viata in germania (37)
Raspunsuri - Pagina 30
![](images/user_woman.png)
mamica dulce spune:
Fetee,stie cineva cum se numeste in germana untura de peste?Si unde se gaseste,daca e cu reteta sau nu la farmacie etc?
Abia e 1 oct si fi-meu e la a doua bronsita,acum si o otita,iar tuseste rau,iar nu aude bine..nasol.,nu pot sa-i bag medicamentele pe gat fara sa vomite si sufletul din el.Rau de tot.Acum are penicilina pentru otita dar e imposibil sa-l determin sa o ia,vomita toooot..ma duc luni la medic sa-i dea alt antibiotic,mai gustos,poate-poate!Bine ca nu plange ca-l doare si n-are febra .
Alte tratamente pentru imunitate nu-mi scrie pediatrul,asa ca am fost sfatuita de un medic din ro sa ii dau 3 luni toamna si 3 primavara untura de peste,capsule.(fara gust)
Cum o sa i le bag pe gat-o sa ma gandesc dupa ce le procur
edit.
daca nu gasesc untura de peste,ce alte tratamente de imunitate (ca in ro)se gasesc aici fara reteta de la pediatru(ca nu-mi da nimic,testat si garantat)Gen Luivac,imunobaby etc
I-am dat anii trecuti ecinaceea fara efecte din pacate.La fel sanostol,dar poate de asta ii mai iau o sticla ca n.-are ce sa-i strice.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
osolita spune:
Mamica dulce, eu stiu de Lachsöl Kapseln, le poti cumpara fara retata la mai toate supermarketurile sau la Reformhaus, ultima data cred ca am cumparat de la Lidl si erau intr-o cutie de culoare caramizie, cred ca pretul era in jur de 4 euro. Din nefericire capsulele astea mi s-au parut dificil de luat din cauza marimii dar poate gasesti in alta parte mai micute.
livia spune:
fetele se poate lua alocatie si din tara si de aici?parca asa am "auzit"pe forum...Daca ia cineva poate sa-mi dea si mie detalii ce acte mi-ar trebui sau cum se procedeaza?
Dar daca unul dintre parinti e neamt se mai poate?
multumesc mult si pupici pe obrajori!
sfarsitoarea spune:
Livia, mie cand mi-au facut actele de kindergeld aici, mi-au cerut o adeverinta din Romania cum ca am renuntat acolo sa mai primesc alocatie.
Daconst spune:
quote:
Originally posted by livia
fetele se poate lua alocatie si din tara si de aici?parca asa am "auzit"pe forum...Daca ia cineva poate sa-mi dea si mie detalii ce acte mi-ar trebui sau cum se procedeaza?
Dar daca unul dintre parinti e neamt se mai poate?
multumesc mult si pupici pe obrajori!
livia
Eu stiu cazuri care iau si de aici si din Ro,dar erau romani cu green card.Daca intri pe forumul lor poate afli mai multe informatii.
Hainute bb
Dana 25+
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
Fetee,stie cineva cum se numeste in germana untura de peste?Si unde se gaseste,daca e cu reteta sau nu la farmacie etc?
Abia e 1 oct si fi-meu e la a doua bronsita,acum si o otita,iar tuseste rau,iar nu aude bine..nasol.,nu pot sa-i bag medicamentele pe gat fara sa vomite si sufletul din el.Rau de tot.Acum are penicilina pentru otita dar e imposibil sa-l determin sa o ia,vomita toooot..ma duc luni la medic sa-i dea alt antibiotic,mai gustos,poate-poate!Bine ca nu plange ca-l doare si n-are febra .
Alte tratamente pentru imunitate nu-mi scrie pediatrul,asa ca am fost sfatuita de un medic din ro sa ii dau 3 luni toamna si 3 primavara untura de peste,capsule.(fara gust)
Cum o sa i le bag pe gat-o sa ma gandesc dupa ce le procur
edit.
daca nu gasesc untura de peste,ce alte tratamente de imunitate (ca in ro)se gasesc aici fara reteta de la pediatru(ca nu-mi da nimic,testat si garantat)Gen Luivac,imunobaby etc
I-am dat anii trecuti ecinaceea fara efecte din pacate.La fel sanostol,dar poate de asta ii mai iau o sticla ca n.-are ce sa-i strice.
Mamicuta Ancuta,
Eu de aici am cumparat(chiar azi)miere cu catina.Stiu ca se gaseste si aici in farmacie Osciloccocinum(granule homeopate),anul trecut i-am dat fetitei mele si poate ca o fi avut ceva efect(sau nu
![](icon_smile_big.gif)
Sincer,mie imi e cam teama sa-i administrez medicamente imunostimulatoare din Ro fara sa-l consulte un medic iar la consultatiile prin telefon is cam sceptica.Eu i-am dat numai sirop cu propolis si catina,propolis si echinaceea,2 doze(borcanele
![](icon_smile_big.gif)
La untura de peste ii spune Fischlebertran.Am vazut mai demult sirop cu untura de peste pe la Vitalia dar nu m-am uitat la ce ii buna.
Sanatate multa lui Marc!
Alina
mamica dulce spune:
Alina,mersi de pontul cu osciloccinum,o sa ma interesez si eu.De unde ai luat miere cu catina? Eu am luat anul trecut Fenchelhonig ,e foarte buna,si la gust si la tuse.
Nu mai caut untura de peste,nu-i mai dau nik pana nu-i scrie doctorul,nici sanostol sau alte vitamine.Mananca foarte bine,e super dezvoltat...numa niscai pilule de vorbit,daca se gasesc
Himmelsduft spune:
Buna fetelor,
va invit la capitolul nou: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85396 " target="_blank">Viata in Germania (38)