Atelierul Piticilor
Raspunsuri - Pagina 7
Caprioara spune:
Sanziana,
Io inteleg perfect ce spui tu, dar inca nu se poate in cazul nostru. Poate dupa cateva saptamani de exercitiu, cand mai capata indemanare la decupat, lipit, desenat o sa fie posibil. Acum insa nu pot sa-i dau tema si sa-l las acolo singur sa o faca, pentru ca nu o face. Avem nevoie de o perioada pana sa ajungem la ceea ce spui tu. Eu o sa caut sa-l ajut din ce in ce mai putin,insa treptat, ca nici sa nu-si dea seama ca "mi-am luat mana de pe el".
Caprioara & Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
katty spune:
Nici Andrei nu se descurca cu desenatul (mai mult cu pictatul), dar nu ne-am ocupat si nu stie inca sa deseneze omuleti, pomi, casute, pisici! Nici cu decupajele, din aceleasi motive pe care le-a scris si Caprioara!
La tabloul cu scoici, barca a fost schitata de unchiul lui, scoicile pictate de mine (in afara de 3 pe care le-a pictat el), restul a facut el (pictat). A lipit si scoicile dupa ce s-au uscat!
La albinuta, a pictat albinuta (tot schitata) si a lipit aripile pe care le-am decupat eu!
Iar la lego, eu ii arat cum sa le imbine, fiindca nu stie sa urmareasca schitele din pachete!
Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
Poze aici
sinzi_ana spune:
Nici David nu poate (imi pare rau ca suntem aici si nu pot sa exemplific...ca nu avem nici cu ce sa desenam, coloram nici cum sa postez ce opere facem) dar daca isi pune mintea la contributie si urmeaza un exemplu, ii iese ceva sa semene...
Iar ajutorul sa fie minim...adica sa picteze cu ce culori vor, sa lipeasca unde vor, sa decupeze mamicile la indicatiile picitilor...
Sa fie un desen indrumat de pitici...daca ei nu pot sa faca ceva mama sa adopte "dar cum sa fac? ce vrei sa fac? cum sa tai?" etc...
Eu stiu ca copiii pot, pentru ca am si eu o experienta micuta de 2 ani de lucru cu copilasii la gradinita...si am avut si mai mici de 3 ani...nu le iesea ceva inteligibil...dar ei imi aratau in desenele lor totul " picioarele de la cal, capul, gatul, coada...etc"
Si desenele lor erau adorabile...pline de imaginatie, originale, ei stiau exact ce deseneaza (chiar daca eu nu) si cum sa o faca prin mijloacele proprii!!!
Trebuie sa ii ajutam sa gandeasca pentru ei, sa ii incurajam sa se descurce singuri (prin metodele lor), sa ii laudam in orice le iese, si numai asa isi vor putea sa invete...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
David
sinzi_ana spune:
Va rog sa aveti putina incredere in mine si la urmatoarea lucrare de sapt viitoare sa le spunem sa faca "un brad" si sa le aratam un desen, o poza (orice imagine cu un brad) si sa vedem cum reprezinta ei un brad: din plastilina, cu acuarele, cu creioane, cu lego...cu ce vor ei, si cum pot ei...
Si daca intreaba dar cum sa fac un brad, incercati sa il puneti sa descrie ce vede el in imagine, si cum putem sa facem (tulplina, crengile, frunzele)...au sa va surprinda cat de multe stiu, si ce imaginatie au!!!
Ps...promit ca, imediat cum ajungem acasa, facem si noi toate lucrarile din urma!!!! (adica dupa 8 aug)
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
David
katty spune:
Cred ca ai dreptate Sanzi_ana, o sa incercam cum zici tu sa vedem ce-o iesi!
Lucrarea de saptamana viitoare - care va aparea la titlu - este facuta in colaborare (eu si Andrei), dar o sa-l pun sa o faca si singuel!
Poze aici
Gabbriela spune:
Buna,
Iacata lucarile lui Andrei din lego:
robot mic robot mare elicopter
O sa revin mai tarziu cu explicati, poze si metoda ce o aplic eu lui julian sa poata realiza singur o lucrare din lego, si functioneaza, incercata aseara rezultate impresionabile
Toate cele bune
PS: sinzi ai vreo metoda, remediu pt mamicile turbate care nu suporta sa vada mizerie cand piticu executa o lucrare? Eu sunt aceea si deaceea nu il las singur la masa de lucur. si ca mi-e frica de accidente cu foarfeca. Dar voi incerca sa vad ce iese....
Am revenit:
Metoda este asa:
- eu realizez o figurina, numar piesele exact ce le folosesc, sortez culorile si ii pun in fata figura realizata de mine si piesele de ce are nevoie. Imita la fix figura mea, dupa munte incercari, si numaraturi ii iasa identic. Daca ii pun cateva piese in plus, aduce imbunatatiri la masina, ca girofare, steafuri, antene
masina - realizatat dupa macheta
casuta - singur singurel, din capu lui
melc - singur singurel din capul lui
caine - singur singurel din capul lui, dupa ce s-a uitat la filmul Lady and the Trump, pt ca nu a ales o culoare anume cainele arata ca un curcubeu. Incercatil din 2 culori numai, picioare si coada negru, si caninele maro sau rosu si intradevar seamana cu Lady din film
Masina lui Liviu
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato
light spune:
Sinzi imi place ideea ta, sa le spunem noi ce sa faca si sa ii lasam in pace sa faca din ce vor si cum vor ei. Asteptam tema.
fara drept de semnatura
Caprioara spune:
Fetele,
Dupa cum am mai spus, noi ne-am grabit cu peisajul cu conifere, pentru ca saptamana asta plecam in concediu. Eu l-am ajutat la decupat, adica i-am taiat cate un model pentru brazi si munti (forma pentru munte am facut-o exact cum mi-a zis el - tuguiata, altfel n-a fost chip ) si apoi el a taiat dupa model (ajutat un pic de mine);raul, podul, soarele si norii le-am decupat eu. El a pictat tot: a facut muntii toate culorile (ca cica asa ii vede el), brazii, raul, podul, soarele si norii, plansa. De lipit le-a lipit el pe toate, asa cum a vrut. Se poate observa de altfel ca piesele sunt asezate nu tocmai cum as fi sugerat eu, daca ma intreba ;-). Bradutii sunt lipiti numai pe coada, ca sa-i bata vantul...
Am vazut acum lucrarea de model. E super! A noastra este muuult mai modesta... O sa i-o arat dupa conced si o sa incercam sa facem si noi din conuri de brad, sa vedem ce o sa iasa.
Pup you all,
Caprioara & Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
katty spune:
Ptr. ca Gabriella a fost plecata si nu a putut pune explicatiile si poza ptr. lucrarea de saptamana asta, le voi pune eu, urmand ca ea sa faca update cu poza si la prima pagina.
Deci:
Explicatiile ptr. lucrarea din saptamana 4: “ Peisaj cu conifere”
Necesar:
- carton ptr. suport sau o placa de lemn subtire!
- acuarele ptr pictat peisajul
- frunze uscate din parc, crengute subtiri ptr. pod , pietricele
- conuri de brad, braduti facuti din hartie sau luati din jucarii
- lipici stick
- imaginatie
Se vopsesc conurile de brad cu verde, sau se fac bradutii (daca se fac din hartie, stiu ca Andrei a facut brazi la gradi, dar nu stiu exact PT – procesul tehnologic)
Pe carton se picteaza apa cu acuarele, se da cu lipici restul suprafetei si se lipesc pietricelele (pe langa apa), si frunzele maruntite cu foarfeca.
Se monteaza podul: doua bete paralele pe care se lipesc alte betisoare transversal.
La sfarsit se monteaza bradutii dupa inspiratie.
peisaj cu conifere
GATA!
Poze aici
katty spune:
Ma intrebam Caprioaro unde ai vazut tu lucrarea de model. Acum am vazut-o si eu! Nu era facut link la titlul lucrarii, era doar sus la Albumul piticilor.
Nu zice ca e o lucrare super! Toate lucrarile sunt super! Noi am avut conurile de anul trecut cand am fost la Olanest, acum doar s-a ivit ocazia sa le folosim! Ce vezi tu acolo, cam 80-85% a lucrat chiar Andrei!
Poze aici