existau tampoane de nici un fel, cand femeile nu auzisera nici macar de vata (este vorba despre femeia care abia a nascut si mai sangereaza cateva zile). De altfel, in Vechiul Testament, scrie si despre curatirea femeii care a nascut si despre cea la ciclu (care in Vechiul Testament se cheama "perioada de necuratie").
Nu stiu cat am fost de coerenta si elocventa, oricum parerea mea este ca atata vreme cat acum, Slava Domnului, exista atatea mijloace prin care te poti pastra curata (fara sa existe pericolul sa lasi dare de sange in urma ta) nu cred ca mai sunt valabile restrictiile din vremurile de demult. Totul e sa nu aplicam cu rigiditate invataturile cele vechi, ci sa le adaptam la viata prezenta.

Paste fericit alaturi de cei dragi

ariadna

Mergi la inceput

Ari,imi comvine de minune raspunsul tau!N-o sa ma poata D-zeu pedepsi prea aspru c-am vrut cu orice pret sa merg la Inviere,nu?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Am sa-ti spun si parerea mea,avand frate preot si fiind mai tot timpul in prejma preotilor,ei spun cam asa:"e o sarbatoare importanta pentru un crestin,iar femeia aflata in perioada menstruatiei sa se spele inainte de a intra in sfanta biserica,dar nu are voie sa sarute icoanele sau crucea,ea va sta in pridvor,nu este nici o problema atunci cand preotul va stropi merindele cu apa sfintita,va stropi si lumea din jur,implicit si pe tine.Sper sa ai un paste fericit si mergi la biserica intr-o asa zi mare,iar dumnezeu te va binecuvanta pentru prezenta ta in casa lui.
Un "PASTE FERICIT"si multa sanatate,veve.

Sa auzim numai de bine!

Haida

Mergi la inceput

Multumesc mult fetelor!Oricum ma duc,fie ce-o fi!
Sarbatori fericite si sa va bucurati de minunile Invierii alaturi de cei dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Stiu ca raspunsul meu apare prea tarziu pentru problema asta, dar daca tot s-a deschis discutia sa spun si eu ce stiu. Intr-adevar, poti merge la biserica, dar sa stai in spate si sa nu te atingi de nimic sfant. In cazul asta e clar ca nu te poti spovedi si impartasi.
Ariadna, eu nu cred ca astea sunt pur si simplu lucruri invechite.Restrictiile astea nu au nici o legatura cu pericolul de a face mizerie in biserica. Nici preotul nu are voie sa slujeasca daca de exemplu ii curge sange din nas.
Sper ca ati mers la slujba si ca v-ati bucurat de Inviere.
Hristos a inviat si Sarbatori Fericite in continuare

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

Mergi la inceput