Nostalgie TVR

Nostalgie TVR | Autor: blue eyes

Link direct la acest mesaj

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cind ma uit la TVR si vad ce apare, am o usoara nostalgie dupa vremurile vechi ale televiziunii romane. Aveam citeva ore pe saptamīna, dar astepatam cu nerabadare fetele si vocile actorilor si ale cintaretilor cu care eram obisnuita, cu care am crescut.
Cintecele Corinei Chiriac, ale Angelei Similea, ale Evei Kiss, ale lui Mihai Constantiniu, ale lui Marius Teicu si ale multor altora erau mai aproape de suflet decit ce vedem si auzim azi. Iar cultura de altadata lipseste pe ecran.
Cine isi mai aminteste de crainicele TRV-ului? De Sanda Taranu, de Delia Budeanu?
Acum,la TVRI, se transmite emisiunea "TVR 50 de ani".
Ne mai amintim de filmele lui Sergiu Nicolaescu, de noptile de Revelion la TVR, singurele zile in care aveam mai multe ore de emisie si contact cu muzica straina?
Ne mai amintim de TVR cu care am crescut?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Da, eu imi amintesc, nu cu f.mare nostalgie totusi, dar as vrea sa revad o editie din "Cu masca, fara masca", imi placea tare mult. Si nu pierdeam niciodata "Steaua fara nume" si, da, slagarele de sambata seara.Aici te-am prins Blue eyes, ca din Mihai Constantinescu si Cornel Constantiniu(cu care aveam si o placa cu cover-uri dupa Joe Dassin) ai scos Mihai Constantiniu.
de Eva Kiss imi amintesc si ca interpreta un cover dupa Jennifer Rush(sau Geni Farash), "The power of love" in varianta cu versuri autohtone.
Iar Mihai Constantinescu facea parte din trioul acela cu Olimpia Panciu(emigrata in Danemarca parca) si Marius Teicu.
Pe Angela Similea eram geloasa, ca era preferata tatei si ma asezam in fata televizorului cand canta ea, ca sa nu o vada, asa ca in "razboiul" dintre ea si Corina Chiriac o preferam pe Corina.
Imi amintesc desigur si de craineice, dar si de prezentatorii de la "telejurnal".

p.s.-Blue eyes, daca tot vorbeam de Andra la un alt subiect, stii ca ccc Catalin Maruta, prezentatorul de la "TVR 50 de ani", e cel care ii "cumpara cercei?"

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Imi amintesc de Margareta Pislaru. Oare pe unde o mai fi?
O alta voce deosebita, raposata Anda Calugareanu. Ea facea vocile la desene animate, nu? Ah, mi-am amintit si de Mihaela, fetita de la desene animate. Nu stiu de ce, dar eu o vedeam pe Nadia Comaneci in ea.

ps. am gasit ceva! Nu stiu cum suna, ca boxele mle s-au stricat.
http://virtualromania.org/music/maria/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Amintiri frumoase si tare dragi .

Mi-e dor de Anda Calugareanu , o parte din melodii sunt aici:

www.radio3net.ro/artisti.php?cx=details&id=15" target="_blank">http://www.radio3net.ro/artisti.php?cx=details&id=15

si www.margareta.com/home.htm" target="_blank"> aici pe site-ul Margaretei Paslaru,am reusit sa ascult cateva melodii:

http://margareta.com/toamna.htm Lasa-mi toamna pomii verzi
http://margareta.com/Baby.htm Nu mai plange, baby

se incarca mai greu dar merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Teo, preferata tatei era Dida Dragan, si faceam exact ca tine Plus ca il cam luam la misto pe papa. Ai mamei preferati erau Elvis si Julio Iglesias. Mie imi placeau filmele, iar la cat de rare erau le stiam si peste ani, cu amanunte. Dar nu imi e dor de Telejurnal, il detestam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Apropo' de crainicele televiziunii romane de pe vremuri, am prins o emisiune in care Dana Razboiu o intervieva pe Lia Marascu, colega de generatie cu Sanda Taranu, Delia Budeanu, Cristiana Bota, etc. si a povestit toata viata ei cat a lucrat ca si crainica, acum este la pensie, iar pe la final a intrebat-o cat are pensie si a raspuns foarte sincer si deschis: " 4 milioane"....

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Sanda Taranu mi se parea f. stilata la vreamea aceea, Lia Marascu, nu stiu, Delia Balaban in schimb, era o legenda, pt. ca terminase liceul in orasul meu , unde avusese o "relatie" cica furtunoasa cu proful de romana. privema cu admiratie portretul aflat pe panoul absolventilor.
prof. de romana, discipol al lui Calinescu, era un tip grozav, mi-a fost chiar diriginte.
cat despre 3-oul Olm. Panciu, M. Teicu si M. Const., ce fai era de revelioane, cate bucurie si buna dispozitie cu showrile lor. am o gramada inregistrate pe banda de magnetofon, inca.
cu cativa ani in urma vazusem la TV o emisiune cu M. Constantinesc, avea nu stiu ce probleme cu apart. saracu. era asa de imbatranit, cu pletele albe si chelie....
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Interesant,si mie imi e "dor" de Liviu Ciurascu si de cronicile Congresului number 13.Tot programul era un rahat intre doua telejurnale,un sandwich cum bine umbla un banc pe atunci.Singura pata de culoare erau alea 10 min cind dadeau Tom si Jerry duminica si emisiunile lui Tudor Vornicu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Si ce revelioane.......
Si emisiunea aceea de simbata,de la prinz,singura dealtfel care ne mai bucura,unde vedeam desene animate.....
Nu mai vorbim de filmele romanesti,eu eram innebunita dupa ele.Le-as revedea cu mare drag.....

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Daca va uitati la inregistrarile de la tvr.ro, e o emisiune (cica va fi in 10 parti), deci e deja in mai multe zile de gasit deja "50 de ani de divertisment". Daca reusiti sa inghititi "moderarea", veti vedea citeva momente distractive clasice cu Toma Caragiu, Horatiu Malaiele, etc. Uitati-va pina nu dispar!

---------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Dap,de luni pina joi la 22:50.....cam tarziu,dar merita!

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput