Bebei cu alergii!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Anca ma bucur ca reusiti sa identificati cauzele alergiilor.Si Bogdan(sotul meu )are alergie la praf si uneori constat si la Matei.Nu stiu daca este fix alergie dar un fel de rinita alergica,imediat stranuta.
Praf este in camera oricum,indiferent cat ai face curat,ai spala....asa ca nu iti fa asa mari probleme,de praf nu scapam oricum .

Matei este putin deranjat la stomacel si ieri iar a manacat doar mucilagiu ca vreau sa il fac repede bine,sa nu mai patim ca data trecuta.

tuturor.

ps:am uitat sa va spun ca Joker ne-a parasit,a cerut inchiderea contului

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Da, fiul meu stranuta citeodata si in somn. N-am mai pomenit asa ceva!
Cind au aparut problemele eu am facut curatenie in camera lui. Am scos covorul, perdelele, jucariile de plus, cartile (sau le-am pus dupa rafturi cu usi, sa nu se aseze praful. Si faceam curatenie ca lumea, cu aspirat salteaua de la pat mereu, invelit perna intr-o chestie speciala care nu lasa sa intre praful in ea etc.
La ceata facea urit si el, nu e deloc neobisnuit. Eu m-am gindit ca asta este nu la praf, ci la mucegai.
Asta micul stranuta de doua ori cind da de soare. Dar si tati lui face la fel.
Felicitari Anca, ai un copil intelegator. Asa e, si al meu s-a invatat si intelege ce e sanatos si ce nu. Imi spune citeodata ca nu stiu care copil maninca "junk". E drept ca mai si pofteste si citeodata ii fac pe plac ca nu vreau sa gindeasca neaparat ca e interzis. Mi-e teama nici sa nu dea iama in bombonele sau Cola cind nu sint eu pe faza.
Pisicuta, numai bine lui Matei. A mincat ceva deosebit, stii de unde i se trage?
Cred ca e important sa-i ferim de substantele astea nocive, in special in perioada de crestere. In plus sper ca vor avea principii sanatoase si atunci cind sint mari, pe picioarele lor vor alege un stil sanatos de viata.
Tot la capitolul alergii si sensibilitati eu nu mai folosesc produse cu clor. E drept ca se scalda toata ziua la piscina, acolo nu am ce face. Dar acasa cumpar produse naturale. Din pacate in Romania nu am gasit asa ceva. Dar cind eram acolo ma uitam si pe etichetele alea si luam ce mi se parea mai blind.
Cit era copilul mic nu foloseam balsam pentru rufe. Citisem ca nici nu e indicat. Dar in Bucuresti apa e nu stiu cum, ca fara balsam rufele ramineau batoase rau. Asa ca a trebuit sa folosim.
Legat de alergii, e bine sa nu folositi perne sau pilote de puf, pene. Se gasesc acum din cele sintetice - sint mai sigure. Noi ne cumparasem toate cele de puf si le-am schimbat cind au aparut problemele.
Vedeti ca am incercat sa inlatur tot ce am citit ca poate cauza alergii. Am eliminat sursele de praf pe cit posibil, l-am pus pe sot sa repare toate chiuvetele (sa nu curga apa si sa se faca mucegai), am eliminat anumite alimente, am cautat medicamente si suplimente fara E-uri, am luat produse naturale de curatat.
N-a fost usor, dar imi pare bine ca a meritat efortul. Bat in lemn, copilul e mult mai bine. La un momenta dat eram disperata rau datorita starii lui. Nici un efort nu e prea mic sa-i vedem sanatosi. Sigur, sa nu ne facem iluzii ca putem sa eradicam sensibilitatile astea. Dar macar sa le tinem sub control.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Saracutul! Nu stiu ce se intampla dar de o saptamana numai de persoane deranjate la stomac aud. In sensul de enterocolita. Eu am fost patita tot weeend-ul si nici nu mancasem nimic.

Ai grija ca daca sotul tau este alergic trebuie protejat si Matei sa nu apara ceva. Eu din pacate am crescut intr-o casa plina (la un nivel absurd) de mobila si covoare...si am dat in astm din cauza asta. Pediatrul mi-a explicat ca pe acest fond se dezvolta astmul, nu la toti bineinteles.

Am vazut ca a plecat Joker. Poate isi face alt cont sau o fi fost inca vre-o cearta...ca nu mai inteleg nimic, stau doar cat mai departe. Chiar imi placea de ea..

Edit: sper ca nu te-ai suparat ca am umplut cu paginile cu E-uri, gasite de tine printre altele. Era mai bine sa ti-le trimit si sa le postezi tu la inceput. Sorry dar mi-am dat seama dupa!

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Anca nu am nici un motiv sa ma supar.Daca am deschis eu subiectul nu inseamna ca eu am vreun privilegiu,suntem toate egale si in plus este munca ta si te felicit

multumesc de urarile de sanatate pentru Matei.Banuiesc ca este de la rosii.Am sistat rosiile si sa vedem cum merge.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Ai grija si la struguri, daca a mancat. Noi am avut probleme de la struguri acum cateva zile. Ma gandesc ca sunt si stropiti cu cine stie cate prostii si degeaba ii spal eu o ora.

Mergi la inceput

Anca Matei nu a gustat inca struguri.Eu stiam ca pielea strugurilor are nu stiu ce substanta care nu stiu ce face.Uite ca nu mai tin minte exact,o sa ma interesez si scriu.Noua pediatra ne-a spus sa il observam cand ii dam ca s-ar putea sa nu ii tolereze(de la alergie)-poate de asta aveti si voi probleme!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Uite ca pe asta cu strugurii n-o stiam. Pe aici se sustine chiar contrariul. Sucul de struguri (albi) este printre primele care se introduc la sugari.
Eu n-am observat vreo reactie la struguri nicicind.

Mergi la inceput

Am cautat azi informatii legat de chestia cu strugurii si nu am gasit nimic nici in romana,nici in engleza.Cu prima ocazie cand ajungem la pediatra am sa intreb!

Ramona am tot vrut sa te intreb,dar imi merge asa de greu internetul ca pana se deschide pagina si uit ce vreau sa zic
Voi cum ati facut cu alergia la proteina.Mai multi ani am inteles ca nu a consumat deloc produse lactate.Si refaceati analiza periodic pana a iesit negativa si de atunci pustiul tau consuma si lactate?

Mi-am amintit ca Gemei i-a spus alergologul ca daca nu are reactie la branza inseamna ca nu are alergie-legat de chestia asta am citit un caz pe un alt forum,o mamica avea alergie la proteina si putea consuma derivate:iaurt,branza,cascaval etc dar lapte nu il tolera.

Anca voi ce mai faceti?

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Ramona, nici eu nu stiam sa fie periculosi. Exista chiar suc de bbei cu struguri care se poate da de la 4 luni. Ma gandeam insa la chimicalele cu care ii stropesc. Struguri negri aici sunt albi de fapt...dupa ce ii speli mai ies la lumina. Nu a facut bubite insa a avut scaune urate rau si cam multe.

Pisicuta sunt hiper fericita ca am facut o saptamana de cand nu a mai mancat porcarii. Nu numai, a si invatat sa imi spuna tot ce mananca si vine victorios "Azi nu am mancat porcarii!!!". Imi este chiar mila de el. Pofteste la multe si stie ca nu poate. Nici nu credeam ca va intelege. Eu in schimb sunt bucatareasa non stop. Ma gandeam ca va slabi dar chiar s-a ingrasat. Mananca destul de mult dar meniul nu este chiar variat, vrea si ceva dulce...asa ca nu imi ramane decat marul copt, clatitele si choux a-la creme....pe care trebuie sa le fac eu...uff. Dar cand il vad cum se bucura trece.

Ah, eu nu i-am eliminat albusul si il tai de pe lista ca nu are nimic de la el. Asta mi se parea imposibil. Cam in orice reteta gasesti si albus.

Mergi la inceput

pisicuta, noi am eliminat lactatele cu totul. In RO mi-au mai spus medicii ca as putea sa-i dau parca smintina. Oricum, nu am riscat. Stiam ca asta e ceva ce poate sa treaca si am hotarit sa-l scoatem cu totul. A fost greu, pina atunci el bea cel putin doi litri pe zi.
Anul trecut am facut testele la lapte si a iesit bine. Nici acum nu ii dau mult, dar ii dau. IgE total e marit in continuare. Prefer sa-i dau mincare variata, nu vreau sa se axeze din nou pe un aliment sau altul.
Asa e Anca, probabil ca strugurii au fost stropiti cu ceva si nu s-a dus la spalat.
Eu mai fac si prajiturele gen fursecuri. Se pastreaza bine citeva zile si ii plac si copilului. Daca te intereseaza iti scriu miine reteta. E simpla si rapida. Am uitat ce virsta are copilul tau. In astea pun simburi de nuca, dar sint sigura ca merge bine si fara. Poti sa pui niste stafide sau chiar sa le lasi simple.

Mergi la inceput