Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (22)
Raspunsuri - Pagina 12
dolores spune:
avdanaarhire
STAFILOCOCUL AURIU. Stafilococul auriu este o bacterie care cauzează o gamă largă de probleme, de la infecții minore ale pielii și abcese, până la unele care necesită un tratament îndelungat, ca pneumonia, meningita sau septicemia. Stafilococul auriu este rezistent la cele mai multe antibiotice
Stafilococul auriu face parte din marea familie a bacteriilor agresive, usor transmisibile si extrem de rezistente la antibiotice. El are toate datele necesare declansarii unei pandemii.
O pandemie microbiana se instaleaza incet pe planeta noastra, in ultimii ani. Revista medicala The lancet a publicat miercuri, 21 iunie, un studiu realizat in Olanda, care avertizeaza ca Staphylococcus aureus stafilococul auriu a devenit rezistent la methicilina, un antibiotic utilizat de aproape 40 de ani. Stafilococul auriu este un banal microb patogen izolat pe toate continentele, reprezentand insa o reala amenintare la sanatatea publica. Acest stafilococ colonizeaza, in mod natural, pielea si fosele nazale in cazul a aproximativ 25%-30% din populatia globului. Astfel, in prezent, aproape 2 miliarde de locuitori sunt purtatori ai lui Staphylococcus aureus, dintre care intre 2 si 52 de milioane ar putea transmite versiunea rezistenta a microbului. Incepand din anii 50, se inregistreaza o crestere continua a rezistentei bacteriilor la penicilina.
REZISTENTA LA ANTIBIOTICE. Inca din 1948, spitalele americane si britanice raportau ca jumatate dintre tipurile de stafilococ auriu erau rezistente la acest antibiotic. In 1954, in Australia este izolata o susa extrem de virulenta, transmisibila si rezistenta. Ea reusesete sa faca inconjurul planetei intr-un ritm si cu o virulenta comparabile celei ale unei pandemii gripale. Aceasta susa este resposnabila, incepand din 1957, de majoritatea epidemiilor din maternitatile americane si de jumatate dintre focarele epidemice consemnate in unitati medicale britanice. O treime dintre bolnavii spitalizati, purtatori ai acestei suse, au dezvoltat infectii grave mergand pana la septicemie. In prezent, copii si adulti sunt victime ale abceselor cutanate, septicemiilor, pneumoniilor galopante.
din punctul meu de vedere te-as sfatui sa intrebi alt medic...din cate am citit nu e de joaca cu asa ceva..daca mai gasesc alte informatii te anunt
dolores 18+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
"Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte"
Mirona spune:
avdanaarhire am cautat si eu cate ceva pe net. Intr-adevar exista/se produce un antivaccin.
Iote mai citeste si pe aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53422
Intreaba dr. despre astfel de tratamente:
http://www.medicamente.romedic.ro/medicamente.php?med=2624&fl=1
http://www.medicamente.romedic.ro/medicamente.php?med=2541&fl=1
Sa ne tii la curent cu evolutia virusului. Bafta sa scapi cat mai repede de el.
Miro22+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
elaa spune:
burticilor, am si eu o intrebare la voi si anume ; ce analize mai faceti voi?,ca eu am facut urmatoarele:
1.secretie vaginala asta a fost chiar in prima luna cand nu stiam daca sunt insarcinata..si toate a iesit asa: candida, trichomonas, neisseria si chlamydia-toate negative
2.toxoplasmoza,aici am avut ceva probleme si anume:am mers la o clinica unde am cerut sa-mi faca analiza la toxo, nu stiam de IgG si IgM,iar ei cand mi-au dat rezultatul au spus atat: reactii pozitive la toxo si mi-au recomndat sa merg la sanipid sa le repet, va dati seama ca in prima faza am plans, mai aveam putin si dadeam pisicul afara din casa, sotul nu era acasa sa ma linisteasca..in fine vrb. cu un medic gineco, mi-a explicat cum trebuie sa fac exact analiza..si in final am repetat analiza la o clinica in Br. si intradevar a facut 2 analize si au iesit negative ambele.
3. am facut si niste analize la urina si sange(ce mi-a dat medicul de familie), am apucat sa merg cu ele la medicul gineco, mia spus ca sunt ok, numai ca de ametita ce sunt..le-am pierdut
4.am mai facut ceva analize la ficat, ptr ca am avut prob. acum 3 ani si de la atatea pastile de duphaston m-am gandit sa nu am prob, dar se pare ca sunt ok.
Deci asta e tot ce am facut, intrebarea e daca voi ati mai facut si altceva? si daca da..in ce perioada?
Referitor la TT medicul mi-a recomandat sa stau linistita ptr ca nu am peste 35 de ani si nici prob. in familie si daca oricum fac morfofetala..nu are rost sa ma mai stresez si cu asta.
Gata, v-am plictisit destul(asta daca tot va era teama ca-s timida:P))
va pup
ela 19+
bety spune:
Buna, mamici dragalase!
Va urmaresc de muuuuuult de tot si abia acum mi-a venit sa ma inscriu si eu la voi.
Eu sunt o veche aspiranta a DC, adica misun de ceva timp pe aici si abia acum, am reusit si eu sa devin o fericita.
Pe scurt, datele mele sunt urmatoarele: UM - 15.03.2006, sarcina obtinuta prin FIV - la dl. prof. Marinescu, ET a fost pe 13.04.2006, se pare ca evenimentul se va produce in jur de 20.12.2006, iar doctorul meu de suflet este doctorita Moisa, care imi si urmareste sarcina.
DN: 05.05.1967.
Dintre voi, cel mai bine la cunosc (sa zic asa) pe Veronici si Gina Saftoiu, care mi-au fost sfatuitoare dragi in acea perioada, iar cu Gina, chiar m-am si vazut.
Conform ultimei eco de martea trecuta, acum avem 14.4 saptamani, iar bebele are o viteza la dat din maini si picioare de numa'! Nu am putut vedea sexul, ca ne-a tratat cu funduletul.
In rest, sunt si eu posesoarea unui fibrom, care culmea, a mai scazut fata de acum 4 saptamani si care sper sa nu-mi faca probleme.
In rest, pot spune ca abia astept sa scap de greturi si varsaturi, de tot...ca inca-si mai fac de cap.
Multa lume imi spune ca-i fata.
Din partea mea, fie ce-o fi, numai sa fie sanatos/sanatoasa.
Peste o saptamana aflu si rezultatul la TT, deci de ca mint...emotii mai sunt in continuare.
Cam atat despre mine, pentru moment.
Va multumesc ca ati purtat discutii care mi-au fost de folos si va pe toate-toate!
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice cu bebelina sau bebelin la bord
Poze dragi
ingeras26a spune:
Bety si pe mine ma stii...sau nu ?
Astazi ai intrat in 16 sapt, nu ai 14.4... esti cu o zi mai "mare" decat noi:)
intra pe:
www.medicalinfo.ro/menu.php?s=gineco_result" target="_blank">http://www.medicalinfo.ro/menu.php?s=gineco_result
Pupicei, Ingeras 15+ Maya
dolores spune:
buna bety bine ai venit . multa sanatate si multa rabdare pe drumul celor 40 de saptamani si o sarcina cat mai usoara.
am citit bine,nu?esti la d-na doctor Anca Moisa?!
te pup
dolores 18+
poze
"Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte"
bety spune:
Ingeras - scuze...te stiu bine...stiu si povestea ta cu dosarul dus la FIV si ramas fara sa mai ajungi acolo, dar cu ele am vorbit si la telefon, ba cu Gina ne-am si intalnit! De fapt asta am vrut sa spun atunci si-mi pare rau acum - uite ca m-am si-ti trimit o !
Din calcule, rezulta 16 saptamani, dar eu tot sunt in ceata cu data ET si data UM...si la eco, martea trecuta 27.06 mi-a aratat 13.3 saptamani.
Oricum, astept cu nerabdare sa ajung la eco morfologica si o sa ma lamuresc atunci; la urmatorul consult ma duc pe 25.07 si sigur o sa-mi zica de eco morfologica.
Dolores - am fost pacienta dr Moisa inainte de FIV, am devenit pacienta dl. prof Marinescu pentru FIV si apoi, pentru urmarirea sarcinii am optat tot pentru dr Moisa. Deci...pot spune ca am 2 dr de suflet!
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice cu bebelina sau bebelin la bord
Poze dragi
dolores spune:
bety si cu cine vei naste????
si eu sunt tot pacienta d-nei dr. Moisa ....
o cunosti de mult timp? sau de ce ti-a ramas la suflet.....te pup si merci
dolores 18+
poze
Ralumat spune:
Doamne, Aelita, ce inspirata esti! Bineinteles ca ti-am furat ideea cu o alta pagina, pentru raspunsuri....si asa poate tin si eu pasul. Ca altfel...incercam eu sa scriu pe foi niste raspunsuri, dar uitam pana ajungeam sa scriu.....
Mayaione, super povestea voastra, dar pana la urma......avea plete?
Ruxandrasb, stai usurel, nu te inghesui la locul I..... am 91 kg, deci te-am luat!
Roana, felicitari pentru doamna doctor....si pentru micutul care "a ajutat-o". Ti-a si suflat, ca oricum ati invatat impreuna?
Bety, bine ai venit! Sa avem impreuna un drum lin si o nastere usoara, toate "inscrisele" pe listuta!
Si la subiect....la noi povestea de dragoste nu e chiar spectaculoasa. El era la Bucuresti, eu eram studenta la Cluj, la finele primului an. Un prieten comun i-a dat adresa mea si am corespondat vreo 2 luni, dupa care i-am facut o vizita la Bucuresti. Nu ne-am placut la prima vedere, insa corespondenta a continuat....ne vedeam cand si cand, printre trenuri, in drumurile mele spre Constanta sau invers, pana cand ne-am trezit ca de fapt....ne era tot mai greu sa ne despartim. Au urmat patru ani de chin, cu week-enduri si vacante petrecute de el la Cluj, dupa care s-au terminat facultatile si ne-am casatorit, in urma cu trei ani. Restul...e istorie!
Raluca 18+
Dbunny spune:
Fetelor, aseara am vazut BB. Cica e in grafic, dar nu mi-a spus dr cat are in lungime. A zis ca de la varsta asta nu mai incape tot intr-un ecran, si nu se mai masoara intreg... pe bucatzi, si cata vreme osutele principale is destul de mari bb e in grafic. Atata stiu ca are 320 de grame...grasunul lu mama. I-am vazut outzele, e clar ca-i ficior, i-a vazut cele doua arterii vitale( nu ma intebati ce-s alea ca habar n-am, dar cica-s vitale sa fie amandoua acolo, ca este cazuri cand e numai una, sh-atunci e bai)I-am ascultat inimutza, ne-o facut cu manutza, chit ca sotzul a zis ca nu...avea mainile pregatite pt meciul de aseara...ca un portar adevarat ce-o sa fie .Are golanu meu diametrul stomacului mare ca diametrul capului. Se pare ca toate bune si frumoase, si infectie in urina nix ! I-am spus ginecologului ca prea des merg la wc la pipi si prea putin pipi iasa... A zis ca-i normal, bb creste si apasa pe vezica si de-aia mer gdes la baie, dar nu are de unde sa iasa de fiecare data mult pipi, in fine.. voi il credeti ? ca eu nu prea mai stiu ce sa zic ...
Azi dimineatza m-am trezit cu dureri usoare in partea de jos..m-au tzinut cam 15 minute bune, azi v-am citit pe voi si inclin sa cred c-au fost contractii braxton-kix .
Va pupez pe toate, scriu mai tarziu cand pleaca sefu
Mi-au placut toate povestile voastre de dragoste. sa fiti iubite !
Miro mersi de PM, de-acu m-oi iemancipa sh yo unpika !
Dbunny 20 fix cu