40 cu + sau - (cap.13!!!)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Buna, dragele mele, azi o sa fiu egoista si-o sa vorbesc doar despre mine. Imi cer iertare inca de pe acum.

Probleme existentiale, ziceti ? Ascultati-o si pe a mea si nu radeti, va rog, ca e serioasa treaba.

Unele dintre voi sunt la curent cu faptul ca m-a apucat de o vreme o Maaaare lehamite, fara a sti insa mai multe detalii.
Mi-am pus in ultima vreme tot mai des intrebarea : De ce atata indarjire sa vrem sa traim bine?
Ce-nseamna „bine”? Sa ai casa si masina si cont in banca? Frigiderul plin? Sa nu stii ce-i grija zilei de maine? Sa nu te duci la serviciu in week end ? Sa ai un patron bun? Sa fii propriul patron? Inconjurat de prieteni? Sa pleci in vacanta in fiecare an? Sa-ti trimiti copilul la curs de desen si de inot? Sa ai calculator acasa? Si internet? Telefon mobil cu aparat de filmat? Tricou de marca? Abonament la aerobic?

Ma opresc.

M-am hotarat, fetelor, ca daca asta inseamna „a trai bine”, eu vreau sa traiesc rau.
Ma credeti sau nu, vreau sa ajung intr-o zi in Africa, si nu doar ca turist. Sa locuiesc in Africa. Sa traiesc acolo.
Incerc sa obtin aici o diploma de profesor de franceza (c-a mea de acasa nu e recunoscuta) prin Alianta franceza si dac-oi obtine-o, in Africa postulez. In Senegal. In Congo. In Africa „neagra”.
Spuneti-mi ca sunt nebuna, daca vreti.
Pe mine goana asta dupa bani, dupa serviciu, dupa benzina, dupa cumparaturi ma imbolnaveste. Azi dimineata nu m-am gandit decat la asta: Vreau sa plec.
Sotul meu m-ar urma. Anca, i-am pus odata intrebarea asa, intr-o doara, a zis „da”, dupa aproximativ 5 secunde de gandire.
Ma credeti ca-mi imaginez deja cum ar face ea cursuri prin corespondenta, sa fie la acelasi nivel cu copiii de varsta ei, de aici? Macar cativa ani... Vreau sa am in grija niste copii care vin desculti la scoala, iar scoala e sub un baobab. M-am saturat de Coasta de Azur plina de snobi, de vile cu piscine, de oameni a caror singura preocupare este cum sa planteze palmierii in gradina. Si cum sa faca bani. Multi bani. Cat mai multi.
Nu mai vreau sa alerg de dimineata pana seara ca sa castig un ban din care sa platesc chiria, benzina, mancarea, si telefonul. Nu mai vreau masina, mi-as lua o bicicleta. As merge „la oras” cu taxiul, la cumparaturi (am uitat sa va spun, as locui la tara).
Mi-as invata copilul sa traiasca simplu si cred ca daca intr-o zi ar reveni in lumea „normala” ar fi mai „bogata” decat un copil crescut aici, intre betoane ... in „civilizatie”. Nu vreau sa plec in vacanta, nu-mi trebuie yacht, nici casa cu parabola, vreau sa traiesc simplu. Simplu de tot. In sort si tricou si-n picioarele goale.
Pe scurt, cam asta ar fi. Ce lehamite.

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

No bun, daca puneti de-o excursie la Portita, vin si eu, imi aduc si depresia
Ce posibilitati de cazare sunt? Exclus la cort, ca am coloana imprastiata.

lu, ce sa zic, esti obosita, cred ca nici in Africa ta lucrurile nu mai sunt asa simple, cam acelasi lucru il gasesti in Romania, in satele de rromi si in alte localitati uitate de lume. Si n-ar trebui sa te lupti cu bolile africane specifice, la care organismul tau nu este adaptat. Stii cum e, intotdeauna ni se pare ca dincolo, ca in alta parte, oamenii sunt mai simpli si lucrurile mai bine asezate, asta pana cand ii cunosti. Peste tot este la fel de bine

Nu certati copiii cand viseaza!

Mitele iubitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

fetelor..sunt sad ca ne-a parasit AB....am fost la subiectul cu "inchideri de cont la cerere" si am vazut-o acolo...si-a inchis contul..pacat!!!!

Pozeeee

Mancarica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Bine v-am regasit fete dragi!
In primul rand vreau sa va multumesc pentru !Mi-ati purtat noroc si acum in sfarsit ma simt in vacantzaaaaaa-yupiii!(sper sa iau o nota mare,numa' asa de "obraz"-ca altfel nu ajuta la nika)

Nici nu stiu cu cin'sa-ncep...hai sa le iau in ordine inversa...
Lu-nu esti DELOC nebuna...ai in sufletul tau acel sambure de "normalitate" care te impinge la viata adevarata:cea cu picioarele goale prin nisip,cu cerul si luna deasupra capului,cu imbratisarea valurilor sau a copacilor (dupa caz),vrei sa traiesti acea viata NATURALA,pe care ne-a daruit-o Dumnezeu...De multe ori si eu ma gandesc la ce inseamna sa traiesti BINE...de cate ori,se mai plange sotu',ca n-are una-alta,ii aduc aminte ca e SANATOS...vad (si la mine) ca ni se intampla des sa uitam sa apreciem lucrurile esentiale: sanatatea,bucuria simpla de-a admira un apus de soare sau o floare cu o albina pe ea,un cantec inspirat...ne fura valul,asta e!
ma bucur mult ca ti-ai scris gandurile...ma face sa cred ca mai exista si lucruri adevarate in lumea asta,nu numa' "fake-uri"

Whoaaa! Cicina...tu esti nascuta in aceeasi zi cu mine si cred ca si in acelasi an...1962? BINE AI VENIT! povesteste-ne despre tine..io sunt curioasa rau de tot cat se aseamana destinele noastre...o fi ceva cu zodiile astea?

Nomi-hai ca beau io cafea si la ora asta!...multzam fain!...mey,tu ai trisat...ce cati mata la 40(chiar cu-)?...si mai zici ca esti optimista!...te-am prins!...esti tanaraaa,maica...ai toata viata inainte!(io-ti tin pumnii sa iti vezi visul cu ochii!)

Craciunitza-se zice ca dupa ploaie vine soarele!...ai rabdare pana maine si vei vedea totul cu alti ochi si te vei simti din nou bine!

Goodmomy-bine le-ai facut! ...important e ca tu ti-ai facut treaba si ti-ai vazut de ale tale!...si io cred ca statuia e pentru tine!

Kim-sper ca tu esti pe drum deja!...iti doresc o calatorie usoara si sa-ti tii puiul in brate cat mai repede...nici nu pot sa imi imaginez o emotie mai mare!

Kuki-mey da unde ai gasit tu punctele pentru eugenii? da si mie lista aia...ca io nu am vaz't asa ceva ...Noa-sa petreci frumos la munte!

Carmi-tie un pupic si nlui Fabiano!(incerc sa te vizualizez cu burtica cum carai tu cutiile pline-parca seamna cu o secventa dintr-un fiiilm...aduceti lecitinaaaaa,ca nu mai stiu unde am vaz't asta)

Nematics-cum mai e cu spatele? in ultima vreme de la stat prea mult in fund,si pe mine ma cam supara...cre' ca tre' sa fac ca tine ,sa iau ezemplu si sa fac gimna,nu?

Vio-spor la mutat..noroc cu catelul ca va...ajuta!...Hai,sa vezi ce bine o sa te simti cand se va termina totul!

Iuliana(polux)- tu imi schimbi toata imaginea despre profii de mate...aveam asa o idee fixa,ca sunt cam scortosi(asa s-a nimerit sa am io colegi de astia),da' tu esti SUPER!...imi place mult umorul tau!

Pe cine am uitat? aaa..pe "micutza"...ce mai gatesti bun azi?ooops-nu dati cu rosii ca am intrebat...

o zi super faina va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Mare dreptate are Lu.More, o inteleg foarte bine tinand cont ca la Cannes e asa cum zice. Cam asta-i viata-n pribegie, de aceea eu am renuntat sa ma lupt cu morile de vant si stau acasa. Nu traim in lux, dar avem strictul necesar, si cu chibzuiala reusim sa ajungem cu cheltuala la sfarsitul lunii. Invazia de mana de lucru ieftina (china)a cotropit tara asta si mai ales industria imbracamintii.
Haideti sa va spun de Portita. Eu ma duc cu cortul pentru ca-mi place sa adorm cu marea-n cap si sa ma trezeasca pescarusii cu tipetele lor dimineata-n zori cand curata malul. Eu sufar de hernie de disc, discopatie lombara si nu va spun cat de bine dorm pe tare, nu mai simt nici o durere, soarele si marea de acolo imi incarca bateriile pentru un an intreg.
Intrati pe www.guraportitei.ro si aflati alte amanunte de cazare si transport cat si preturi.
Itr-adevar cum se vede Calea Lactee acolo, nu se vede nicaieri.
De cand a luat in primire toata localitatea gasca lui Bombonel, a disparut concurenta intre gestorii de la restaurante si se mananca scump.
Pentru noi nu e niciodata problema, ca mergem cu tot ce ne trebuie ca sa nu stam la mana nimanui. As fi de acord sa platesc preturile care mi le cer daca as avea serviciile corespunzatoare, si cum nu s-a intalnit hotul cu prostul, mancam la cort mai bine ca la restaurant si cand vrem.
Tin sa va spun ca asta e o alegere a mea de a merge acolo dupa ani de pelegrinari prin alte tari, ca Tailanda, Spania, Franta,si bineinteles Italia (ma refer la mare)nu ca e tara mea, dar acolo ma simt bine. Deci nu vreu sa fiu inteleasa, in a avea posibilitatea de a alege imi fac intai 10 zile acolo si dupa om mai vedea.
Dupa 10 august, ne gasiti acolo, intrati neaparat pe site.
Si sa speram ca aceste zile negre despre care vorbiti, se vor duce odata cu primele ore ale diminetii.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

M-ati innebunit de tot cu Gura Portitei, ca musai sa dau un ochi.
Gata m-am uitat. E misto, cel putin in poze. Interesant.Merita studiat.
cicina, bine ai venit.
lu.more, cred ca glumesti!!!! Iti dai seama cate ganganii si tot felul de insecte sint acolo? Si purtatoare de tot felul de boli? .................mai vrei sa mergi?
goodmomy si otilia....soclul ptr. statuia mea v-a fi facut dintr-un material "ecologic". kk.
noemi, tanti aia bine ti-a zis. Si eu fac cam tot asa, dar de multe ori termin inainte de a sosi EL, asa ca ajutor...mai rarut, ca-i mai dragut.
la toate ca sinteti niste dragute. Sper sa pot tine pasul cu voi la scris, ca tare harnice mai sinteti. Parca ati avea 16 ani dom-le.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

cius...azi nu gatesc nimic..nu am avut chef....mai am mancare de ieri..si am cumparat un pepene rosu...si atat!!!!

Pozeeee

Mancarica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

La revedere dragele mele! Plecam acum de la servici..si in 4 ore spre aeroport!
Ne revedem in 3 saptamini!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Of, cat m-am grabit si nu am mai prins-o pe Olivia sa-i urez drum bun si vacanta placuta.
In rest nu am citi nimic, si nici nu citesc pana deseara cand ma intorc de la scoala, asa ca va pup pe toate dulce.

Liliana

Poze cu maimutica mea

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Prin ce emotii trebuie sa treci, Kim! Drum bun, vacanta placuta si sa va intoarceti cu bine.

Problema mea (va multumesc pentru raspunsuri) :
E veche, nu e dragoste la prima vedere. Cand eram mica, dar destul de mare ca sa stiu, ma visam ingrijind cimpanzeii. Si acum m-as duce, dar daca n-am facut macar niste studii veterinare...

Va raspund pe rand :
Craciunitza, ai dreptate, sunt obosita. Si nu, nu ai dreptate, nu as pleca pentru ca acolo ar fi mai simplu. In Romania, pentru mine, nu e acelasi lucru : Romania e o tara cu resurse de toate felurile, romanii sunt inteligenti, si nefericitii aia de care spui, odata si odata vor cunoaste si altceva. Macar au speranta, sunt aci, la 2 pasi de Europa. Pe cand oamanii aia (in Africa) sunt intr-adevar batuti de soarta. Uitati de toti...

Ciuss (in primul rand felicitari pentru reusita de azi!!!) , e mai mult decat intoarcerea la natura, fiindca nu natura-mi lipseste. Ma bucur tot timpul de tot, traiesc intr-un paradis pe pamant si ma minunez cat de frumoase si armonioase sunt toate. In fiecare week end ne straduim sa ne indepartam de aglomeratie, mergem sa ne aerisim, nu-mi lipseste asta. De altceva e vorba. Cred ca vreau sa fac ceva ... sa fiu mandra de mine... sa nu mor maine-poimaine spunandu-mi ca toata viata n-am facut nimic decat sa ma comport ca un robot pentru a-mi umple frigiderul.

Cicina, nici de viata-n pribegie nu cred ca e vorba, fiindca... in Romania nu m-as intoarce. Nu acum, in orice caz (aia cu mandria nationala nu ma caracterizeaza, dar de loc...). Eu ma simt mai acasa aici unde sunt, decat in Romania (oups!). Si uite ca as pleca... in pribegie...

Mona, asta-i problema, ca nu glumesc ! (am zis eu ca n-o s-o luati in serios...) Impotriva bolilor tropicale exista vaccinuri, de fapt nici nu pot pleca daca nu le fac (sunt obligatorii, nu ma lasa francezii sa plec si le mor pe acolo ), iar impotriva ganganiilor exista creme si lotiuni protectoare. Si cum traiesc altii, eu de ce n-as trai? Ca doar n-as fi singura europeana exilata acolo...

Va las, nu vrea sa va plictisesc.
Va tin la curent (nu va mai spun ca am gasit deja oferte de lucru, pe langa ambasadele Frantei din tarile alea : cauta profesori... de ce n-as incerca? Dar n-am diploma). Daca totul merge bine, mai vorbim despre asta peste un an, ok ?

Va pup pe toate cu mare drag
Lulu

Dragii de noi
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput