tort diplomat
Raspunsuri - Pagina 2
bubu05 spune:
Balbina, am vazut si eu linkurile date de tine si chiar acum fac tortul diplomat. Reteta este cea de pe culinar. Cred ca diseara va pun si poza, dupa ce se intareste!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Balbina spune:
Oana, eu n-am dat nici un link de pe culinar, ci numai de pe DC.
------------------
Numai bine,
Natalia
nushulica spune:
alina cel mai mult mi-a placut reteta ta si imi inchipui ca ai si facut-o din moment ce zici ca iese bun,bun
dar am o intrebare: unde e blatul in tortul asta??stiu ca diplomatul de la cofetarie are si blat
daniella4 spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.
Daniella, nu cred ca iese asa bine fara gelatina. daca vrei te consiliez, ca si eu am priceput tare greu si am fost tare reticenta pana am incercat prima oara.
edit ca sa pun o poza cu tortul diplomat, facut din 6 oua.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Consiliaza-ma, Teodora, ca era sa musc din monitor cand am vazut tortul!!!
Teodora D. spune:
Daniella, eu folosesc doua pliculete de gelatina "dr.oetker" pt. varianta de tort din 3 oua(tortul din poza pe care am pus-o e din 6 oua si era enorm, nu fac asa portie mare decat cand avem multi musafiri; cred ca la el am folosit 3 sau 4 plicuri de gelatina).
Intr-o oala micuta pun o jumatate de cana de apa rece si cele doua gelatine, amestec cu lingura pana se dizolva si las amestecul sa "stea" cam 15 minute, dar s-a intamplat sa fie si mai multe, ca intre timp faceam o parte din crema tortului,desfaceam conservele de fructe, bateam frisca.
Pun o oala mai mare cu apa pe foc si cand fierbe apa scufund in ea oala cea mica,cu gelatina, tinuta cu un prosopel si avand grija sa nu intre in ea apa din oala cea mare; cu mana libera amestec cu o lingura in compozitia cu gelatina; atentie, nu se tine mult pe aburi, gelatina nu trebuie sa ajunga la fierbere, doar apa in care e dizolvata trebuie sa se incalzeasca putin.
Se ia gelatina de pe bain-marie si se toarna in compozitia in care vrei sa o folosesti, in cazul tortului diplomat peste amestecul de oua-lapte-zahar, fiert in prealabil si usor racit; imediat dupa aceea adaug frisca si trec la asamblarea tortului.
Am explicat in amanunt, dar procedeul e mult mai simplu decat pare la prima vedere. Daca exista nelamuriri-intrebati-ma!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
bubu05 spune:
Balbina, era acolo un raspuns, printre altele, care facea referire la asta.
Oricum am facut tortul, este senzational! Iata-l!
PS: se vede si manuta lui fi-miu in farfurie- hi, hi!!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
nushulica spune:
gata m-am hotarat voi face tortul care l-a facut si TEODORA ...acush e ziua socrului meu si il fac atunci o sa pun si poza
Dianami spune:
Am facut si eu tortul din link-ul dat de Hildegard, cu mici adaptari personale.
La ziua fetitei am facut 2 torturi, pt. ca am avut musafiri in 2 zile. Primul in forma de stea, de ciocolata, iar al doilea diplomat, pe care il puteti vedea mai jos, bineinteles, dupa ce mandra mea a bagat mana in florile de frisca (doar era ziua ei, nu ?).
Pozele sunt facute cu telefonul, asa ca nu sunt excelente .
Tort diplomat.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
nushulica spune:
am o intrebare : vreau sa fac tortul diplomat din linkul dat de teodora si vroiam sa intreb daca pun piscoturi pe margine trebuiesc insiropate in prealabil sau le pun asa si isi trag ele zeama din fructe si crema?
INGRID