Mamici de sept-oct 2006 (49)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Pupicei,

Se vede ca e weekend. Slaba miscare pe forum. Eu m-am cam plictisit dar se pare ca a inceput sa functioneze efectul de cuib la mine, caci nu prea ma mai dau iesita din casa. Sotul meu imi spunea aseara ca de mult n-au mai venit prieteni pe la noi, dar sa spun sincer n-am nici un chef. De vreo 2-3 saptamani simt nevoia sa stau linistita, sa nu ma deranjeze nimeni.
Ieri ma laudam ca-mi pun sotul la treaba dar nici eu nu m-am lasat batuta. Am stat in bucatarie vreo 4 ore si dupa ce am terminat mancarea pe la ora 16, m-am asezat un pic in pat dar n-am avut astampar si m-am ridicat si am bagat o prajitura cu caise la cuptor. A iesit super pufoasa si buna.
Azi m-am trezit la 6.30 si de atunci bantui prin casa. Cred ca pana la urma o sa mai dorm putin caci nu prea mi-am facut somnul.
Bebelusa mea e cam cu toane, ieri s-a intors pe toate partile iar azi vad ca e mai linistita. Mi-a tras vreo doua la vezica si acum cred ca doarme. Am observat ca-i place f mult sa stea in picioare. Cred ca la 6 luni o sa plece pe piciorusele ei.

Va pupicesc si sa aveti o saptamana senina si linistita.

putzuruca 27+ cu Andreea-Maria

http://photos.yahoo.com/roxpanait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katia spune:

Neata fetelor!

Mirabela (sper sa nu gresesc) multam ca m-ai luminat si pe mine cu acele IR - eu ma multumesc daca imi zice doctorul ca e in regula si nu mai stau sa intreb dimensiuni.
Try, si eu fac parte din gasca cu frica de epidurala (dar si de cezariana) dar vreau sa ma auto-educ in asa fel incat sa pot sa cooperez cu doctorul atunci cand va fi sa nasc. Si pana acum pot sa zic ca sunt destul de calma mai ales dupa ce m-a asigurat doctorul ca n-o sa ma lase sa ma chinui. Asta mi s-a parut cel mai important. Si sunt deacord cu tine ca fiecare femeie suporta diferit durerea.
Ralu, lasa ca iti vezi tu bebelina luni. Si eu trebuia sa merg la control luni dar nu am gasit pe nimeni la telefon sa-mi fac programare...ramane luni sa vad ce fac.
Hei, gasca din tneretului....ce faceti? dormiti ziua?
Eu ieri am vrut sa bat recordul lui Pufy la gospodarit asa ca am spalat frigiderul, aragazul (de fapt doua ca unul tre sa-l dau si altul e al meu) si masina de spalat ca se facuse mizerabila plus ca am fost si la cumparaturi de dimineata. Am luat lui bb doua biberoane de la Avent (eu vreau sa alaptez si m-am gandit ca doua imi ajung pentru inceput) niste betisoare de urechi pt bb, gel de dus si crema de corp pentru bebe de la Mustela si un body de la Z, din ala pe care scrie 'eu cu mama il iubim pe tata' - sper sa nu se supere Itzy ca o sa aiba bebeii body-uri la fel . Itzy, promit sa nu o imbrac cu acel body cand vei iesi si tu la plimbare
Tati a fost impresionat
Dupa ce am muncit ieri pana la 11 noaptea acum tati doarme si eu bantui prin casa....ma duc sa-i fac o cafea ca poate face ochisori

va pup!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos

Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Buna dimineata burtici.

Constat din ce in ce mai mult ca nu mai pot face mai nimic.
Nu mai pot sa ma epilez (jos), nu mai pot sa car nici o sticla de 2 litri de apa ca ma doare burta, de plimbat slabe miscari sa pot merge mai multisor, piata nu mai pot face ca ar tb sa car si uite tot asa. De miscat trebue sa ma misc in reluare( ma refer la ridicatul din pat , sculatul de pe scaun etc).M-am dus la biserica am stat ca o baba pe banca 1 ora .Cel mai bine ma simt in pat dar amortesccccccc . Si mai sint si singura deci nu ma ajuta nimeni. Abia am reusit sa bag aspiratorul dimineata si cam atit pe ziua de azi

Sa nu mai zic ca am un chef sa fac o baita intr-o piscina de nu mai pot dar anul asta o sa sar peste chestia asta.

Stau sa o "dospesc" pe bebelina " sa se faca mare si sanatoasa" si la anul om vedea.

Roxy sa sti ca nici eu nu prea am chef de lume.Nici nu stiu ce chefuri mai am .Sa treaca timpul mai repede si sa o tin pe bebelina in brate....asta sigur. Vorbesc cu ea toata ziulica.

Pupici si un weekend cit mai placut la fetele care ies afara iar la cele care stau in patut " o sa fie bine pentru toata lumea".

Monica 32 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

salutare la burtici!

am aterizat si eu inapoi din concediu! a fost minunat dar si obositor in acelasi timp! de acum voi sta acasa si sper sa fiu mai mult alaturi de voi!
ati fost foarte harnicutze la scris ca inca n-am reusit sa citesc tot din urma (ultimele 3 saptamani) dar nu ma las pana nu ajung la zi!
La multi ani cu intarziere sarbatoritelor de la inceputul lui iulie si safrsitul lui iunie! tot ce va doriti voi sa v-i se indeplineasca!
de asemenea Bun venit noilor burtici si sarcini usoare!
legat de kg, eu ma laud cu 11 dintre care 3 puse intr-o saptamana! nici eu nu inteleg cum de a fost posibil! daca nu ma insel, adameasca zicea ca are aceeasi problema! bineinteles ca am picioarele si mainile umflate!
mai zicea cineva, scuze ca n-am retinut numele, ca nu se mai poate epila jos! si eu deja i-am pasat sotului aceasta sarcina ca am constatat ca mai rau ma enervez incercand sa ma fac singura!

ma duc sa citesc din urma! sper sa termin azi!

va pup si o duminica frumoasa tuturor,

Beatrix
27+

www.flickr.com/photos/34451846@N00/" target="_blank">Burtica si Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

offff, iar am lipsit o zi si imi trebuiesc doua sa citesc tot ce atiscris. Dar recuperez usor-usor.

itzy-bitzy nu te contrazic in ceea ce ai patit legat de dr T. E tare aiurit si uneori trebuie sa ai tu grija sa ii sui de 2 ori acelasi lucru sau sa il intrebi de mai multe ori ce te intereseaza. Important e ca la mine tratamentul pe care mi l-a dat si-a facut datoria si momentan sunt bine si sper tot asa in continuare. Sincera sa fiu nu auzisem de esecurile lui ca dr, dar asta nu ma sperie. Orice dr trebuie sa mai si greseasca ca sa fie om.

Mirabelac eu ma vait de la 14 sapt de Ir-uri dar probabil in ritmul in care se secrie nici eu nici tu nu am bagat de seama ca avem aceeasi problema. Mie dr T si ecografistul Iosup mi-au spus ca normale sunt sub 0.5 si tratamentul pe care il fac cu pregnyl ma ajuta sa tin sarcina dar si la scaderea acestor IR-uri. Daca bebe e in grafic e f bine, inseamna ca pe el nu il afecteaza aceste fluxuri crescute, pe cand la mine e posibil sa il afecteze ca bebe e un pic mai mic decat ar trebui si nici ovulatie intarziata nu am avut ca la 5 sapt si 4 zile s-a vazut embrionul iar la 6 si 2 zile avea BCF-uri, exact cum e normal, deci bebe era atunci in grafic. Eu am mare incredere in dr ^T si urmez tratamentul cu sfintenie desi e tare scump si uneori nici eu nu stiu cum de ne mai descurcam cu banii, dar merita orice efort.
La mine IR-urile mari sunt induse de sarcina, de incompatibilitatea (daca ii pot spune asa) dintre sarcina si mine, adcica o chestie genetica inteleg eu, asa a incercat dr T sa imi explice in 3 cuvinte, ca nu tine de mine ci de sarcina care nu s-a adaptat total in uter si nici uterul cu ea. Eu tensiunea o am buna acum, chiar cam mica: 10 cu 6. Imi crestea la inceput cand luam gynipral, dar acum m-am obisnuit cu el si nu mai am probleme. Valorile Ir-urilor au fost 0.75 si 0.76 la 14 saptamani si 0.65 si 0.66 la 21 de saptamani. Voi face eco morfologica lunar ca sa urmaresc evolutia lor, iar atata timp cat sunt in scadere e bine.
Mi-a placut faza cu dr de fam ca se duce sotul tau si tu numai la ginecolog. Bine ca nu se duce el si la ginecolog sa faca controlul Mi s-a parut haios.
injectii am tot facut si eu si tot 6 internari la activ. Colul meu din fericire desi e scurt, e inchis si ferm, drept urmare stau in pat mai toata ziua dar imi permit sa mai ies pe afara si la piata, mai si car un kg-2 de fructe, dar atat. Ieri am fost chiar si la munte si lui bebe i-a placut tare. cred ca i-a priit aerul tare de munte si friptura la gratar. Restrictii imi impun si eu destule, nu fac mai nimic in casa decat mancare din cand in cand. In rest, program de voie, somn si plimbarele scurte si stat la barfa cu babele la banca.
Eu as vrea sa ma duc sa fac baie in apa sarata. An de an ma duceam la Ostroveni si imi era bine dupa o zi doua de stat la soare si in apa sarata dar nu stiu daca as avea voie anul asta, bineinteles mai putin soare, adica un pic dimineata si seara si sub umbrela, dar cu apa mi-e cam frica. Cred ca va trebui sa il sun pe dr sa il intreb.

tanima 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katia spune:

Fetelor, tocmai mi s-a intamplat cel mai straniu lucru din toata relatia mea cu tati de bb.
I-am pus de cafea si m-am dus sa-l trezesc asa cum am zis (abia acum ca am mai pus de niste pastai cu smantana pentru pranz)
S-a trezit el, ii spun ca i-am pus de cafea si ca am o pofta de zmeura......si barbatu meu sare din pat, trage pantalonii scurti pe el si un tricou, da cu apa pe fata si ma intreaba cat sa-mi ia Nu si-a baut cafeaua, nu si-a fumat tigara, nimic......El nu face nimic dimineata inainte sa fumeze o tigara....nici daca intarzie la servici....
Il intreb ce are, ca poate sa stea sa bea o cafea ca nu mor, el de parca nici nu ma aude, isi ia cheiele de la masina ma pupa si iese....fara tigari fara nimic???????????????????????
Eu nici nu am avut timp sa ma dezmeticesc ce se intampla.....e ceva putred aici....

http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos

Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lyana spune:

CREMA DE ZAHAR ARS. MYAMMY
Iar mi-ati facut si n-am avut incotro.
O SA MA FAC CAT CASA

25+ Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lyana spune:

ZMEURA? MAMA CE POFTA DE SPUMA DE ZMEURA MI-A VENIT.
Sun repede pe Tati sa imi ia cand vine de la serviciu. (il muncesc astia si Duminica)
Of imi trebe si frisca.
MA OMORATI FETELOR!!!!

25+ Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

credo Cred ca ar fi ultimul lucru sa ma mai sperii ca sughite bebe... eu stiu ca e ceva normal de pe la 26 sapt. insa al meu sughite mai demult.

alina morostes, martha78, mini_me Il puteti simti pe bebe cum sughite astfel: in zona unde presupuneti ca e capul, daca pui mina pe burtica, se simte o miscare ritmica, ca o tresarire, uneori eu simteam ca o inimioara care bate mai rar... sper ca m-am facut inteleasa... eu asa simt... si e asa placut... uneori imi e mila de el...

Roxy Si eu de cind sunt gravi parca nu am chef sa mai dau ochii cu lumea ca inainte. N-am chef nici de vizite nici de musafiri. Insa eu cred ca e valabila chestia asta la majoritatea dintre noi pt. ca ne indreptam atentia catre bebe, nu ne place sa ne vada lumea cu kg. in plus, nu mai suntem la fel de vioaie ca inainte, etc. Eu una asa ma simt...

tanima_i2002 Eu am intrat mai tirziu pe forumul asta si nu am citit tot din urma. Sorry... Legat de IR-uri, daca ai citit, si gripo are aceeasi problema si mi-a spus ca daca diferenta intre cele doua nu e mai mare de 30%, nu e problema. Adevarul este ca nici dr. mea nu si-a facut probleme cu asta, insa mi-a spus ca pot fi crescute si din cauza contractiilor pt. ca se stranguleaza niste vase de singe daca le ai prea dese. Si eu am tensiunea mai mica 9.5, dar aceasta scade de la antispastice si e bine in cazul nostru.
Intre timp am gasit un site in engleza, mie mi s-a parut f. interesant, si m-am linistit, pt. ca valorile scad oricum odata cu cresterea sarcinii, si, in plus, valoarea de 0.7 la 28 sapt. este undeva la maximul valorii normale. Dar citeste si tu si te vei lamuri. http://www.ijri.org/articles/archives/19990903/genitorad.htm
Sa stii ca l-am trimis pe sotul meu si la ginecolog... dar nu pt. control ci pt. rezultate, concediu medical, etc.
E bine ca mai iesi din casa, eu nu am curajul asta, mai ales dupa ce am ajuns la spital cu contractii dureroase. Abia am iesit ieri la o pizza si am stat vreo 2 ore in sezut, a inceput sa ma intepe cerclajul si mie frica sa mai ies. Prefer sa nu risc nimic. Si vad ca se vede, de vreo 3 sapt. nu mai am contractii. Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la termen!

Fetelor, voi stiati ca bebeii pling in burtica de pe la 28 sapt.? Eu am citit recent chestia asta si m-a pus pe ginduri... de ce o fi plingind ei mititeii??? ii doare ceva oare?

Mirabela 28+
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Katia, se poate ca tati de bb sa fi visat ceva urat si i-a fost frica sa nu se intample, sau o fi vorbit cu cineva despre poftele gravidelor si acum se supune la fiecare pofta cat de repede poate.
Sotul meu mai venea cu idei de la serv: ca nu-i bine sa stau nu stiu cum prea mult timp, ca nu ma mai lasa sa dau cu mopul pe gresie, etc, toate astea venind din partea colegelor de serv. Si l-am intrebat intr-o zi cum de a devenit asa experimentat in nevoile gravidelor si mi-a raspuns ca la serv l-au innebunit colegele lui cu sfaturi si a inceput sa le bage la cap... Ce noroc pe capul meu!!!!!!!!!!
Monique, nici eu nu ma mai pot epila si data trecuta cand am incercat, am iesit din baie plina de nervi si atunci am devenit constienta de toate lucrurile pe care nu le mai pot face singura. Dar, vorba ta, important e ca bebelina sa dospeasca.

putzuruca 27+ cu Andreea-Maria

http://photos.yahoo.com/roxpanait

Mergi la inceput