Rh negativ-al doilea copil ?1( anti D1/256-1/512)

Rh negativ-al doilea copil ?1( anti D1/256-1/512) | Autor: aalina2003

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Intrebarea mea este urmatoarea: avand in antecedente o transfuzie, o intrerupere de sarcina si o sangerare la inceputul primei sarcini, si faptul ca in saptamana 37 anticorpii antiD au ajuns la valorile 1/256-1/512, ce sanse am avea sa avem un al doilea copil cu Rh negativ? Bineinteles, eu sunt O negativ, sotul O pozitiv. Exista vreo analiza de sange pe care sa o faca sotul (in tara sau nu) care sa stabileasca daca el este ++ sau +-? Sau singura alternativa este amniocenteza care, din cate am inteles se face in saptamanile 15-18 si poate detrmina Rh-ul copilului? Mai mult, daca se constata ca acest copil are Rh pozitiv, se poate lua decizia de a intrerupe sarcina la aceasta varsta? Nu mai vorbesc despre implicatiile morale...Primul copil, o fetita, a suferit de anemie hemolitica si icter prelungit, a fost nevoie de 2 tranfuzii pentru corectarea anemiei,pe acurt, desi poate nu pare, mie mi-a fost foarte greu da trec prin toate astea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Creola spune:

Buna Alina!

Citind postarea ta am vazut descrisa exact aceeasi situatie in care ma aflu si eu!Transfuzie la 11 ani,intrerupere,sarcina cu sangerare timp de o luna ,acelasi nr de anticorpi in sapt 37,4zile cand mi-au provocat nasterea .Singura diferenta e ca fetita mea a avut doar un icter prelungit.
Ne gandim si noi la urmatorul copil!De multe ori mi se intampla sa spun ca vreau gemeni cu conditia sa-mi mosteneasca rh-.Nu stiu daca ai citit asta http://www.eva.ro/sanatate/articol181.html;in caz ca nu aici vei gasi multe lamuriri cu privire la ce te framanta.Trebuie sa fie o analiza care sa determine daca tatal este++ sau -- si mai stiu ca afara se mai face o analiza care poate descopri rh ,,care nu-i asa riscanta ca amniocenteza.
Imi pare rau de fetita ta ca a trebuit sa suporte 2 transfuzii si imi imaginez ca nu ti-a fost usor ,dar totul e bine cand se termina cu bine.
Astept si eu alte raspunsuri !
Va dorim sanatate si sa auzim de bine!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Sigur exista o asemenea analiza ...nu mai stiu cum se numeste, dar sigur exista, parca a facut-o si sotul meu la Institutul de Hematologie din Bucuresti.
Daca esti din provincie, nu stiu unde sa te indrum.

Denisa, mami lui Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Analiza de la Inst de hematologie a facut-o si sotul meu, dar, din pacate, rezultatul a fost incert, adica el poate fi (conform interpretarilor dr de la laborator) si ++ si +-. Poate stie cineva altceva..fie si la un laborator din afara tarii.
Creola, daca afli tu ceva, imi scrii si mie, te rog? Si invers e valabil, desigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Creola spune:

Alina!

Sigur Alina daca aflu ceva noutati te tin la curent !
Aici la Inst .de Hematologie sotul meu si- a facut doar rh.D-na dr a zis ca sigur e homozigot pt D ,fara o analiza mai detaliata.Pe mine insa nu m-a convins deloc asa ca toamna asta vrem sa mergem in Italia (intr-o vacanta)si ma voi interesa si vom face aceea analiza.
si sa auzim de bine!

Ti-am raspuns aici deoarece nu stiu sa trimit un pm si nu prea ma lasa mititica sa stau pe calc tare mult.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Vacanta placuta si sa va intoarceti cu vesti bune!
M-am uitat la pozele voastre, fetita e o dulce, mai ales la baie si atunci cand, banuiesc, facea primii pasi..Ana mai are pana atunci, are numai 4 luni..si ma gandeam si ma razgandeam sa o duc in Grecia in septembrie. Mai mult nu, decat da, e prea mica, poate ii dau dintii, poate face vreo febra, ce fac eu cu ea a acolo. Sa o las acasa nu ma indur..poate la anul!
Inca o data vacanta placuta si sa imi scrii si mie ce si cum a fost si in concediu si la analize.

Mergi la inceput