Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (70)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Pisi acu am vazut si postarea ta. Bine ai (re)venit si ma bucur ca sunteti bine sanatosi.

Am si eu de facut o remarca la faza cu curatenia bebelusului ( io fiind una din mamicile care inca tin la treaba asta).

Singurul motiv pentru care tin neaparat sa facem baitza zilnic, si cam la aceeasi ora e faptul ca in fel asta am reusit sa ne facem o rutina de fiecare seara. In felul asta nu mai trebuie sa ma chinui zilnic cu ea, stie ca dupa baie urmeaza papa si apoi somn, nu ne certam, tiganim, etc
Iar apropo de curatatul nasucului si al fetzei, eu sunt maniaca cu pielea, nu suport sa vad o bubitza pe fatza, cat despre nasuc, curatandu-l zilnic n-am avut probleme cu mucisori, infundat, samd.

In rest..bibe de lapte o sa le sterilizez pana la 1 an, nu de alta dar bacteriile care se dezvolta in lapte sunt criminale. Si atat. Nu i-am sterilizat NICIODATA, canutza, farfuriile, robotul de bucatarie, jucarii, etc. Mai mergem in 4 labutze si apoi ne bagam manutzele in guritza..asta e, eu nu fac un caz din asta. Nu am de gand s-o bag sub un clopot de sticla, e copil si tre' sa descopere.

Am vrut doar sa spun asta asa ca o completare....in rest sunt total de acord cu tine, si am mai spus-o, asa se formeaza anticorpii, eu asa am fost crescuta si-s sanatoasa tun.
Pupici si tie si lui Boscu

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 6 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Mada, mersi mult, si apropo, eu generalizam, nu ma refeream la baita. Dus ii dac si eu lui Boscu zilnic, stii cum e se face baie zilnic de la 1 zi la 90 de ani... Ma refeream la diverse chestii cum sunt stersul ochilor cu tampon cu nu stiu ce solutie, sau stersul guritzei cu tampon steril si glicerina boraxata ( am o prietena care face asta, si sper sa citesca si ea !!! nu de alta dar copilul ei mi se pare ca are ochii iritati si guritza sensibila...)

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

dayssy, sa ne tii la curent daca e sau nu varsat de vant. ia uite dom'le ce repede apare boala asta! oricum cred ca si cu de-asta e epidemie prin buc. am un amic care tocmai a terminat tratamentul, a facut varsat de vant la 32 de ani. oribil a fost. a avut o forma ingrozitoare.

sunt foarte bine dispusa asa ca-mi voi calca promisiunea de acum multe luni de a nu vorbi cu pisi si o sa-i raspund:
dear pisi,
nu ma indoiam ca nu vei gasi si saptamana asta ceva "sa-ti zgarie timpanul", dar iti solicit cat pot eu de respectuos sa nu incerci sa creezi o disputa pe forum pentru ca aceasta va fi eradicata din fasa. de mine:)) nu intretinem discutii "copil gras contra copil slab", dupa cum te-ai exprimat. Eu sunt cea care a sustinut ca este posibil sa nu fie sanatoase grasimile la copii asa mici si ca nu trebuie sa ingrasam copiii doar de dragul de ai vedea pufosi. dupa cum spuneam, nu exista o disputa cu privire la aceasta chestiune, copiii pufosi ne plac tuturor si asa am vrea sa-i avem, acum depinde cu ce ii impufosam. deci nu incerca sa creezi vreun scandal din asta. in cazul in care te vei "jura" ca n-ai vrut si nu intelegi de ce te suspectez, as vrea sa-ti amintesc ca exista antecedente.
acum cu privire la cazul baietelului tau si la intrebarea ce te faceai daca era mai slab:
in primul rand nu putem sa ingrasam un bebeu doar ca sa aiba de unde sa slabeasca in eventualitatea nefericita a unei boli, ca doar nu e urs inainte de hibernare.
in al doilea rand, copilul tau nu numai ca nu era obez, cum spui tu, dar nici macar gras nu era la aproape 3 ani si 13-14 kg, cum relatezi. iti amintesc parametrii graficului de crestere: copilul este normal sa aiba la varsta de un an intre 8 si 12 kg (10,5 kg este greutatea perfecta), iar la 3 ani copilul se incadreaza in limite normale intre 12 si 18 kg, cu 14,7 greutatea ideala. la fetite se admite o jumatate de kg mai putin la toate limitele. de unde vedem ca Boscu era normal spre slab, cel putin comparand fisele medicale cu declaratiile tale. eu nu vad nimic in neregula in asta, dar nu inteleg de unde il vedeai obez la 13-14 kg la 3 ani si zici ca ce bine a fost ca era gras.... era la limita inferioara, deci, daca vroiai sa arate normal dupa o boala, trebuia sa-l faci macar de 17 kg. ma scuzi ca folosesc acest ton usor ironic, dar altfel nu pot sa preiau ideea ca individul tb. sa aiba greutate mai mare ca sa aiba de unde slabi daca il loveste boala.
acum serios, enteroviroza este foarte periculoasa, bine ca ati scapat cu bine de ea.
multumesc pentru aprecierea la adresa ochilor lui nichita. avand in vedere ca urmatoarea chestiune, a talonetelor, ai inserat-o in fraza imediat dupa baia lui nichita care urma alergarii lui sarah, eu n-am inteles (vb. serios acum) la cine te refereai. logic mi s-ar parea la sarah, ca ea alerga, dar constructia frazei imi spune ca la nichita, care facea baie. daca te refereai la nichita, te intreb de ce ma intrebi:))? al meu nu merge inca in picioare:)
apropos de aceasta taloneta, cum arata sandalutele cu asa ceva? recunosc ignoranta totala in domeniu. este util sa se foloseasca la toti bebelusii cand invata sa mearga sau doar la cei la care se constata clar tendinta de platfus sau alte chestii mai putin normale ?

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melku spune:

Dayssy, speram sa nu fie varsat de vant! va tin pumnii! nu trebuia sa-l manance bubitele alea pana acum? de unde sa faca el, mititelu', varsat de vant? Off, tinem pumnii stransi, stransi sa nu fie nimic de acest gen. Multi pupici de la Dariuta pentru Dragos cel frumos!

Anda, talonetele sunt niste proeminente, ridicaturi, umflaturi in interiorul incaltamintei, pe talpa, exact cum iti inchipui ca sta piciorusul bbului ca sa se formeze curbura aia anti-platfus. Aoleeoooo, ce explicatie!!. sper c-ai inteles cat de cat!
Nu stiu cat de importante sunt talonetele. De ex, Daria mea are deja talpa formata anti-platfus prin masaj repetat. Eu cred ca mai importante sunt acum incaltarile ridicate pe glezna, care sa sustina gleznele sticsurilor bbilor nostri cand incearca sa faca pasi.

melku & bebe Daria (2 noiembrie 2005)

POZICI

Varsta Daria

Mergi la inceput

melku, m-am prins. pai avem d'alea! la sandalute. naspa e ca la incaltarile de toamna (nasa-sa i-a cumparat deja), nu avem proeminente pe interior...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Draga Anda, hai ca ma amuza in continuare tendinta TA de a polemiza si mai ales de a face din tzantzar,armasar... In general pari mai relaxata dar vad ca ai alergie la ...pisici, asa ca gandeste-te la mine ca la o mamica si nu te mai infoia asa cand ma vezi. Uite ca nu am retinut ca tu "pufosai" bebeii in caracterizari, si asta pentru ca eu nu am resentimente si te citesc ca pe orice alta ... mamica. Ai dreptate cu graficul, si adevarul e ca Sebi avea 1 an si vreo 3 luni, doar ca nu am vrut sa precizez exact pentru a nu alimenta tendinta unor mamici ( si aici supergeneralizez daca imi dai voie sa zic asa ) de a se "speria" usor...

Cat despre talonete, nu erau pentru ochii frumosi ai lui Nichita, ci pentru Sarah, evident, m-am gandit insa ca scriem pe forum si nu ca dam examen la limba si literatura romana, deci mi-am permis sa nu imi cenzurez ideile... Sandalutzele cu taloneta arata ca niste... sandalutze, cu spatele inalt, adica partea aceea care imbraca calcaiul ca la ghetuza si in plus au taloneta, imi permit sa zic ce e pentru cine nu stie ( eu stiu pentru ca folosesc, insa nu e ceva ce tine de cultura generala, evident ) taloneta e un fel de talpitza cu ridicatura care sa sustina arcuirea talpii... ma rog, nu mi-am dat inca masterul in talpologie, dar... sper ca ati inteles.

P.S. Ca pentru tine era tot mesajul, Andaai dreptate cu pufosenia,"in primul rand nu putem sa ingrasam un bebeu doar ca sa aiba de unde sa slabeasca in eventualitatea nefericita a unei boli, ca doar nu e urs inainte de hibernare" dar te contrazic cu "graficul" tau la kg... al meu copil are acum, la 5 ani vreo 18-19 kg; in general n-am tinut "jurnal" nici cu bube, nici cu kg, nici cu mesele principale dupa o anumita varsta, ceea ce "descalifica" uneori sursele mel e de informatii. Fiind vorba de discutii ( apropo, n-am mai postat tare demult ca si tine, ce coincidenta !!! sa ne reciocnim, nu-i pacat? ) nu am dat importanta daca am zis 14 kg poate avea 13, stiu si eu?! o sa ma uit altadata in fisa medicala, noroc ca o am , sa nu mai induc in eroare mamicile. Mai ales daca "diseca" mesajele si le aplica tipare asa cum faci tu.
Eu zic sa o lasam moarta, ca eu cel putin nici nu stiu daca mai am timp in urmatoarele doua saptamani sa mai citesc vreo replica, d'apoi sa ma contrez cu tine.
Apropo, poate ne vedem odata in parc, sa ingropam securea razboiului. Sau la tribunal, ca am auzit ca si tu compatimesti in meserie...
Te pup!

Mergi la inceput

pai vezi pisi, d-aia n-are ursu' coada...
in primul mesaj zici ca era obez la 13-14 kg la 3 ani, p-orma, cand te iau la bani marunti, zici ca io disec mesajele, dar pe de alta parte spui ca , de fapt, boscu avea un an si 13-14 kg, dar ai zis 3 ani ca sa nu se sperie cineva...cine sa se sperie? faci misto de noi sau postezi la plesneala...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Nu, fata mea, in nici un caz. Doar ca am experienta ca am povestit aci' o faza altadata si am speriat pe cineva, apoi mi-a parut rau...
Nici vorba de plesneala, nu stiu de unde tragi tu concluziile...

Mergi la inceput

Sesizez insa ca ai alergie la pisici, asa ca TE ROG, hai sa continuam sa delimitam postarile noastre la chestii interesante. Ce-i drept nu stiu de ce naiba nu m-am uitat inapoi sa vad cine a postat chestia cu pufosenia ?! Nu de alta dar stiam ca esti susceptibila la si in nici un caz nu as fi vrut sa avem din nou ... experientze.

Vorba aia, daca taceai filozof ramaneai, mai bine dadeam la filozofie cand am vrut eu, nu la drept cum zicea mama...

Mergi la inceput

Si ca sa vezi ca nu sunt chiar atat de alergica, as zice chiar ca am tatuata azi acea indicatie cu hipoalergenic pe spate, te invit pe messenger. Ma certi acolo cat vrei, facem pace, si lasam forumul pt copii. OK? Mai ales ca postam amandoua atat de rar...

Mergi la inceput