tort diplomat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Eu pun piscoturi neinsiropate ca-si trag ele zeama sin tort...

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Tort diplomat:
cantitati:
-o cana lapte(250ml)
-3 oua
-o cana zahar(250gr.)
-2 pliculete gelatin dr.Oeteke
-frisca lichida 1l (orice marca)
fructe:din 1 compot ananas sau visine sau mere sau piersic sau asortate din toate.
Mod de preparare:
se separa albusurile de galbenus,se bat spuma,apoi se adaoga zaharul,se bate pana se topeste,se adaoga galbenusurile,apoi laptele,si se fierbe pe foc mic mestecanduse continuu sa nu se prinda pana se ingroasa ca o smantana,si se da la o parte.
-intr-un ibric se pune 100 ml apa si gelatina si se pune la foc mic mestecandu-se continuu cu o furculita pana se dizolva.
-din cutia de frisc se pune trei sferturi intr-un vas inalt si se bate cu mixterul,pana se face frisca consistenta sa nu cada din vas.
-dupa ce s-a racit compozitia cu lapte,zahar si oua si gelatina se amesteca toate compozitiile cu frisca cu o lingura de lemn.
-in doua tavi de cozonac mari se aseaza celofan,se aseaza fructele,se imparte compozitia in doua si se toarna in tavi,se pun tavile in CONGELATOR pana a doua zi (12 ore),daca doriti pe margine se pun si picoturi nu e nevoie sa fie insiropate caci se insiropeaza de la tort.
-a doua zi se scot tavile din congelator se pune pe tava un platou putin mai mare decat tava si se inoarce invers dupa ce inainte s-a dat cu un cutit pe marginea tavii,se desface celofanul si se orneaza cu frisca care am oprit-o in cutie dupa ce am batut-o inainte,cu fructe dupa preferinta,cu ciocolata rasa,dupa imaginatie.Se poate pune compozitia in altfel de forme dupa preferinta -iar cine dorest sa faca torul mai mic sau doar unul face cantitatile pe jumate.
Pofta buna!


bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by nushulica

am o intrebare : vreau sa fac tortul diplomat din linkul dat de teodora si vroiam sa intreb daca pun piscoturi pe margine trebuiesc insiropate in prealabil sau le pun asa si isi trag ele zeama din fructe si crema?

INGRID


eu trec piscoturile rapid prin zeama de la fructe. cred ca merge si fara insiropare, dar eu le fac asa pt. ca sotul meu nu agreeaza pisoturi/blaturi neinsiropate si atunci vreau sa fiu sigura ca iese tortul pe gustul lui.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Fetelor gospodine!!
am si eu o intrebare : in loc de frisca aia lichida pe care o bati si devina frisca buna si spumoasa, pot folosi praf de frisca ( ala din plic ) care se amesteca cu lapte rece si se bate cu mixerul pina se face o frisca spumoasa si tare ( intorci castronul si nu curge )??

Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Crista, daca nu se inmoaie apoi cand o amesteci cu celelalte ingrediente, cred ca e ok. Nu pot sa-ti zic sigur, pt. ca eu am folosit o frisca lichida, la cutie. Dar nu ai gasit la cutie, ca sa fii sigura?

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Ba da numai ca nu stiu de ce nu reusesc sa "o bat" pe cea din cutie. Nu imi iese asa tare ca asta de la plic. Poate e vreo smecherie si nu m.-am prins eu . Mentionez ca am cumparat smintina lichida din aia care se bate ( ca aici sunt de 2 feluri .. una care se face frisca si una ca un lapte mai gros ..un fel de smintina apoasa si dulce) . Deci am luat hulala si alte "nume" mereu din cea care se bate , am tinut.-o la frigider inainte ( cum scrie pe cutie ) si am batut.o cu mixerul... am cam fost ghinionista ( ca sa nu zic nepriceputa ). Cea din praf "sta batz" mereu! offfffffffff

O sa mai incerc .. insa poate a facut cineva si din prafuri si rasuflu si eu usurata ...

Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Crista, eu folosesc frisca hulala, nu trebuie sa stea "batz", pt. asta se adauga gelatina.



Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Teodora mersi .. nu ma gindeam ( eu am vrut mereu sa o fac sa stea ca o bezea si cam sfirseam prin a face... unt din ea )...


Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Am facut eu diplomat cu praf de frisca si a iesit nasol rau de tot...Numai gust de chimicale!!
Nu te sfatuiesc sa incerci...

Oricum, la diplomat n-ai nevoie sa stea chiar batz frisca. Daca vrei asa, poti pune intaritor. In orice caz, daca folosesti corect gelatina, sigur se intareste!!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu va sfatuiesc sa faceti diplomat cu praf de frisca. E adevarat ca sta bat, dar are un gust nasol.
Ale e bun numai pentru decorare, atat.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput