Atelierul Piticilor

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Maine cred ca pun si eu Lego-ul lui Andrei, ca mergem la mama si sigur va trebui sa stam cu el sa-l faca!

Am o sugestie, vazand un subiect la Zona Artelor: Tablou cu flori uscate! Mai prin toamna-iarna, pana atunci putem usca florile!

Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
Poze aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

As avea si eu o sugestie, daca tot eu am creeat ideea pt subiectul asta si o rog pe Gabb sa scrie la la inceput:

As vrea ca lucrarile sa fie facute in exclusivitate de copilasii, dupa un model, sau din imaginatia lor ca sa le stimulam creativitatea si sa le perfectionam indemanarea si mamicile sa nu ajute decat cu prima lucrare (modelul) si cu fotografia si postarea!!!!
Sa le puna modelul in fata si sa ii lase sa faca cum stiu ei...fara sugestii, fara ajutor!!!!
As vrea ca cea mai buna lucrare dupa ce se termina saptamana sa ajunga prima (ca poza) ca sa fie reprezentativa pt toata saptamana...si ca un criteriu de a decide care e cea mai buna sa fie originalitatea si nu perfectiunea!!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

David

Mergi la inceput

De exemplu mie mi-au placut asa:

Albinute:
1. Mariuca (fata lui Crig72)
2. Oana (fata lui CristinaT)

Lucrarea cu scoici:
1. Andrei (baiatul lui Katty) - Katty, barca a desenat-o pictat-o singur?
2. Julian (baiatul lui Gabbriela)

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

sinzi acuma trec la inceputul subiectului ce ai zis tu... iar de ales lucrarea preferata va fi mai greu, eu zic sa nu se voteze nimic, vor aparea discuti, al meu e mai talentat al meu a facut asa si pe dincolo, in album vor fi puse in ordinea primita pe e-mail... e ok? daca ziceti nu atunci eu le aranjez si sortez exact cum doriti.
Este nevoie de ajutor la anumite lucrari, Julian nu taie bine cu foarfeca si mi frica sa il las singur cu foarfeca (la ultima lucrare era sa isi cionteasca un deget )... cu lipiciu nu imi place sa il las pe el sa puna cat vrea ca el pune un tub intreg intr-un loc si mai grav e ca mor cand vad ca pune si pe mocheta (asa ca intreb und evrei lipici si el arata cu degetu)... Julian ma intreaba la fiecare pas ce trebe sa faca unde trebe sa puna, cand e l ainceput de lucrare si vede ca al lui nu are nici o forma, nici un contur (daca ii sugerez unde atunci face daca nu pleca sa construieasca lego si ma lasa cu lucrarea pe masa).. daca ii pun o lucrare in fata de model realizata de mine ce credeti, incepe sa o imbunataeasca cum crede el de cuvinta si dupa 30 min nu mai reconosti nimic pt ca pagina e super incarcata. Asta e Julian am meu ... . Deci concluzia eu sunt dependenta de pitic si imi place sa ma implic in ce face si el e dependent de mine si dca nu ii soptesc cate ceva nu face nimic.
caprioara, o sa modific lista.. uite si poza cu castelul lui Matei Castel
Katty am ales eu o saptamana, iti convine, daca vrei alta anunta.

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Sanziana,

nu stiu daca se poate chiar sa nu-i ajutam deloc... Matei cel putin e inca prea mic ca sa faca totul singur.

Uite, la castelul din cuburi a mers sa-l faca aproape singur. Conceptia este in intregime a lui, eu l-am ajutat doar sa mai pun piesele in locurile in care ii era frica sa le puna el, ca sa nu darame totul. Zicea ca "ii tremura mana", asa ca imi spunea mie ce piesa unde sa pun in varf. Dar el a fost "artistul".

Noi lucram deja la peisajul cu conifere, pentru ca saptamana viitoare suntem in concediu. Si pot sa-ti spun ca trebe sa-l ajut la decupat; eu i-am taiat cate un model pentru brazi si munti (forma pentru munte am facut-o exact cum mi-a zis el - tuguiata, altfel n-a fost chip ) si apoi el a taiat dupa model insa nu poate daca nu-l ajut un pic, sa tin eu de hartie, sa-l mai indrum. De pictat cu culoare face el singur: a facut muntii toate culorile, ca cica asa ii vede el; brazii i-a pictat deja; raul, podul, soarele si norii le-am decupat eu si le-a vopsit el;plansa o va vopsi el; si sper sa le lipeasca el pe toate, insa cred ca o sa-l ajut eu cu sfaturi "unde" sa lipeasca "ce".

Tabloul cu scoici practic doar l-a colorat el, ca de lipit eu le-am lipit.

Albinuta eu am asamblat-o, el a colorat-o.

Deci, ce vreau sa spun este ca nu pot sa-l las chiar singur.
Si cred ca mai important este ca se bucura ca participa la "concurs" cum ii zice el si e nerabdator sa-si faca tema, intreaba ce mai trebuie sa facem, se roaga de mine sa facem poze ca sa le trimitem, ce mai, e interesat de asta si incet incet o sa capete indemanare si o sa ajunga sa faca singur-singurel de la cap la coada, dar acum e prea devreme pentru el.

In legatuta cu un clasament, eu am alta idee. Poate ca o sa vi se para deplasata , dar io tot o spun: ce ar fi sa lasam copiii sa voteze lucrarea care le-a placut cel mai mult? In felul asta o sa avem o idee despre cum percep ei "arta naiva" si poate o sa fim surprinsi de ce clasament o sa obtinem. Poate scoatem vreun critic de arta, cine stie ? Pot sa va spun de exemplu ca Matei a votat albinuta Mariucai (si io de altfel). La scoici in afara de lucrarea noastra sunt doar 2 si el nu a vazut-o inca decat pe cea a lui Julian, lego nu a vazut inca (nu am internet acasa, le vede doar cand vine tati cu laptopul).
Pe de alta parte, poate nici nu e bine sa facem clasamente, ca sa nu-i descurajam, nu stiu...

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Gabb,

Am uitat sa precizez ca Matei are 4 ani si 6 luni.

Scuze...

Caprioara & Matei

Mergi la inceput

Julian e doar pt el din toate lucrarile zice ca a lui este cea mai cea.... poti zice nu?
Caprioara am modificat si am adaugat si cati ani are Matei

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
- Plato

Mergi la inceput

Gabb,

Io am pus problema diplomatic: in afara de lucrarea lui, care desigur este cea mai frumoasa , care ii mai place in mod deosebit? Si a spus ca albinuta Mariucai, hi, hi.

Caprioara & Matei

Mergi la inceput

am incercat si eu, dar al meu e cu 1 an mai pitic ca al tau si e tare incapatanat, ce ii intra in cap aia face si zice, nu prea reusesc sa il scot din ale lui.

quote:
Originally posted by Caprioara

Gabb,

Io am pus problema diplomatic: in afara de lucrarea lui, care desigur este cea mai frumoasa , care ii mai place in mod deosebit? Si a spus ca albinuta Mariucai, hi, hi.

Caprioara & Matei

- Plato

Mergi la inceput

PAi fetelor...se numeste ATELIERUL PITICILOR si nu ATELIERUL MAMICILOR...pt ca noi stim ca facem lucrari frumoase...dar sa vedem si ce imaginatia au copiii nostrii, ce stiu sa faca, ce pot sa faca!!!!

TRebuie sa ii lasam sa se descurce singuri...lucrarea nu trebuie sa fie frumoasa, trebuie sa fie originala, trebuie sa fie lucrata de copil, sa vedem ce e in capul lui...si cum isi imagineaza el de exemplu ca arata si poate reproduce o albinuta!!!

Atata timp cat stie sa tina un creion, o pensula, o plastilina in mana, poate sa o faca si singur...
Daca pentru noi seamana cu un extraterestru, dar el spune ca e albinuta il credem!!!!

Copiii vad lumea asa frumos, atat de diferit de noi...hai sa ii lasam sa ne-o arate!!!!

David

Mergi la inceput