Paturici de mai-iunie 2006 - primul capitol :-)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

'Neata dragelor!!!

Hei, ce frumoasa prezenatare ne-ai facut tu, Papadie!!! Intr-adevar, ne-ai facut sa ne aducem cu drag aminte de vremurile de odinioara...Asemeni prezentarii tale sa ne fie povestirile si aici, pana ce ne-om vedea ciresele coapte.

Dragelor - am si eu o intrebare la care vreau si raspuns ??? De ce trebuie sa le dam calciu bebelusilor la varsta asta??? Mie nu mi-a recomandat niciun fel de vitamina??? Eu am considerant ca bb si-l ia din lapte...sau gresesc???
Eu am avut de cand ma stiu lipsa de Ca...de la alimentatia proasta care mi-au administrat-o cand am fost si eu bebel....asta ca nu am fost alaptata si nici n-am papat un lapte bun...si nu vreau sa fac vreo greseala cu bebelusul meu. Insa ea acum mananca mai mult de 90% lapte de la mine.

Va rog frumos sa ma lamuriti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Am uitat sa spunem ca de cateva zile..am inceput sa zambim constient.

aici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/virginiavasilache/album?.dir=f761scd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

In sfarsit suntem la scutecele!! Multumim Papadie pentru introducere si pt noua denumire de Cirese !!

Felicitari, EllaX si Betty!! Sa va creasca bebei mari si sanatosi!!!

Referitor la o intrebare pusa pe aici, bebelina mea (la 2 saptamani si jumatate) iese afara la fiecare alaptat, adica de vreo 6 ori pe zi.

Si eu ma aliniez celor fara pofta de mancare. Insa toata lumea sta pe capul meu ca asta imi va afecta lactatia. Asa ca incerc sa mananc cat de cat.

Acum am si eu ceva intrebari pentru mamicile cu mai multa experienta ....

1) Cand si cand cea mica regurgiteaza cantitati mari de laptic (uneori zic eu ca si 20 ml) si cat doarme mai scoate si branzica pe gurita. Cat este de normal?? Si mai ales cum pot evita asa ceva?? Suge la san si cand dau sa o mut la celalalt sau pana sa o pun pe umar sa regurgiteze ea deja scoate afara o cantitate insemnata de laptic. Nu plange, nu ii este rau, dar la unele mese am senzatia ca scoate afara jumatate din ce a papat. Sotul spune ca suge prea lacom. Am incercat sa ii scot tzatzica din gurita mai des sa aiba timp sa mai respire, dar nu am vazut nici-o imbunatatire. Ah, si dupa fiecare masa o tinem pe umar sa scoata aerul afara cam 10 min, dar fara prea mare succes...

2) Cum ii dati GLUCONATUL DE CALCIU?? Nu ii place deloc gustul. Noi l-am pus in biberonul cu lapte, dar mama soacra a spus ca branzeste laptele. Si pe urma ne-am gandit ca poate asta e si motivul pentru care a inceput sa verse atat de mult. Caci faza cu varsatul ne-a facut-o doar in ultimele zile.

3) E posibil sa imi vina deja ciclul (la nici 3 saptamani de la nastere)?? Pana alaltaieri mi-au curs lohiile de un roz murdar deschis, insa acum imi curge sange rosu exact ca la ciclu. A mai patit-o cineva??

Probabil mai vroiam sa mai scriu ceva, dar in acest moment neuronul meu obosit de nesomn nu mai functioneaza in limite normale.

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

carmina, n-am zis ca nu sunt bune!! am zis numa ca si alea gratuite is bune! iertare, am aflat si eu .. ai vazut, mi-am amintit ca te-am indus in ..oroare si am rectificat (cam tarziu, bag de seama)

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste

Lisboa 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

adib, nu-ti trebe nimic, iti fac ei vaccinul gratuit, e f bun (daca ma auziti tipand inseamna ca bate carmina la mine si la ioana...).

steluta, nu branzeste nimic, relax. nu era vorba ca nu ascultam de soacre, by default? eu asa i-am dat si n-a avut nimic! laptele pe care il regurgiteaza e cheaguri uneori, caci incepe procesul de digestie, ceea ce e normal.

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste

Lisboa 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

Steluta
cu regurgitatul ne-am luptat si noi. acum la 7 sapt nu prea mai avem probleme. am inteles ca pe la o luna se inchide supapa de la stomacel si incepe sa functioneze mai bine, facind sa scada frecventa regurgitarilor.
despre gluconatul de calciu, voi il luati deja? noua ne-a spus ca trebuie luat doar cu 10 zile inainte de implinirea a doua luni, cite 5 ml pe zi. Neaparat fiola dizolvata intr-o cantitate de ceai pe care sa-l bea tot pentru a fi siguri ca a luat cantitatea necesara. dizolvarea se face neaparat in ceai pentru ca laptele se imbrinzeste, cum spuneai, si copulul refuza sa-l mai bea.

Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra
http://b1.lilypie.com/Ecgwp3/.png
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adib4900/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

In primul rand sa lamurim treaba cu vaccinul! Carminutzo, ai facut foarte bine ca l-ai luat pe cel belgian, felicitari. Eu daca as fi fost la primul copil as fi facut la fel, dupa cum si spuneam. Nu este "la fel" cu cel gratuit, nici vorba, este mai bun. Si cand spun mai bun asta inseamna : mai putin riscuri (privind polio) si este astfel alcatuit incat reactiile adverse (gen febra, etc) sunt mult diminuate, de fapt la majoritatea copiilor nici nu apar.
Pe vremea Katjei acest vaccin nu se gasea in farmacii si nici eu nu eram prea bine informata despre el. Asa ca a facut varianta gratuita. Pentur ca ea nu a avut reactii adverse la aceasta varianta si a suportat-o foarte bine, am ales sa fac aceeasi varianta si lui Serghei pentru ca de obicei aceste sensibilitati sunt "din familie" oarecum. Evident, ca la aceasta decizie a cantarit si pretul si greutatea de a gasi vaccinul , asa cum am spus si in mesajul trecut referitor la asta. Dar nu au fost definitorii. Asa ca, in concluzie, ai facut foarte bine, ai eliminat orice posibil risc, fa-i vaccinul cu incredere!

Acum cu calciul : in general calciul nu se da decat in caz de lipsa de calciu. Daca e in exces el de regula se elimina ,dar se poate si retine sub forma de calculi renali, etc. Asa ca eu nu m-as grabi sa dau calciu prea mult copilului, mai ales acum cand bea laptic destul. (Sa nu va prind mai incolo cu vestita "branzica calcica") Mai bine sa ia mama calciu (CaMgZn) si gata. Iar la cei care beau lapte praf..iau calciul din lapte foarte bine. Copilul tre' sa primeasca vitamina D ca sa foloseasca corect respectivul calciu din alimentatie.
Oricum, daca gluconat de calciu nu se gaseste, asa ca puteti merge pe doua variante : sirop Pharco - 5ml/zi 10 zile/luna sau gluconolactat de calciu si magneziu fiole 1fiola/zi 10 zile/luna. Dar ..asta in caz de lipsa.
Se administreaza singur sau in apa/ceai, nu in biberonul de lapte, preferabil imediat inaintea sau in timpul meselor.

Adib, calciul nu are nici o legatura cu vaccinul. Poti sa ii administrezi sau nu, in care 10 zile vrei.
Fetele au cumparat vaccinul Infarix hexa.

Stelutza, raspunsul la toate intrebarile tale este : e normal. La cea cu calciul am scris mai sus.

Virgi, pupe printzesa frumoasa! Nu ii da calciu daca nu ti-a recomandat dr. La voi e cald si frumos, nici vit. D nu cred ca ii trebuie in mod deosebit, o sintetizeaza singura (la plaja) ca asta se da in functie de clima.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Tre' sa va povestesc: de 10 minute Serghei e un copil cuminte. Am pus-o pe Inga (o papusa mare a Katjei, frumoasa cu okii mari albastri) in bouncerel in fatza lui si de atunci el tot o curteaza, ii zambeste, ii gangureste, o mangaie

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

Ina
ti minte ca pe vremea cind aflam ca voi avea o fetita intrebam ce voi face eu cu masinutele de cind eram copil ? tu mi-ai raspuns ca si fetitelor le plac masinile. Serghei de ce n-ar sta de vorba cu o papusica, mai ales daca zici ca arata asa bine.

Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra
http://b1.lilypie.com/Ecgwp3/.png
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adib4900/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Mamici de baietei: le puneti putza in sus in pampers??ina le are Serghei cu "vrajitul" fetelor de pe acum!Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby

Mergi la inceput