Atelierul Piticilor
Raspunsuri - Pagina 23

Gabbriela spune:
voi cand lucrati cu pitici ii lasati singuri cu modelul in fata sa faca cum vor ei, in special mizerie, sau stai langa ei si le sugerati des sa nu faca pe jos si pe masa un dezatru mondial
Sanatate si numai bine
Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Caprioara spune:
Mai, io stau langa el sa nu faca un dezastru mondial . Si nici nu ma lasa el se plec, oricum, asa ca nu prea am de ales.
Caprioara & Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Anina_n spune:
Foarte frumoase lucrarile si ideeile !
Abia astept sa ne apucam si noi de ele.
Pentru Barbye - una dintre noi ! Trebuie sa ajuti !
Nina, mami de

Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Caprioara spune:
Anina, Matei e de aceasi varsta cu fata ta, e nascut pe 7 ianuarie 2002. Bine ati venit!
Caprioara & Matei

Gabbriela spune:
peisaj de vara .. lucrare realizata de julian in intregime (3 ani si 10 luni), eu am culesc numai iarba si frunze, el dupa modelul lui Lucia a realizat totul.
nina cand ne prezinti si tu ceva lucrari alei Cristinei si vale verisoarelor ei?
Album cu Castate... lucrarea trebuie prezentata de mirona luni, daca nu o va prezenta, vin eu cu explicatiile ce le am de la Mirona pastrate in adresa de la atelierul piticilor.
Sanatate si numai bine
Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mirona spune:
buna seara fetelor,
noroc cu Gabb - ca m-a tras de maneca - am si uitat ca e saptamana mea.
Incerc o mica prezentare:
Materiale necesale:
-plansa de lucru
-acuarele, carioci, hartie glasata
-lipici, foarfeca, scobitori
-fructele toamnei (nuci, ghinzi, castane, eventual cojile acestor fructe, frunze ...etc)
Procedeu de lucru:
Deoarece lucrarea este facuta de mine (din lipsa de nepotika) - si pentru ca e o plansa mai complicata - ar fi de preferat sa ne bucuram pentru orice reuseste piticul sa realizeze din ea. Aratati-le pozele si ei sa-si aleaga ce vor sa realizeze.
Plansa de lucru pictata in culorile toamnei.
O barcutza: - se injumatateste o nuca. Decupam din hartie colorata forma nucii si apoi decupam. Lipim foaia pe nuca. Confectionam din hartie alba panza si o lipim de o scobitoare. Scobitoarea o vom infige in nuca.
Un pom: - o nuca se picteaza in verde cu acuarele. Se lasa la uscat. Din hartie glasata maro se confectioneaza un cilindru cu ajutorul lipiciului. Nuca se lipeste la unul din capete.
Un arici: - se ia o cstana si se deseneaza un botic si doi ochi. Apoi se infig multe multe scobitori in ea ... pe post de acele ariciului.
O girafa: - se iau doua ghinzi si se prind intre ele cu o scobitoare. Una dintre ghinzi devine corpul girafei - deci mai introducem 4 scobitori pe post de picioare si una dintre ghinzi devine capul - deci ii efectuam doi ochi si un nas si ii infigem doua capete mici de scobitori pe post de urechi.
Oameni: se construiesc din castane, ghinzi. Se lipesc 2 castanele una de alta, si apoi i se lipeste o ghinda pe post de cap. Maini - din scobitori, picioare - din coji gasite in natura, palarioada la fel. Pentru barbat - putem folosi doar o castana si o ghinda - picioarele fiindu-i confectionate ca si mainile- din scobitori. Palarioare si pantofi din capacele de ghinzi.
SPOR LA TREABA!
Miro

am o nepoticã talentatã, si o BB-linã zbenguitã

Caprioara spune:
Mai fetelor, dar vad ca tema noastra cu peisaj de toamna (frunze colorate, etc) a cam disparut .
Eu o sa fac saptamana asta cu Matei ceva cu frunze uscate, frumos colorate, ca asa i-am promis deja de saptamana trecuta. Apoi, daca mai am timp, voi mai cauta castane, nuci si ghinzi (scobitori avem in casa ) si o sa facem si dupa modelul prezentat de Mirona oameni, barcute, copaci - adica ceea ce nu am facut inca.
Si sa nu va suparati pe mine, dar mie imi pare ca tema de saptamana asta este o dezvoltare sau variatie a celei pe care am prezentat-o saptamana trecuta : arici si ciupercute, facute din castane si camasi de castane. Acum utilizam in plus nuci si ghinde, dar ideea tot aia este, sa folosim "fructe de toamna" pentru a face diverse lucruri.
Inca o data, va rog sa nu va suparati pe mine , dar mie asa mi se pare...
A, si vad ca nu prea se inghesuie lumea la lucrari in ultima vreme , nu inteleg de ce... Unde sunteti fetelor?
Caprioara & Matei

katty spune:
Foarte frumoase lucrarile! Imi place si lucrarea de saptamana asta! De diseara ne apucam si noi sa recuperam!
Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
Poze aici
varsta lui Andrei

Gabbriela spune:
eu cred ca nu se inghesuie lumea din 2 motive: unu sunt prea complicate lucrarile, pe pitcu meu nu il atrage si daca vrea s afaca ceva face singur, astea fiinf greoaie se raneste la manute incercand sa le faca si abandoneaza. doi mamicile sunt ocupate putin.
Cum am si spus lucrarile sunt foarte grele, copii nu sunt atrasi de atata munca sa obtina la final ceva, cel putin al meu nu e.
Ii place plastelina, desenalt, pictat, decupat, lipit, lucruri care sa poata faca singur.
Sorry daca cineva se supara, nu asta a fost intentia mea
cine se ofera sa lucreze tema pt saptamna asta:
- Saptamana 17 (30.10.2006 - 05.11.2006): Peisaj de Toamna - ...
si dupaia sa o prezinte... sa imi trimita poza si explicati pe adresa de la atelier...
Sorry pt incurcatora, saptamna asta trebuia sa fie tema cu toamna, dar cand am vazut pozele cu castane nu mi sa parut prea peisaj de toamna si atunci am schimbat numele albumului in altceva...
iti place tie sa stai in fata mea ...
Vrei sa pre4zinti lucrarea in saptamana indicata de mine, cu peisaj de toaman,s una bine explicatia... fa bine si sterge explicatia ca nu vreau sa se produca ceva incurcaturi sa ma trezesc cu o gramada de lucrari de toamna in saptaman de castane si nimeni sa nu mai faca nimic cu castane... multumesc de intelegere
quote:
Originally posted by Caprioara
Bei, iar apar mesajele alandala ! Io am scris dupe Gabb si imi apare mesajul inaintea ei...
Caprioara &Matei
Sanatate si numai bine

Pentru Barbye - una dintre noi...ajuta si tu!

Mirona spune:
Parerea mea e ca lucrarea din aceasta saptamana ar trebui sa se numeasca Peisaj cu fructe de toamna - deoarece sunt folosite si ghinzi si nuci si cojitze ... nu doar castane.
Au mai fost saptamani cu lucrari asemanatoare. Poate doar ca nu asa greutze ca asta.
... am facut si trimis cateva poze pe adresa atelierului. -> mi s-a dat verde in efectuarea lucrarii -> so ... am facut-o.
imi pare rau daca v-am incurcat/suparat pe voi sau pe pitici - n-a fost cu intentie.
numai bine tuturor.
Mirona