Bebei cu alergii!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gama spune:

Anca, asa face si Matei la insecte, chestii mari reliefate, tari, si trec f greu, uneori ii ies simetrice in apropierea muscaturii, de ex. l-a muscat cred eu o furnica de burta, si in 2 zile i-au iesit inca 8 bube identice destul de mari care si acum dupa 1 luna inca nu au trecut si raman pete maronii.Am fost cu el la d-ra Balasoiu de la spit.de dermatologie, ne-a dat 2 medic. de care am fost ff multumita, si care nu contin cortizon, un roll-on numit MIX,si o crema Cu+Zn de la Uriage, primul se da pe muscaturi de insecte si a avut rezultate f bune(se gaseste greu),iar al 2-lea se poate folosi la o gama larga de afectiuni.
Iar seara, cand are leziuni, ii dau cu Advantan Milk, o data pe zi.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Va felicit pentru infiintarea acestui grup. Unde erati acum cate luni cand cautam disperata pe forum informatii despre alergii?

In primul rand vreau sa ii raspund lui Mamescu : eu in timpul sarcinii am avut aceesi problema ca tine, e drept ca prin ultimele doua luni, adika ma manca pielea ingrozitor, ma trezeam noaptea si ma scarpinam peste tot, adika, pe corp, maini, picioare, chiar si in talpa ma manca ingrozitor, intreband medikul mi-a zis sa stau calma ca e pririt de sarcina si e normal, dar eu ma panicasem pentru ca inainte sa ajung la medic citisem tot felul de informatii pe net cum ca ar putea fi nu stiu ce boala de la sarcina, nu aveam bube , doar ma manca pielea ....uhh ce groaznik era.

Cand avea bb 4 luni jumate ma saturasem sa stau numai cu tricoul ridicat, sugea putin si des, nu puteam pleka nicaieri fara el ... asa ca ce mi-am zis eu sa incerc sa ii dau si lapte praf, zis si fakut, am incercat intr-o seara, bineinteles ca l-a refuzat, dar eu m-am chinuit ceva sa ii bag bibe pe gat , fara succes, dupa toata treaba asta i-au iesit pete pe fata, nu le-am dat importanta, am zis ca o fi de la tetina, petele au trecut repede, a doua zi am incercat sa ii dau cereale cu lapte desi astea i-au plakut aceesi poveste, pete pe fata, iar unde statuse mai mult laptele cu cereale adika pe gat in dreptul barbeticii a fakut besici .....m-am speriat, am intrebat, am cautat, doktorii din galati au luat treaba asta foarte usor, mi-au recomandat doar sa nu ii mai dau lapte praf. el are acum 11 luni si ii mai dau din cand in cand iaurt si branza (rar) dar lapte doar tzitzi, orikum nu mi-a mai fakut pete, dar tot am un semn de inrebare, oare a fost? sau este alergic la proteina din laptele de vaca?

Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Gama l-am testeat pe Matei facandu-i IgE pentru laptele de vaca si a iesit o valoare de 75 fata de normal care era mai mic decat 7.Cand gusta numai iaurt ii ieseau pete rosii pe corp,iar cand a gist gris cu lapte a facut soc si niste bubuite enorme,i s-au umflat ochii si a fost internat si a facut cortizon.
La muscaturile de insecte face niste bubite mari si rosii care intr-o zi fac in varf lichid.
Cat priveste branza nu stiu ce sa zis,oricum multumesc ca mi-ai spus.Concediu placut!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Fetelor am mai studiar probelma si am gasit un site care contine niste informatii plauzibile:http://www.kidshealth.org/parent/medical/
Gama am descoperit si eu ca branza contine cazeina la greu,dar nu cred ca neaparta daca suporta branza sa nu fie alergic.
Si niste info in limba romana pe aici:http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/print_article.php?id=377&catname=Alergologie-imunologie.Este de fapt o traducere,am gasit un articol aproape identic pe site-ul National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID).

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

S-a discutat mult de cind n-am mai fost pe aici. Eu am initiat subiectul despre alimentele cu potential alergen, dar s-a pierdut repede. Nu conteaza, discutam unde putem despre asta.
Anca oana, nu-i da lapte copilului. Din pacate reactia alergica a copilului tau e poate mai serioasa decit celelalte forme. Iti spun asta din experienta, copilul meu s-a manifestat asemanator. Singura solutie e sa scoti laptele/lactatele pentru o perioada LUNGA de timp.
Fiul meu avea citeodata obrajii rosii, dar nu m-am gindit ca e reactie alergica. Apoi ii curgea nasul, avea apnee in somn si in final a facute citeva crize de astm.
Nu a avut nici un fel de reactie digestiva. Deci alergiile se manifesta in diverse forme. Nu putem compara neaparat. Citind postarile veti observa ca si cind vorbim de alergie la acelasi produs, copiii nostri nu au reactionat neaparat la fel.
La noi a fost greu pentru ca nu avea reactii la o ora-doua dupa ce bea laptele, pur si simplu nu mi-am dat seama. Tot credeam ca are polipi.
Ancamironiuc, pacat ca tanti a voastra strica tot. In felul asta nu are rost sa notezi ce maninca, daca a primit intr-o singura zi vreo trei chestii care nu se dau nici la un copil (mic) nici nealergic. Intr-adevar, la alune cred ca daca era ceva reactia ar fi fost rapida. Sint tare pacatoase. Ati auzit de cazul fetei din Canada care a murit dupa ce si-a sarutat prietenul? El mincase in dimineata aia (asta se intimpla seara) o ciocolata cu alune. S-a intimplat in vara asta. De aia se spune ca alergia asta e atit de pacatoasa. Dar asta nu inseamna ca e bine sa mai primeasca alune (deocamdata), avind in vedere ca exista terenul alergic in familie.
Am vrut si eu sa punctez ca intoleranta la lactoza nu e totuna cu alergia la proteina din lapte (caseina). Ba chiar nici nu e alergie.
Nu dati copiilor alergici alimente care contin E-uri, pesticide, conservanti. Pe cit se poate, bineinteles. Bauturile gen Fanta/Cola zic eu ca n-ar avea ce sa caute in dieta niciunui copil. Se exclud bomboanele. Multe contin tartrazina, care e extrem de nociva. Fiul meu isi dregea glasul/tusea dupa ce minca bomboane cu colorant galben (tartrazina de obicei) sau rosu. Acesti coloranti sint facuti din carbune.
Sa nu fumati sau sa ii tineti pe copii in preajma fumatorilor. Asta la fel, e valabila mai ales in cazul copiilor alergici cu manifestari gen rinite.
Stiu ca pot parea exagerata, dar toate astea le-am invatat pe pielea fiului meu. Am vrut sa zic a mea, dar mai rau decit mine a tras el ponoasele.
Daca ii feriti acum, cit sint mici - organismul lor are ragaz sa se mai intareasca si va fi mai usor in anii urmatori.
Oricum, introduceti cu atentie orice aliment nou. Chiar daca sint mai maricei copiii. Desigur, eu ma refer la copiii dovediti alergici.
Numai bine tuturor.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Ramona mai este o problema. Medicii astia nu se pun de acord asupra dietei copilului. Unul imi spune "NUUUUUU MIERE!" altul "DA, DE LA 1 AN". Ma duc la 1.5 ani cand meniul lui era acelasi al unui bebe mic (supita, gratar de pui, fructe) si intreb pediatrul ce sa ii mai dau ca s-a cam plictisit: CRENVUSTI, SALAM bun (o exista asa ceva?).... De aici si atatea probleme la bbei. Nu mai vorbim ca si prin reviste si carti nu se ajunge la un punct comun cu exceptia albusului, capsunilor si zmeurei este haos! Si am citit, mult, despre bbei.

Ce ziceti daca refacem acea lista a alimentelor cu potential? In afara de binecunoscutul albus de ou eu nu stiam de exemplu in ce consta acea tartrazina. Scrie fiecare ce stie si fac o lista la sfarsit cu toate...mi se pare foarte utila atat pentru noi cat si pentru alte mamici.

Mai am o carte despre alimente si pot cauta cele care fac bine la bbei cu alrgii.

Citeam ca ouale de prepelita scad IgE-ul si ajuta la reducerea efectelor alergiilor. Bineinteles doar galbenusul.

Pisi super materialele. Am tot citit pe site-ul romanesc dar de pagina asta nu am dat. totusi nu inteleg. Pe lista sunt si merele!!!!

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Aici mierea se da de la doi ani. Nu e vorba de alergie, ci de botulism. Presupun eu ca ar fi posibil sa intervina alergia daca e copilul alergic la anumite plante.
Ce medic e ala care recomanda salamuri si crenvusti? Aici se gasesc unele fara nitriti, dar in Romania nu am vazut. Dar exista pateu de ficat fara conservanti, facut de Sibiu. Am mai scris asta pe undeva. Oricum, nu as da la copil foarte mic.
Va trebui sa-i dai cindva salamuri, dar eu nu m-as grabi si i-as da nu mai mult decit de doua ori pe saptamina.
Ce vreau eu sa spun este ca alergiile sint complexe. Dupa parerea mea un copil alergic trebuie sa evite alimentele care ii provoaca alergii dar trebuie sa aiba si un regim de viata sanatos. Din dieta lui trebuie eliminate E-urile, pesticidele, conservantii - pe cit posibil. De altfel orice copil ar trebui sa manince sanatos, cu cit mai putine chimicale. Dar sa vorbim aici de alergici.
Haideti sa mai incercam o data lista asta cu alimente, poate completam cu E-uri nesanatoase.

Mergi la inceput

Ramona la asta ma gandisem si eu:sa facem o listuta cu alimentele cu risc alergen si o sa o pun la inceputul capitolului.
Intr-adevar si eu stiam ca mierea contine bacteria care declanseaza botulismul si nu este indicata la bb.Sunt medici care recomanda mierea si la 3 luni,am mai scris la un subiect legat de chestia asta
Culmea ca si nou medicul de la Alexandrescu care ne are in observate pentru alrgie si celiachie mi-a recomandat sa ii dau sunca de praga.Si eu chiar i-am dat vreo 2 zile si am constata ca ii facea rau copiluli si am renuntat,si nu voi mai incerc prea curand.
Eu am o alta parere despre E.Nu sunt asa de nocive precum se virbeste,multe sunt vorbe nefondate si neacrediate.Sigur ca multe au si efecte secundare,dar astfel de efecte pot fi cauzate si de legume sau fructe asa ca...Oricum mai priblematici sunt colorantii si conservantii.mai discutam despre problema asta

Anca nu stiu de ce sunt trecute merele,dar nu te panica.Un copil poate face alergie la tot felul de alimente fara chiar sa aiba risc alerge,si probabil ca au fost intalnite alergii la mere si de asta sunt mentionate.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Pisicuta - pai conservantii si colorantii sint E-uri. E-urile astea sint de mai multe feluri, nu toate sint nocive.
Deci E-urile sint aditivi alimentari (conservanti, antioxidanti, acidifianti, emulsificatori etc.). In mod normal, gatind acasa din ingrediente proaspete acesti aditivi ar fi exclusi aproape in totalitate.
Tocmai E-urile au fost de vina ca nu i-a priit copilului sunca de Praga. Cam toate contin nitrati/nitriti, benzoati.
E greu sa elimini toate astea. Exista produse care contin mai putine E-uri. De exemplu uitati-va pe eticheta de ketchup Heinz si comparati cu Spring sau cum i-o zice, produs in Romania. Cel din urma are o lista lunga de substante cu nume imposibile.
Eu cind intru intr-o alimentara stau cu orele, ca tot citesc la etichete. De acum daca arunc privirea si vad o lista lunga de substante cu nume... sa zic chimice - renunt imediat.
La lista cu alimente as pune:
lapte de vaca - de la un an
citrice - de la un an
albus - de la un an; daca exista alergie in familie - la doi ani;
alune - de la trei ani;
Griu - 6-8 luni; daca exista alergie in familie - dupa un an;
Peste - dupa un an; daca exista alergie in familie - dupa 3-4 ani;
La fel daca exista istoric de alergii in familie asteptati pina la un an cu porumbul, soia, ciocolata sau orice alt produs la care stiti ca exista alergie in familie.
Femeile care alapteaza sa nu consume nuci, albus sau lapte.
Zmeura, capsunile si alte fructe din aceleasi familie - dupa un an.
Rosii - semintele de rosii pot provoca alergii.
Piersici - puful de pe coaja poate provoca alergii.
Mai auzisem ca si carnea de porc poate da alergii. Eu oricum nu cred ca e bine sa dam carne de porc la copii foarte mici.
Ciocolata - de la doi ani.

Simptomele pot varia destul de mult, poate ar fi bine sa facem si o lista cu posibile simptome. Cred ca ar fi de ajutor.
Balonare
Fetisoara rosie
Eczeme, dermatite
Nas infunat, simptome de raceala care persista
Ochii rosii, pleoape umflate, cearcane
Bubite la fundulet
Colica, iritabilitate
Voma
Infecii repetate de urechi
Nu ia in greutate pentru ca nu se absorb bine alimentele.

In final lista cu alimente poate fi foarte lunga. Dar conform American Acadent of Allergy, Asthma and Immunology urmatoarele alimente sint vinovate pentru 90% din alergiile prezente la copii:
lapte de vaca
oua
alune
griu
soia
alune, nuci, seminte
Pe locurile urmatoare sint: carnea de porc, peste, portocale si alte citrice, fructe gen capsuni sau zmeura (berries), ciocolata, rosii, porumb si E-urile.

Alergiile pot aparea practic la orice aliment, cele de mai sus sint mai des intilnite.

Mergi la inceput

Lista e ok.momentan nu am inspiratie,dar vom mai adauga pe parcurs daca este nevoie.
Stiu ce dunt E,am invatat la facultate si am mai si cititTocmai asta ziceam:ca din categoriile de E imi par mai nocivi colorantii si conservantii.
In ceea ce il preiveste pe Matei am remarcat ca nu prea tolereaza grasimile vegetale,nu ca ar contine sunca de Praga,dar am remarcat din alimentatia lui,care e stricta si am un oarecare control asupra ei si imi dau seama la ce are reactii daca are.

puilor tai!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput