Salvati-ma de-un iepure, va rog

S-a gandit sotul sa-mi faca o supriza si a reusit
: a cumparat un iepure. In punga parea gata pregatit prentru cuptor . Ma rog l-am bagat la congelator astaeptand o zi fasta sa gatesc iepurele. Nu stiu de ce am avut un clontz impotriva lui inca de la bun inceput. Io-st fan buggsbunny si nu tin musai sa-l vad in farfurie. Adica, sunt ipocrita, imi place sa-l vad dar gatit de altii. In fine, azi i-a venit timpul si l-am dezghetat. Fetelor e macabru, arata ca un omulet sfrijit cu capul plekat...caci da de trup are atasat si capul cu niste dinti hliziti si cu okisorii cam scosi
Mai mult are si organele in el si par sa fie la loku lor...(mai putin matzeleeeeeeeeee). In fine bomboana pe coliva e ca are si-un ciot unde fu coada. Parca a fost tinut in formol si conservat cu mare arta. E hidos si nu pot sa-l gatesc. Adica nu e hidos in sensul ala ma-ntelegeti. E macabru. .M-am gandit ca daca i-as taia capul poate as putea sa-l gatesc cumva. Da nu poci nici sa fiu doamna cu cutitu ca nu pot sa-l privesc in asa zisii oki. Am decis ca o sa-l gateasca cine vrea sa-l manince asa ca dati-mi si mie, va rog, niste retete cu ce tre acoperit leshul astuia. (si a doua rugaminte ar fi sa-mi spuneti cum ar trebui sa arate un iepure stricat ca ma gandesc sa-i fac vant sub pretextul asta).
MULTAM!
Raspunsuri

miria_cristina spune:
Hai, mey, PAPADIE!!!
Stai sa ma gandesc!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
PULPE DE IEPURE CU USTUROI
Ingrediente
1,2kg.varza creata
16 catei de usturoi
4pulpe de iepure
4lg.de ulei
1 foaie de dafin
1lg. cimbrisor
1lg. faina.
Mod de preparare
Varza creata se taie fideluta si se opareste in apa clocotita si sarata. Se scurge de apa. Pulpele de iepure se sareaza si pipereaza, apoi se frig in ulei pina carnea se albeste. Se scot pulpele.In uleiul ramas se caleste usturoiul2min.,apoi se adauga varza creata si calim 2-3min.,sub capac.Peste varza se aseaza pulpele,foaia de dafin ,cimbrisorul si2dl.apa.Se fierbe25min., in cratita sub capac,pana carnea se patrunde.Faina se amesteca cu putina apa si se ingroasa sosul din cratita.Servim preparatul cu un vin alb sec.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
IEPURE CU SMANTANA
Ingrediente
6 bucati (portii) de carne de iepure
1 lingura untura
1 lingurita faina
1 lingura unt proaspat
1 pahar smintina
2-3 boabe ienibahar
ceapa tocata, sare
Mod de preparare:
Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga ½ pahar de apa, ceapa tocata, ienibaharul, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic timp de ½ ora. Daca scade prea mult, se mai adauga 1-2 linguri de apa. Faina bine amestecata cu smintina se toarna peste carne, se adauga doua linguri de apa, untul, sarea, se acopera si se lasa sa mai fiarba foarte incet 15-20 minute.
Se serveste cu mamaliguta calda.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


papadie spune:
Plekaciuni. Saruminaaaaaaaa! Am sunat killerul sef sa cumpere ingredientele. Auzi da gandesc ca cu 16 catei de usturoi ii pika amaratului capu de la sine Oricum din toata reteta ta eu o sa maninc vinul alb ca face bine la greata:)))


miria_cristina spune:
MANCARE RECE DE IEPURE CU MASLINE
Ingrediente:
1 kg carne de iepure
4-5 cepe mari
3-4 linguri ulei
sare
20 fire arpagic
1 pahar vin
20 masline
2 foi dafin
10 boabe piper
o lamaie.
Mod de preparare:
Bucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet, 2-3 linguri untdelemn, felii de ceapa, morcov, telina, foi de dafin, cimbru, sare, piper - se lasa doua zile). Se prajesc bucatile in untdelemn, cu 4 cepe taiate marunt. Se adauga cate putina apa calda si se acopera, lasand sa se fragezeasca carnea. De o parte, se trag de asemenea, in ulei, vreo 20 fire de arpagic care se pun in cratita, impreuna cu un paharel de vin, atunci cand carnea este bine fragezita. Se adauga si vreo 20 de masline crestate, o lingura bulion, 2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Se asaza pe o farfurie rotunda, se lasa sa se raceasca.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
16 Am scris?
Nu, 6 catei de usturoi!
Da', acuma depinde si de gust si de miros!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."



miria_cristina spune:
Da!
Normal!
Bietul!
Da', gandeste-te ca oricum e mort!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


Lauraa spune:
Papadie, am rās eu la mesaj dar nu e rāsul meu frate...Ca i-am vazut si eu in supermarket,ca niste copilasi, buuuueeeerk! Io sa fiu sincera nu as face nika din el,mai bine du-l pe balcon la soare vo 2 ore si te-ai scos...Sau fa cum vrei dar sa nu vii sa zici "mananc si plang..mananc"...
Eu de destul de multi ani mananc carne numa daca nu "se vede" ce o fost inainte...Adica mezeluri, carne tocata,de-astea...Peste..numai file si ceafa de porc la gratar...hm..acolo fac rabat :D
In rest nu prea pot sa vad membre si oase prin farfurie...grrr...
Mama de Lara Celine


Mik spune:
Papadie, intrebare intrebatoare : e un iepure, un iepuroi sau un iepuras ? Adica : e iepure de crescatorie, salbatic (versiunea soft iepure sau hard, iepuroi = iepure de viziuna).
In functie de raspuns retetele se adapteaza, trebuie fiert/copt/prajit mai mult sau mai putin.
(o mare greseala a fost ca animalutul a fost congelat cu matze)
Mik.
