La noi la Galati sa veniti (27)
Raspunsuri - Pagina 7
viorica avram spune:
Shalini nu vrea sa ia pastilele.ma scoate din sarite cat e de scancita.ieri am dus-o la gradi la programul de vara si azi nu mai pot ca are regim si o tin sub supraveghere.e ingrozitor de scancita.plange ca vrea la gradi.sunt un pachet de nervi!
la doctor mi-a spus ca de la mancare se simte rau.noi am fost sambata la mc donald's si am mancat meniu si a baut un pic de fanta de la ceilalti copii.nu pot sa-i interzic totul ,mai ales ca ceilalti beau in prezenta ei.si de sambata ,dupa ce ne-am intors de la plimbare a inceput cosmarul....
in vacanta a baut numai santal si chiar daca eu ii interziceam bea pe ascuns de la fetele care au fost cu noi.devenise dependenta.eu beau doar apa,sunt un exemplu bun pt ea ,dar ce fac atunci cand cei din jur ii dau lucruri interzise fara voia mea si cand vad eu e deja prea tarziu.
de ex. una dintre fetele prietenei mele cu care am fost la herculane, i-a dat coca-cola.am murit cand am vazut cum o bea!si nu intelegea de ce ii interzic.spun ca sunt eu nebuna.
hai ca am devenit incoerenta !sunt suparata ca shali are cam 5-6 scaune pe zi si sunt si gelatinoase.i-am facut supa de morcovi,orez,nici nu se uita la ele.a slabit si prefera sa stea flamanda.
Viorica
Ingerasul meu Shalini
gmoisi spune:
Buna fetelor!
Multumesc mult de tot pentru raspunsuriLauraFlo si Cookie.
V-am intrebat de d-na Manea ptr. ca am sunat azi la scoala si mi s-a spus ca ar mai fi locuri la dansa. In rest nu stiu nimic de alte invatatoare.
Dupa cum stiti noi momentan suntem in Bucuresti dar de saptamana viitoare venim spre Galati in cautare de scoala si un apartament cu chirie *am dori M19 sau M20*. Intram si noi in concediu si sper sa rezolvam cat mai repede problemele astea. Sincer nu stiu cum o sa ma descurc tinand cont si de faptul ca au intervenit ceva probleme in sarcina (poate va mai amintiti, sunt insarcinta in 25 saptamani si am unele probleme-mi s-a indicat repaos la pat).
Laura Flo si Cookie multumesc mult de tot de ajutorul vostru. Imi puteti spune daca totusi as mai putea gasi vreun loc la aceasta scoala si la o invatatoare pe care o cunoasteti voi sau ati auzit de ea.
Laura Flo te rog ajuta-ma ca eu pot veni in Galati abia sambata, (cel mai devreme) si sper sa nu fie prea tarziu, poate totusi gasesc si eu vreun loc pe la cineva. Nici macar nu mi s-a spus ce acte imi trebuiesc (doar ca sunt afisate la scoala si eu nu am cum sa ajung prea devreme) dar o sa vin si eu cu ce stiu din auzite.
Va pup fetelor si pe curand!
gmoisi spune:
Scuze intervin din nou.
Daca auziti de vreun apartament cu 2 cam. de inchiriat in M19 sau M20 dati-mi de stire si mie va rog.
Va pup si va multumesc din suflet tuturor.
delphin spune:
Vio,daca fata e sub antibiotic,oprestele sau schimba caci sunt unele care dau diaree,daca nu...incearca cu drojdie de bere de la farmacie,sunt ca si medicamente pt. impiedicarea deshidratarii si apoi...stiu ca nu e ideea cea mai buna...smecta in suc de portocale sau in pepsi sau cola . Lui Seb asa am reusit sa-i dau smecta,pt. diaree ar mai fii si imunosel,dar nu stiu daca se gaseste.
Despre bauturi racoritoare interzise si acceptate...am avut si eu o politica la care am renuntat. acum e cola light fara zahar si fara cofeina,iar la sucuri...ce o fi,numai sa fie 100% fruct! Si sa stii ca nu face excese, las-o fara sa-i mai atragi atentia si ai sa vezi cum renunta singura!
Mai nou Seb injura, nu mari injuraturi, ceva cum ar fii " sa fiu al D...-lui",e singura care o zice si bine'nteles ca a auzit-o de la mine cand eram la volan...il las,la inceput am facut mare caz,acum...incerc sa ignor,iar el spune mai rar.
http://community.webshots.com/user/delphinoi
http://community.webshots.com/user/sebilus
LauraFlo spune:
Viorica, imi pare tare rau ca va luptati si voi cu neplacerile acestei boli. Din pacate mamele trebuie sa fie mereu fresh, nu au voie sa se imbolnaveasca, sa fie obosite sau nervoase. Rabdare cu mititica ta o sa inceapa sa manance. Cand m-am plans pediatrei ( in ianuarie si noi am avut aceleasi probleme) mi-a spus sa-i dau covrigi, grisine si alte chestii de genul asta. N-o sa se intample nimic grav daca nu mananca cateva zile mancare gatita. La noi furazolidonul a mers, celelalte medicamenete "mai la moda " nu si-au facut efectul.
Delphin, si la noi tot metoda cu ignoratul merge cel mai bine. Ce-i cu tine la ora aia pe forum ? Nu ai somn ?
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004
LauraFlo spune:
Gmoisi, am intrebat-o pe mama ieri despre invatatoarele care iau acum clasa I. Mi-a raspuns asa: " Nu poate sa dea copilul la anu' in clasa I ? " Ideea e ca invatatoarele "bune " au clasele formate cel mai tarziu in decembrie, mai nou cica in momentul in care copilul intra la pregatitoare se duc si il inscriu si la scoala ( ma rog pe lista invatatoarei). Stiu ca acum sunt deja tardive aceste sfaturi si din motive foarte obiective altfel nu s-a putut face.
Acolo, in M 19, sunt mai multe scoli ( si 17 si 22) la distante relativ mici . Cred ca ar trebuie sa te interesezi ce invatatoare iau clasa I si apoi sa faci o comparatie. E adevarat ca nu conteaza chiar atat de mult cu cine face copilul clasele 1-4, dar orice parinte vrea un start bun pt copilul lui. Din pacate mama e toata vara plecata la tara si nu poate sa intervina eventual pentru tine.
Sorry, dar mai mult de atat nu te pot ajuta. Am sa intreb colegii si eventual vecinii daca au auzit de vreun apartament de inchiriat.
Succes !
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004
viorica avram spune:
fetelor, multumesc!
de la smecta vomita cu toate ca i-am pus-o in compot si dr.i-a dat imodium si ercefuryl cate 1/2 de capsula de 3 ori pe zi.aseara si-a mai revenit cu scaunul si a mancat 3 felii de paine prajita cu putin unt.va dati seama ca ii era foame ca de altfel mananca doar 1 feli la micul dejun.i-am scapat si un biberon cu lapte ca plangea tare si imi era mila de ea si am primit verde de la dr. s-o duc la gradi si azi am dus-o. e mai bine pt ea,acasa se plictiseste numai cu mine si eu numai cu ea.va dati seama ca am iesit ieri cu ea un pic in parc si facea din 5 in 5 min si a trebuit sa o duc acasa.azi e mai bine.acum respir si eu un pic si imi beau cafeaua cu voi.nu stiu ce se intampla in perioada asta ca am un milion de probleme.
cat despre coca cola ,Delphin, am cautat peste tot light si fara cofeina sa-i dau totusi din cand in cand dar la noi nu s-a inventat decat cea light deocamdata. si shalini injura cand se impiedica prin casa dar asa cum ati spus si voi nu o bag in seama si ii trece repede .sa vedeti cum fumeaza creion in balcon langa tati!!!!!
poate ne vedem zilele acestea sa ne mai relaxam un pic .tare multe probleme mai sunt!
am uitat sa va spun ca am slabit si eu binisor.mai stau un pic si imi iau blugi marimea 29.sunt tare mandra!
Viorica
Ingerasul meu Shalini
gmoisi spune:
Merci pentru raspuns LauraFlo atat tie cat si mamei tale.
In ce priveste intrebarea : " Nu poate sa dea copilul la anu' in clasa I ? " am si un raspuns. Deja a facut 7 ani la inceputul lunii si la gradi merge de pe la 2-3 ani. Cred ca s-a cam plictisit de gradi nu cred ca ar mai rezista inca un an. In ce ma priveste as mai fi asteptat inca un an, dar....cred ca nu mai tine faza cu gradi. Vrea la scoala. Inca de anul trecut s-a pus pe bocit ca vrea la scoala.
Nu cred ca mai e ceva de facut decat sa o dam la scoala.
O sa venim si noi in Galati luni poate rezolvam ceva.
La urma urmei ai dreptate nu cred ca mai conteaza foarte mult cu cine face cls. I-IV. Eu sper sa gasesc un loc totusi, sa nu fie prea tarziu luni. Poate cu vreo spaga ceva se poate rezolva. O sa incerc si la celelalte scoli sa vad ce pot face.
Multumesc din suflet pentru ajutor si mai vorbim.
Te pup .
dinedana spune:
Vio, si eu am avut o problema cam la fel ca a ta de la un iaurt Danone si pot sa-ti spun ca a facut Antonia diaree o saptamana de eram disperata si cu tot cu antibioticul si regimul pe care mi-l recomandase pediatra nu mai minca nimic si slabise ca un caine.
O ruda de-a mea m-a trimis la un doctor foarte batran care mi-a recomandat sa-i dau ceai de chimen amestecat cu tei o zi intreaga, usor indulcit ca sa-l poata bea, iar de a doua zi morcov fiert in apa cu sare cate o ora .Abia de a treia zi supa de zarzavat ,putina branza proaspata si nu trebuie fortat copilul sa manance.Important e sa se hidrateze cu ceaiul de care ti-am spus.
Pot sa-ti spun ca numai dupa o jumatate de zi de ceai, fata mea plangea dupa mancare,si n-am mai asteptat ziua 2 pentru morcovi, i-am dat de atunci cand spre surprinderea mea Antonia a mancat tot morcovul pe care pana atunci nici nu punea gura.
Sa stii ca de la antibioticul sub forma de suspensie copii in general fac diaree, medicii prescriu fara cap antibiotic si nu pun in garda mamele pentru ce reactii adverse pot da antibioticele.
Sfatul meu e sa nu mai cauti Cola de nici un fel, fa-i copilului un ceai de fructe de padure, indulceste-l si spune-i ca-i suc, sa vezi ce-o sa-l bea!
Cam atat pentru azi, Laura, eu as vrea sa intru la vorba cu voi in fiecare zi pt ca sunt in concediu, dar nu pot din cauza Antoniei de care nu scap un minutel.Cum intru la calculator vine si ea si tasteaza odata cu mine de ma apuca nervii.
V-am pupat!
cookie spune:
Buna dimineata!
Noi deja am fost harnicute, am iesit la o scurta plimbare, de-am cumparat de-ale gurii. Azi sunt singura cu pitica mea...ma intreb ce ma mai asteapta azi, dupa ziua de ieri, in care a batut recordul la nebunii Am fost cu ea in parculet, unde a alergat de-a rupt(cred ca se simte din ce in ce mai increzatoare, de baga asa viteza) si, bineinteles, a tras niste busituri de numa-numa! Dupa aia a cazut din leagan(cu mine si cu mama alaturi!!!) si apoi a dat cu gura de o bara de metal, iar acum am observat ca si-a spart un dintisor din fata
Gmoisi, pentru inscriere la scoala iti trebuie pentru inceput doar o cerere adresata conducerii si dovada de vaccinari a copilului(sa nu uiti s-o iei de la Bucuresti, e importanta!) daca imi mai aduc aminte de ceva, iti spun.
Viorica, dupa cum vezi, nu toate mamicile sunt la fel de stricte in ceea ce priveste lucrurile nocive pentru copilasi...mie sotul imi spune mereu ca-s exagerata, ca nu-i dau aia, ca aia nu-i buna, etc. si crede ca persoanele din jur care fac altfel decat mine se pot simti , draga Doamne, lezati...
Saptamana trecuta, de exemplu, am vazut una de mi-a stat pulsul: o mami cu un bebe de opt luni, care m-a interogat in legatura cu performantele fiica-mii, mi-a subliniat la fiecare raspuns de-al meu ca baiatul face la oala, zice ma-ma si bea cu paharul(evident in comparatie cu copilul meu, care nu face nici la olita, si inca mai bea cu biberonul Dupa aia mi-a facut si o demonstratie: i-a dat sa bea copilului cu paharul...Pepsi!
Comentariile...le-am tinut pentru mine.
Schimband subiectul, felicitari pentru slabit si tine-o tot asa!
Ai mai tinut si ceva regim sau doar cu sala?