RETETA DE VISINATA???
Buna, fetelor! Am o intrebare: cum preparati visinta de casa? Eu amm urmat sfatul mamei mele dar cind sa adaug alcoolul m-am blocat vazind cit costa 500 ml alcool! In jur de 220.000! Deci nu stiu daca mai merita sa o fac! poate stiti voi cu ce sa inlocuiesc alcoolul rafinat!MUltumesc mult!
Mamica MARIEI
Raspunsuri
crista-s spune:
sa inlocuiesti cu tuica, vodka sau palinca ...caci fara alcool nu iese visinata deci nu prea ai cum sa renunti la el.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Ana68 spune:
Cum zice Crista....insa visinata va "imprumuta" mirosul de la tuica,palinca sau vodka...
Fara alcool nu prea iese visinata....
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
claudia_a spune:
Iese foarte buna cu tuica de tzara...eu asa fac de ani de zile si toata lumea e incantata... iese limpede si clara ca o sticla!!! Si nu are gust decat de visinata!
Imposibil sa nu gasesti pe cineva care vinde tuica de tzara....
Mami si Ioana nasturica (23.11.2003)
Irinusha spune:
Eu am folosit vodka (peste 40 °) si a iesit super, fara alte gusturi in plus. Am baut o visinata facuta cu tuica si nu mi-a placut ... avea doar gust de tuica si putina culoare ;) ... dar poate nu era facuta bine.
O intrebare offtopic, va rog:
Afinata se face la fel ca visinata? Ca maine ma duc sa culeg afine ... si parca-i pacat sa fac doar dulceata! :) Multam! 
Irinusha &
Cris (03.05.04)
mazzel spune:
fetelor am si eu tuica, spuneti-mi cum sa fac visinata din ea.
sau zmeurata, sau si cu alte fructe daca stiti.
merci.
TOMALAVINIA spune:
Merci pentru sfaturi! Am sa adaug tzuica de casa tot 500 ml, sa vedem cum o iesi! Va trimit or eteta de visinata si afinata din cartea de bucate a mameai mele. Reteta de visinata am testat-o dar cea de afinata nu!
VISINATA
3 KG VISINE, 1,200 KG ZAHAR,600 G ALCOOL RAFINAT
Se spala visinele si cu simburi cu tot se pun intr-o damigeana in straturi de visine si zahar si se lasa la soare 8-10 zile. damigeana se leaga la gura cu tifon. Dupa aceea se toarna alcoolul si se astupa cu dop de pluta. Se da la camara si se lasa citeva luni (eu o las 3 luni si dupa aceea o degust). Cine doreste poate strecura visinata prin tifon, sau se poate servi cu visine cu tot.
AFINATA
4 KG AFINE, 1,400 KG ZAHAR, 750 G ALCOOL RAFINAT
Se pun afinele in straturi alternative cu zaharul, in sticle cu gitul larg sau intr-o damigeana. Primul strat pe fundul damigenei sa fie de afine caci zaharul se intareste si nu se mai topeste. Se pune damigeana la soare pentru 7-8 zile. Dupa ce fructele au lasat zeama, se toarna alcoolul, se astupa si se da la camara!
Pofta buna!
Mamica MARIEI