Nostalgie TVR
Raspunsuri - Pagina 2
sali spune:
Nascuta in '75 asa ca imi amintesc, cu drag si nostalgie:
- Gala desenului animat cu Viorica Bucur;(avea ca generic faza din Pisicile aristocrate-cred- cand motanul facea "combustie";
-emisiunea aceea in care Elisabeta Polihroniade ne invata sah;
-Album duminical;
-Floarea din gradina(varianta ,,etno" a Stelei fara nume)
-vremurile mai recente cand erau crainice la TVR Cristina Topescu(ce par lung avea!)sau Carmen Movileanu; atunci imi pareau toate crainicele f frumoase si acum, cand mi le reamintesc, imi mentin parerea, anume ca erau femei intr-adevar frumoase;
-alte nume din perioada respectiva: Natalia Guberna(canta muzica usoara, o mai stie cineva?), Gina Patrascu.
Imi amintesc si mai scriu.
Cristina_C spune:
Tezaurul folcloric mai este, nu?
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Teodora D. spune:
Ca prin vis imi amintesc de o emisiune "slagare in devenire", parca era un sistem de voting ca la eurovision.
Imi amintesc si de cativa cantareti straini pe care ii vedeam-10-15 minute-la emisiunile de divertisment de la sfarsitul saptamanii si pe care ii asteptam cu aceeasi ardoare ca pe desenele animate. Pt. aducere aminte am gasit cativa pe net-www.youtube.com/watch?v=BX9aAUGZ9Rs&search=taco%20music" target="_blank">Taco e tipul cu frac care invartea un baston alb pe o scena stralucitoare, iar de www.youtube.com/watch?v=Mm1gBuEr7bk&search=ricchi%20e%20poveri" target="_blank">Ricchi e poveri cred ca toata lumea a auzit ;blondul imi parea tare frumusel si sper sa remarcati ce costumatie are in videoclip. am fost curioasa sa vad si www.stadthalle.com/fileadmin/stadthalle/downloads/presse/ufi05/Ricchi_e_Poveri_FotoAlfonsoOttino.jpg" target="_blank">cum arata acum cei 3 "bogati si puternici".
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
sali spune:
Teelenciclopedia. Stiu ca este si acum dar parca nu mai este acelasi lucru(amintiti-va vocea aceea feminina care se auzea la documentarele despre fauna, clima, planete, etc).
Si Drumuri europene, cu Aristide Buhoiu( care, ironia sortii, a ajuns pe drumuri americane).
Martea,cinemateca. Mai tineti minte genericul si fondul sonor? Erau imagini cu Alba ca Zapada(din filmul lui Disney), Marlene Dietrich. M. Monroe, Stan si Bran...
Mai era o emisiune, sambata sau duminica, Atlas, cu documentare despre diverse parti ale lumii, imi parea fascinant, era printre putinele surse de informatii despre alte tari. Eeee, ce vremuri...
Si ce-mi mai place sa-mi amintesc...
Imi amintesc o perioada in care era program si dimineata, invatam dupa amiaza atunci si vedeam, inainte sa plec la scoala, Simbad Marinarul.
Si inca o emisiune foarte bine venita era cea in care se dadeau diferite probleme, de mate, de fizica, vedeai doar coala si un creion(carioca) si auzeai o voce care spunea cum se rezolva problema respectiva.Un fel de meditatie la diferite materii, gratis, la televizor.
A, sa nu uit, mai stiti rubrica meteo de la Telejurnal, in care prezentatorul arata la harta cu batul/aratatorul? De unde atunci simulari pe calculator, imagini din satelit, etc?!
Si daca am vorbit de crainice, sa nu-i uitam nici pe Mandrutii, Taberii sau Moisestii acelor vremuri, respectiv Nicolae Melinescu, Paul Soloc si altii.Si zvonurile care circulau despre ei, anume ca la fiecare balba pe care o dadeau, li se oprea din salariu si ca erau atent urmariti de Cabinetul 2. Sa fi existat atunci prompter...
Si mai stiu ca o seara din saptamana era seara de teatru tv. Pacat ca nu se mai reiau acele piese, sunt sigura ca s-ar gasi multi amatori. Sau, sa ma exprim ca in "zilele noastre", ar face audienta sau rating.
Teodora D. spune:
da, parca seara de luni era dedicata teatrului. sau... serialelor? va amintiti de serialele "sorrel si fiul", "verdi","wagner","pretul succesului"? si multe altele, ce nu imi vin acum in minte.
dar citind denumirile emisiunilor scrise de Sali, mi-am amintit de "un zambet pe 16 mm", micutul reportaj simpatic realizat de Marin Traian pt. "albumul duminical".
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.
da, parca seara de luni era dedicata teatrului. sau... serialelor? va amintiti de serialele "sorrel si fiul", "verdi","wagner","pretul succesului"? si multe altele, ce nu imi vin acum in minte.
dar citind denumirile emisiunilor scrise de Sali, mi-am amintit de "un zambet pe 16 mm", micutul reportaj simpatic realizat de Marin Traian pt. "albumul duminical".
pretul succesului mi se pare ca a fost dupa revolutie....
dar ne putem aminti de "Kunta Kinte","Dallas","Om bogat-om sarac","Kojak"....s.a.m.d......sper ca le-am scris corect.
Sau,pt.cei cu citiva ani in plus fata de noi,"Forsite Saga",dupa care imi amintesc ca mama era innebunita....eu am incercat apoi sa citesc cartea,dar n-am reusit.
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
blue eyes spune:
Am gasit... tibididiba, tibididiba...www.youtube.com/watch?v=pctpWAvMelg& feature=related" target="_blank">Un zambet pe 16 mm, www.youtube.com/watch?v=l2tOcPr4Rvs" target="_blank">Album duminical, www.youtube.com/watch?v=nMz4fgy9dgU& feature=related" target="_blank">La sfarsit de saptamana, si www.youtube.com/watch?v=kwlzBKlsY5o& feature=related" target="_blank">legendara Teleenciclopedia , hrana de sambata seara; macar pe asta ne-o lasase Ceausescu.
www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free
blue eyes spune:
www.youtube.com/watch?v=PV4-ZcYJ83U& feature=related" target="_blank">TELECINEMATECA!!! ma trec fiorii.....
blue eyes spune:
www.youtube.com/watch?v=xOn9b_0mtA0& feature=related" target="_blank">Gala desenului animat; ce voce calda avea Viorica Bucur.
Adrianaa spune:
Nostalgie TVR puteti viziona AICI
- pe categorii de emisiuni si ani
- filmuletele se pot descarca
www.trilulilu.ro/BladeBV/7fb8941079542d" target="_blank">epilog