Mamici de ianuarie - februarie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

daconst in Europa se face epidurala fara sa platesti in plus,nici sa o ceri(exceptii in care mai ingroasa si ei obrazul si se fac ca ploua,sau te duc cu galagia ) . e o practica de multi ani .asa ca ,daca toata lumea in ziua de azi naste asa,de ce sa ne chinuim noi?
se obisnuieste inca sa se spuna: toate trec prin asta,nu exista nastere fara dureri.nu,nu toate trec prin asta si DA,exista nastere fara dureri !

catalina,scumpa,nu sunt o raritate,desigur ca am intalnit multe persoane asa .eu cred ca defapt o fac pt mine,tot egoism se cheama,sa ma simt eu bine,pt ca daca nu fac asta,ma simt vinovata ca nu am facut nimic,si atunci trebuie sa fac ceva sa ma simt bine. in altruism e defapt o doza de egoism .plus ca eu tot am incredere in oameni,indiferent cat de mult m-ar dezamagi,si nici nu pot sa traiesc singura.mai degraba ar fi defect,decat calitate.sunt dependenta de oameni.
sa nu ti se para incredibil ca pe el nu il ajuta ce are in jur.pe el ,ce il duce acolo,sunt fantomele lui.a fost la dezintoxicare si a fost ajutat,probabil,doar fizic. trebuie gasit un psiholog sau psihiatru bun,sa il ajute sa traiasca cu fantomele lui,sa nu ii mai fie frica de ele.exteriorul nu il ajuta mult,atat timp cat pe el interiorul ,lumea lui pe care voi nu o vedeti ,il distruge.trebuie lucrat din interior ,sa descopere ce il terorizeaza pe el.e ceva ce il duce acolo,mult mai puternic decat el.

nu iti reprosa ca nuai vorbit cu bebe pana acum,fetele spun ca inca nu aude vocea.dar de acumincolo sa vezi ce distractiv e!
eu,cand ma ridic si simt ca semai incordeaza pe acolo,poate ca e pur si simplu fizic,dar euma gandesc ca o misca el,ca s-a trezit,siincep sa vorbesc cu el,tare,prin casa,ca nebuna :) ce faci,ma,de ce nu dormi?gata te trezesti tu,crezi ca e rost de plimbare si sa nu pierzi?si tot asa.o zice: ce mama nebuna am!
bine ca numa aud vecinii!

uite,vad ca marinar stie un centru bun si da,are dreptate,se face un tratament continuu,apoi.el a facut asta?s-a tinut de el?

pe langa,e posibil sa fie si un tratament pt depresii,pt ca nu e usor sa scapi de asa ceva.

anis,oricum am auzit ca intepatura aia nu o mai simti din cauza durerilor si contractiilor,asa ca nu-i problema.si am facut cand aveam 7 ani,si imi amintesc perfect.nu m-a durut intepatura,ca nu am simtit-o din cauza ca niste asistente grase ma tineau una ed scobitoarele de picioare pe care mi le invinetise,una ma cocosase de credeam ca ma face zebra,ma durea gatul de atata cocosare,si alta calare cu injectia pe la spate pe care nu am simtit-o ca voiam sa strig: nu ma mai tineti asa strans ca ma invinetiti si jur ca nu ma voi misca,numai mai slabiti un pic mainile pe muschiuletii mei slabanogi !! dar de cocosata cu barbia in piept nici gura nu mai puteam deschide.
si dupa,ma dureau pulpele,de la stransoarea aleia,decat spatele.
asa ca,daca mainile alora m-audurut mai mult decat injectia in spate,cred ca nici nu se pune problema cand or oncepe contractiile !!

asa ma gandeam si eu,ca nu vreau cezariana ca poate vreau 3 sau 5 copii.
dar cand sa-i mai fac???

cat despre statul in fund,dupa cusaturi(care nu se compara cu operatia,ca nu sunt atatea straturi taiate) se pune un colac sub fund cat alaptezi.eu am vazut la o mamica, un fel de colac,confectionat cu nu stiu ce inauntru,burete tare,sau calti,ceva,si pe deasupra din plush. il poate confectiona orice croitoreasa .o crtoitoreasa cred ca are si idei cu ce sa fie umplut sa nu fie moale,si sa iasa ca un colac.

amaya ai dreptate cu fumatul,daca si asta e greu !!
eu am avut noroc ca m-am lasat din cauza greturilor,nu mai suportam nici mirosul.
acum nu ma mai deranjeaza,dar daca am apucat sa nu mai fumez,nici nu ma mai atrage.
voi ati reusit sa va lasati toate ?

eu nu am nimic cu mamicile care fumeaza,stiuca e foarte greu si daca eu am avut noroc si am putut nu inseamna ca toata lumea poate. stiu ca nu e bun fumatul,dar ma gandesc ca daca nu as fi putut ce as fi facut?sa ma simt vinovata ?nici asa nu e bine.

criss eu intelesesm ca ai ramas prin fiv !!! mai ai un copil ?
nu iti fa probleme,daca medicii au spus ca nu e sarcina de risc,atunci nu e ! faptul ca a venit mai greu,nu inseamna ca o sa ai probleme !! bravo,felicitari !

si anis la fel, dupa fiv a ramas natural !! sunteti un exemplu pt fetele care isi pierd speranta !!!! un exemplu ca SE POATE !!

dinzo,daca analizele iti ies bine,nu e de speriat . ai sa scapi de greturi si ai sa incepi sa mananci.nici eu nu am pus nici un kil in plus(adica slabisem si am pus doar ce dadusem jos),si ma tem ca am vreo anemie,dar maine merg la analize si am sa vad.
nu iti fa proble,ai sa iti revii,si bebelusul isi ia el din resursele tale .

pt starea de rau sunt doar pastilele alea .dar daca nu ai lipsuri,nu ai cum sa iei vitamine.

catalina,ideal se spune ca trebuie sa pui un kg pe luna . cel mai sanatos pt bebe.ca unele nu pun,ca altele pun mai mult..acum ce sa mai facem?? pana la final s-or egala ele cumva :))

bits ce te-ai mai chinuit si tu .ai nascut in JAPONIA si nu ti-au facut epidurala ?
nu e vorba ca da cineva cu rosii,cine a dat??? vorbim si noi pe aici ,doar.ca nu se stie,poate peste cateva luni ma sucesc si va spun ca vreau cezariana.noi vorbim doar ca ne e mai frica de cezariana decat de naturala.nu e vorba de dat cu rosii,si nici de judecat,ca nu vad chiar de ce am avea de ce.iar anis se referea la faptul ca uneori aleg medicii fara motiv real.intr-adevar ,in Romania se fac mai multe cezariene ca in afara .tu ai facut pt ca ..defapt ti-au facut cand au hotarat ei.vorbim de a alege cezariana din primele luni,cand inca nu stii cum vine copilul.si bineinteles,ca si asta e alegere personala,nu se baga nimeni peste.eu una ma k pe mine de frica,fetelor,numai cand ma gandesc la taietura si "adormeala" .

exact cum zice si gio,pai eu daca stateam 17 ore nu-mi venea sa ma tai singura??

despre forceps eu am inteles ca il foloseste cand nu iese copilul ,dar nu neaparat ca nu simti si nu impingi.ca multe spun ca nu au simtit nimic,adr ca impingeau corect cand li se spunea. adica tu nu simti,dar cand zice sa imingi,tu o faci,chiar daca nu stii daca faci bine sau nu,dar ele iti spun si cand sa te opresti.
cred ca forcepsul ar fi venit si fara anestezia puternica.sau cine stie..

mama oana bine ai venit,felicitari ! pe unde ai umblat pana acum de nu ai venit la club ?

romaria ,toata burta ? mie mi se facea putin intr-un loc,dar imi ziceau ca e ok,ca totul e bine .nu stiu daca e chiar de speriat,dar mergi la medic si iti explica .

fetele

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Ufff Bits sunt si mai speriata acum,mai ales ca aici nu prea pot sa merg asa imediat la doctor. Se poate intampla ceva cu bebe???NU am dureri ,nu am altceva nimic, uneori se intareste burtica:((
Multumesc de raspuns,
Romaria, 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Buna dimineata burticilor, vrem si noi sa ne inscriem in clubul vostru, daca ne primiti. Suntem o burtica incepatoare, UM 10/05/06 DPN 11/02/2007. Desi am trecut de 36 de ani, este prima sarcina, si ne bucuram ca deocamdata totul e OK, in afara de faptul ca am impresia ca intreg creierul a devenit organ olfactiv, simt tigarile, castravetii verzi si ardeii mai ceva ca un copoi!

Sarcina usoara tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Of,mai fetelor va tot citesc si cind sa raspund parca mi se sterege cu buretele cine ce-a zis.
Asa ca nu va suparati pe mine ca-s uituca,nu rau intentionata.

Kachi,spor la pregatirile de nunta si nu-ti fa griji ca toate miresele sunt stresate inainte de nunta,eu una plingeam de stres in ziua nuntii.Dar important e ca e cea mai frumoasa zi din viata noastra si totul se uita apoi.
Eu am fost in Ibiza in iunie,am pozele la semanatura.Daca te pot ajuta cu ceva,scrie-mi pe privat sa nu se supere fetele.
Asa e cu burtica dimineata se trage si seara se umfla

Aelita,eu am citit ceva brosuri aici despre nasterea cu epidurala si cica trebuie sa semnezi ca vrei injectia in coloana,ca multe o refuza.Oi vedea eu la fata locului,ce sa zic.

Mama Oana,bine ai venit,cred ca am uitat sa-ti spun.

Romaria,nu cred ca e prea bine cu burtica tare,adica eu n-am patit niciodata.La mine e prea moale si pare grasime.
Eu zic ca in caz de urgenta poti sa mergi si tu la dr,cel putin al meu asa mi-a zis desi programarile sunt la interval de 4 saptamani.

Dana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Aelita, ai mare dreptate in ce spui, fratele meu se lupta cu ceva din interior. Dar motivul din care eu am zis ca nu inteleg cum nu il ajuta nimic din jur este ca NICIODATA in timpul cat era treaz, cand avea perioade de dezintoxicare, nu zicea domne, hai sa incerc sa fac ceva, hai sa iau sfatul familiei si sa merg la un psihiatru. Ca sotia lui se tine de capul lui de mult timp cu asta. Pot sa inteleg ca ii este frica de ceva din interior, dar nu pot sa inteleg cum nu a vrut niciodata, nici chiar cand a fost cat de cat ok luni de zile sa incerce sa se ajute gandind ca poate asta il va ajuta sa reziste cand se va apropia o cadere.
Ma rog ... e o lupta pe care nu o pot duce eu pentru el, asta e clar.

Sa stii iubita ca si mie mi se intareste burta cand ma ridic. Ieri dupa amiaza chiar si cand stateam jos in masina. M-a cam speriat. Dar a trecut, sper sa fie totul ok. De fapt azi dimineata iar mi s-a parut ca simt falfaiala, de fiecare data in acelasi loc. O fi bebe?

Va pup pe toate cu mult drag si pentru tine aelita, o imbratisare speciala. :-)

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Catalina,pune-ti si tu l semnatura varsta sarcinii,ca eu sunt indusa in eroare.Cite saptamani ai de simti falfaieli?
Ca eu tot "nesimtita"sunt,adica nada,nada nu simt.

Dana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

buna fete

bun venit mama oana, sarcina usoara si bb sanatos.

ca tot vorbiti de nastere naturala/cezariana, nu pot vorbi din experienta, dar pot sa va spun ca matusa mea care are 39 de ani a nascut in aprilie normal, fetita a fost ok, ea asemenea- este primul copil...

mai fetelor ce norocoase suntem ca avem fructe si legume, ca altfel nu stiu ce mancam. inainte nu prea mancam pepene galbe, dar acum mananc unul fara probleme, asa ca o masa. si porumb fiert.... sunt innebunita. sper ca nu v-am facut pofta.

Marina 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna fetele!!!

Mama Oana, Cristiana, bine ati venit!!!

Kachi, petrecere frumoasa si casa de piatra!!! Nu-ti mai face griji cu sarcina; poti sa faci eco saptamanal si tot degeaba. Eu am o ciuda ca nu pot sa scap de gandurile negre si de mersul asta una-doua la eco. Am fost muuuuuuuuuuuuult mai relaxata la prima sarcina, cel putin in prima parte....

marinar, si eu sunt innebunita dupa porumb fiert & pepene. ieri am mancat 5 stiuleti , nu intrebati ce a mfacut dupa.

romaria am mai scris, asa am simtit la prima sarcina; seara, in primul trim, a inceput sa mi se intareasca burta. ca atare, colul mi s-a scurtat de al 38 mm la 9 sapt la 30 mm la 14. la 20 era sub 3 cm si de-abia de-atunci am inceput sa am probleme. mai bine vb cu dr; nu poti cere o consultatie mai devreme? ai cum sa cumperi no-spa, ca asta merge?

Va pup, mai vb

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Mama Oana si Cristiana bine ati venit printre noi si sper sa va simtiti bine aici.
Mirela...cu kg ce sa zic!? Am reusit sa pun doar unul pana acum. Sper sa pastrez linia decenta dar nu-mi impun restrictii. La 1.70m am 55 kg. Cred ca kg in plus e pe sani si pe burta exclusiv.
Crisotexa...ieri m-am trezit ca fac ceva asemanator cu ce ai facut tu. Ma intreba o tanti de ce ma tin de burta (burta mea e maaare...cam de luna a 5 desi nu aveam inainte asa ceva)...i-am zis ca ma tin de bebe si la intrebarea de cat am i-am zis ca 4 luni .
De vreo 2 saptamani merg agale si ratzuleste si ma tin de burta.
Kachi succes la programat nunta...e normal sa fii agitata in privinta asta...si eu am fost, chiar bine de tot, in cele 2 sapt de dinainte, desi nu eram si insarcinata...deci cu atat mai mult.
Aelita...cu tigarile ma bucur si eu ca am renuntat...ma mai chinuisem si inainte fara reusita...acum, in saptamana in care am aflat de sarcina am mai pufait intr-o luni si o miercuri si apoi in urmatoarele 2 saptamani am mai poftit pe alocuri fara sa-mi dau satisfactie ...iar acum foarte rar mai poftesc la ele.
Ma bucur ca am scapat de ele.

Ploua si am ramas singura...am un usor gust amar..
Pana acum am avut musafiri dragutzi si mi-am umplut timpul frumos...si acu pare asa de pustiu...ufffa

Eu si Noi
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Bine ai venit Cristiana.

Gio esti fantastica... 5 stiuleti. adevarul ca si eu as fi mancat ca sparta dar m-am oprit la timp. vorba sotului... o sa ne dea porcii in judecata.

mai fetelor, eu sunt cam aiurita, nu stiu cand am DPN-ul. ca tot s-a vorbit de varsta sarcinii, cand scrieti 12 + de ex, este varsta calculata de la ultima menstruatie sau varsta stabilita ecografic???
DPN-ul cum il calculam- 40 de sapt de la UM ?

Marina 12+

Mergi la inceput