Mamici de ianuarie - februarie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Buna MAMICI,

va citesc in fiecare zi si ma minunez de cat de mult puteti scrie. Am si eu o nelamurire printre multe, foarte multe altele legate de sarcina.
Sunt la primul copil si ca orice incepator nu stiu nimic si mai ales in situatia mea. O sa intrebati de ce? Desi locuiesc intr-o tara super dezvoltata, ca asa zic cartile, aici mergi foarte rar la medic , o data pe luna , iar medicul nu iti spune nimic din pacate nici daca intrebi. Tot ce spune e " totul e ok". Sunt in 13 sapmt si nu stiu nimic despre sarcina mea, o sa fiti surprinse sa stiti ca nici pana la ora asta nu mi-au luat secretie vaginala, mi-au facut doar papa nicolau. Dar sa trec peste toate astea.
Toate informatiile le iau numai de pe acest forum, credeti-ma, nu am pe nimeni aici , prieteni care sa aiba copii, care sa fie alaturi de mine...pe nimeni ...doar eu si sotul meu.
Dar sa revin, eu am uter retrovers.....intrebare ar fi cum credeti voi ca ar fi indeal sa nasc..natural sau cezariana? E o problema ca e retrovers pentru nasterea naturala?

Va multumesc mult si astept raspunsurile voastre

RALU 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Daconst...suna cifrele bine degeaba...am niste flapsuri si aripioare minunate...in loc de musculatura exista tesut adipos...recunosc ca in ultimii 2 ani nu am mai facut constant miscare...si se vede...asta este...
Ma pregateam sa incep vara asta...dar acum nu-mi mai vine...in afara de plimbari visez la apa...dar mi-e putin teama de posibile infectii...
Deocamdata am sa imi cumpar gymball ca sa fac gimnastica pilates...am primit manualul cu exercitii si as incerca sa le fac.

Eu si Noi
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

quote:
Originally posted by ralu74

Dar sa revin, eu am uter retrovers.....intrebare ar fi cum credeti voi ca ar fi indeal sa nasc..natural sau cezariana? E o problema ca e retrovers pentru nasterea naturala?

Nu e nici o problema sa nasti natural; poti sa ramai mai greu insarcinata (ce sa zic, eu de trei ori am ramas din prima), dar o data insarcinata urterul "urca" si ia o pozitie "normala" (asa mi-a explicat un dr). La nastere, nu va fi nici o diferenta intre tine si o mamica cu o pozitie normala a uterului.

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Ralu...in privinta uterului retrovers nu am un raspuns ptr tine, dar in privinta analizelor nu stiu daca ar trebui sa te panichezi. Eu am un doctor foarte atent si pana acum nu mi-a luat lamela si nici nu mi-a facut papa nicolau...m-a pus sa-mi fac analizele de sange, urina, toxoplasmoza si citomegalovirusul. In rest listeria am facut-o cu 5 luni inainte de sarcina si ptr o valoare mica am facut tratament deci banuiesc ca nu a considerat ca mai este cazul de repetare...desi ma stie dispusa sa fac toate testele fara probleme. Cred totusi ca ramane oarecum la latitudinea lor daca ar considera ca este totusi cazul.
Si eu sunt la prima sarcina si poate un pic la inceput m-am frichinit cand le-am auzit pe fete cu listele de analize si eu nu stiam de ce mie nu mi s-au dat atata vreme cat nu se pun probleme financiare. Si apoi m-am linistit la modul cel mai serios...am zis ca imi pot intreba medicul de toate si am incredere in ceea ce zice si face caci de aceea l-am ales...si in rest, va fi , oricum, exact asa cu da Dumnezeu. Asadar prefer sa am incredere ca voi avea parte de o sarcina buna...iar daca vor fi probleme voi face tot ce pot sa le rezolv atunci. Dar aleg sa nu-mi fac griji inutil.

Eu si Noi
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Ralu74,stai linistita ca nu esti singura in situatia asta.Si eu merg tot lunar la dr. si tot la fel nu e prea vorbaret.Dar avem acces la net si forumul asta minunat unde am gasit fete dragute,gata sa ne ajute si sa ne povesteasca din experientele lor.
Vad ca majoritatea fetelor din tara au facut mult mai multe analize decit mine si stiu mult mai multe informatii despre bb-ii lor,dar eu ma bucur ca vin si ne scriu si noua si ne putem informa si noi.

Dana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

De ieri m-am bagat intr-o carte si pana nu am terminat-o, nu s-a putut... Vad ca intre timp ati umplut la pagini...

Pentru fetele de peste mari si tari: ca sa va consolati de lipsa de informare despre sarcina de la medicii vostri, aflati ca medicii sunt cum sunt la noi (la Romanica) insa spitalele sunt jalnice. Si ca sa va treaca de tot: spitalele de copii sunt si ele cumplite. Sa te fereasca Dumnezeu sa ai probleme. Asa ca, informatii putine dar conditii bune. Parca le-as prefera. Eu ma gandeam sa merg la o clinica privata insa parca nu-mi vine sa dau atatia bani. Chiar, cat o costa?

Danaconst, ai grija la curele de slabire. Nu sunt indicate in sarcina. Nu va mai luati si voi dupa toate articolele. Eu am luat la prima sarcina 16 sau 18 kg (nu mai stiu) si le-am dat pe toate jos. Ma gandeam ca am luat atat pentru ca am stat acasa si nu am facut deloc miscare insa am colege care au luat tot atat, cu tot mersul la serviciu si facut de treaba in casa. Trebuie sa ai grija ce mananci, cat mananci, insa organsimele sunt foarte diferite, mai ales in timpul sarcinii. Nu-ti mai fa probleme.

Mirela, am luat 4 kg. Ma ibsriu in graficul de la sarcina cu Tudor!

April, Mama_oana, Cristiana, bine ati venit printre noi. Ce gasca mare avem!!!! Cristiana, suntem de un leat!!

Kachi, oau, nunta!! Ce frumos suna!! Si luna de miere in Ibitza . Ai grija cu agitatia, lasa-i pe ceilalti sa faca treaba, tu stai ca o printesa. Casa de piatra si neaparat sa ne arati poze de la nunta si din Ibitza!!! Si cel mai frumos cadou de nunta: un bebe sanatos care sa fie bucuria vietii voastre!!!

Romaria, fugutza la doftor. Poate iti face si o ecografie. Nu te speria, ca nu ai de ce, insa precautia este buna intotdeauba.

Aldumy, gemeni!! Cum ai primit vestea? Ce sa ne mai vaitam noi pe aici cand tu ai doua minuni in burtica!!! Poate or fi baiat si fata.

Salina, ce vaccin i-ai facut la pui?

Marinar, nu-ti mai fa probleme cu calculele. Mai gresesc si ecografele. Cel mai simplu este data umtimei menstruatii. Si cand te internezi, tot asta te intreaba.

Referitor la nastere, cand am intrat in salonul de nastere (o camera unde stau gravidurtzele pe care le-au apucat durerile facerii, pana se dilata de 10 si trec apoi in sala de alaturi,unde nasc propriu-zis), am auzit tipete ca din gura de sarpe. Zic "Doamne, cine m-a pus sa nu fac cezariana?". Eram ingrozita. Insa cu epidurala a fost super. In nici un caz nu as incerca nastere naturala fara epidurala.

Pupa Crisa 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Buna fetele! Bun venit noilor burticute!

Ralu74, nici cu medicii mei nu imi e rusine, eu nu am facut pana acum (15 sapt 5 zile) nici macar un singur examen ginecologic. De fapt, am vorbit cu un medic o singura data, in restul timpului se ocupa de mine moasa. Noroc ca plec in tara saptamana viitoare si am sa mai merg pe acolo pe la doctori. Stai fara grija, daca iti zic ei ca e bine, nu te alarma.

In schimb am dat sange pentru teste si au iesit bine - sunt imuna la rubeola si nici nu stiam ca am avut asa ceva! Azi mi-a luat sange pentru triplul test, sper sa fie bine. Si am auzit in difuzor inimuta la bebe - e super...

Kachi, casa de piatra si o luna de miere minunata!

Fetele care se ingrijoreaza cu greutatea, eu sunt mai dolofana, am 61 kg la 1,56m, si m-am ingrasat 1,5 kg in ultima luna. Am o gramada de dat jos pana la idealul de frumusete ;). Macar tensiunea e normala si nu sunt anemica (ar fi chiar culmea!).

Va pup pe toate, aveti grija de bebei si de voi!

Ivona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alydumy spune:

oana Gemeni sunt din ovule diferite deci bivitelini si noi speram sa fie baietel si fetita dar te rog sa ma crezi ca asa de putin conteaza pt mine acest lucru incat nu ma gandesc prea mult
ce-mi doresc este sa fie sanatosi si eu sa-i pot duce pana la capat
toti cei carora le spun ca am gemeni fac o fata ...... pt ca eu nu sunt o fire robusta (ba din contra niciodata nu am avut mai mult de 56 kg la 1,70)
noi ne-am dorit mult un copil chiar daca nu a durat prea mult pana a aparut (asta pt ca am facut tot ce mi-a stat in putinta sa-l am: operatie laparo, hsg tot ce trebuie) asa ca zicem noi ca DD si-a dat seama ca nu prea ne ajunge timpul sa-l facem pe al 2 lea si .....
eu pot sa spun ca am suportat destul de bine pana acum sarcina dar la gemeni greul incepe din luna a 5 a asa ca .....
va pup pe toate si sa dea DD sa ne fie cat ma bine

aly

Mergi la inceput

Alydumy nu pot spune decat ca m-ai facut sa zambesc si sa-mi zic "frumos!". Daca nu ai trait viata la maxim esti la inceputul unei perioade pline. Cu siguranta nu vei avea jumatati de masura...si sincer!?...imi suna la fel de frumos...
Banuiesc ca ai o constitutie ca a mea (eu de obicei 1.70 si 54 kg)iar asta ma face sa gandesc ca in privinta asta poti face fata cu brio sarcinii "duble".
Te pupacesc si iti doresc o noapte placuta.

Eu si Noi
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna seara mamici.

Astazi am fost la control fiindca de duminica secretia mea este maro si destul de abundenta. Doctorul mi-a spus sa nu-mi fac probleme inutile fiindca exisa multe motive care ar putea cauza asta, dar m-a trecut, preventiv, pe tratament de sustinere cu utrogestan timp de o luna. Sper din suflet sa nu fie nimic si sa treaca repede si bine perioada asta.

Altfel astazi am dat si sange pentru analize si mi-am luat rezultatele la analizele de secretie si papanicolau. Slava Domnului toate sunt bune pana acum (la prima sarcina am trecut printr-un adevarat cosmar, in luna a treia, datorita rezultatului prost la papanicolau si dupa 2 colposcopii mi s-a spus ca sunt suspecta de cancer de col...timp de o luna, cat am asteptat rezultatul la biopsie, am murit cate putin in fiecare zi..ufffff).

Va doresc sarcini usoare in continuare si va pe toate. Sper sa reusesc sa intru si eu mai des in curand.

Oana 9+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput