al 4 lea copil

al 4 lea copil | Autor: uneori_om

Link direct la acest mesaj

Am nascut in septembrie al 4 lea copil. In aceste conditii beneficiez de indemnizatie de cresterea copilului tinand cont ca in ultimele 16 luni am realizat venituri impozabile- am lucrat cu contract civil si prestari servicii si am lucrat cu norma partiala ( carte de munca 2 ore)?
Diana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca indepliniti conditiile legale (ca si pentru primul copil de exemplu)raspunsul este DA. Al patrulea copil nu mai este "acoperit" de asigurari incepand din data de 01.01.2006 ca si nastere nu pt cei nescuti anterior, deci nu e cazul de fata.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

Eu zic ca raspunsul este NU, am sunat la Bucuresti la Directia Metodologica si mi s-a raspuns ca dupa 1 ian. 2006 pot face 3 copii ca voi primi pt. toti indemnizatia; ideea era ca am 3 copii- 2 nasteri- si nu primesc decat o indemnizatie si i-am intrebat ce se intampla daca mai imi fac un copil, adica al 4 -lea si a zis ca primesc pt. ca suntem in 2006....eu nu mai cred nimic, pt. ca in 2007 vor fi alte legi, daca vine alta guvernare la fel...e o varza mare
mai intereseaza-te oricum..
pusici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

va dau nr de telefon de unde puteti afla cele mai bune informatii ...0213144759....
succes

Mergi la inceput

Conform ORDONANTA DE URGENTA nr. 148 din 3 noiembrie 2005
privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 1.008 din 14 noiembrie 2005

Art. 6 alin 1

si

ORDONANTA DE URGENTA nr. 44 din 14 iunie 2006

pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului si a Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 545 din 23 iunie 2006

4. Alineatele (1) si (2) ale articolului 6 vor avea urmatorul cuprins:

"Art. 6. - (1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, precum si stimulentul prevazut la art. 3 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 5 alin. (2), dupa data de 1 ianuarie 2006.

unde:

ART. 1

(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).

(2) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

a) si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;

b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;

c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;

d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii in conditiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare;

e) au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;

f) au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;

g) au beneficiat de indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1).

(3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.

Deci raspunsul este dupa mine acelasi DA, daca indepliniti conditiile conform art. 1 descris mai sus.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uneori_om spune:

Am intrebat pentru ca dupa expirarea concediului postnatal mi am depus dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului iar de la directia de munca mi a fost respins pe motivca nu am stagiul de cotizare complet. In concluzie ce sa fac?

Mergi la inceput

Este exact ceea ce am precizat "daca indepliniti conditiile" pentru ca nu am de unde sa stiu. Probabil nu indepliniti conditiile de stagiu, dar nu pt ca este al IV-lea copil. Ce sa zic? Precizati data nasterii ultimului copil si cu exactitate ce anume ati facut din acea data (sept. 2004->sept.2005) daca am retinut corect luna sept.2005 ca si luna a nasterii.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uneori_om spune:

Am nascut in 26 august 2005. Ultimele 16 luni anterioare nasterii fetitei le am lucrat cu jumatate de norma si in paralel cu contract civil( venituri impozabile ). Nu mi am luat prenatal asa ca postantalul de 125 zile mi a expirat la sfarsitul lui decembrie. Conform normelor din ian 2006,dupa cate inteleg eu, ar trebui sa primesc pentru ca se specifica (toti cei care realizeaza venituri impozabile). Sau nu am inteles eu bine?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Inteleg ca daca vrei un al patrulea copil, nu mai poti beneficia de cic? Eu am mai deschis un topic inainte de anul nou pe tema asta, existau atunci speculatii ca ar fi vorba de primele trei nasteri dupa 1 ian 2006... bineinteles ca suna aiuristic, dar cum la noi orice e posibil, speram sa se confirme

Si cel de-al patrulea bebelus beneficiaza de alocatia de 2 mil, pana la 2 ani, sau nu primeste nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by uneori_om

Am nascut in 26 august 2005. Ultimele 16 luni anterioare nasterii fetitei le am lucrat cu jumatate de norma si in paralel cu contract civil( venituri impozabile ). Nu mi am luat prenatal asa ca postantalul de 125 zile mi a expirat la sfarsitul lui decembrie. Conform normelor din ian 2006,dupa cate inteleg eu, ar trebui sa primesc pentru ca se specifica (toti cei care realizeaza venituri impozabile). Sau nu am inteles eu bine?!

Pana in iulie 2005 trebuia lucrat cu norma intreaga (8 ore). Numai atunci se considera luna de stagiu. Din cauza asta au zis ca nu este stagiu complet... Imi pare tare rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Inteleg ca daca vrei un al patrulea copil, nu mai poti beneficia de cic? Eu am mai deschis un topic inainte de anul nou pe tema asta, existau atunci speculatii ca ar fi vorba de primele trei nasteri dupa 1 ian 2006... bineinteles ca suna aiuristic, dar cum la noi orice e posibil, speram sa se confirme

Si cel de-al patrulea bebelus beneficiaza de alocatia de 2 mil, pana la 2 ani, sau nu primeste nimic?

Daca sunt indeplinite toate celelalte conditii, se poate beneficia de indemnizatia CIC pt fiecare din primii 3 copii nascuti dupa 01.01.2006, indiferent cati frati are nascuti inainte de 01.01.2006.

Mergi la inceput