M-am hotarat....adoptie (38)
Raspunsuri - Pagina 11
Alexa Ioana spune:
salut irina !!! si bine ai venit la noi ! ma bucur ca paul si'a schimbat parerea despre adoptie, si ma bucur sa ati hotarit in sfarsit sa puneti o limita la chinurile cu tratamentele hormonale !!! toate se vor intampla exact asa cum trebuie sa se intample. stii cat ne'am chinuit si noi, si cat am tras, si cat am suferit... iar acum suntem cei mai fericiti parinti !
cu actele... nu e foarte mult de umblat. mai nasol e cu analizele medicale. dar oricum, nu e extrem de complicat.
intra pe primul subiect de la adoptii, cel lipicios "legislatie adoptie" si gasesti acolo toate informatiile referitoare la acte. cu mentiunea ca pot sa difere putin cerintele de la judet la judet. deci, inainte sa incepeti, mergeti pana la voi la DPC si intrebati exact care sunt cerintele acolo.
EDITEZ ca sa adaug ca as minti daca as zice ca e super lejer cu actele. ii ceva de umblat, si birocratia ii cum ii, dar...odata ce v'ati hotarit sa mergeti pe drumul asta, parca mult mai usor vor merge toate... drumul nu'i usor deloc, dar merita fiecare pas !!! in cateva zile, si cu putin efort, se rezolva toate actele. dar insist sa intrebati la DPC la voi exact ce cer ei, ca sa nu umblati degeaba...
mai nasol o sa fie dupa ce va depuneti actele si incepe perioada de evaluare. o sa stabiliti impreuna cu asistentul social care se va ocupa de caz, un program de intalniri. sper sa fie flexibili... asistenta noastra a fost extrem de flexibila si intelegatoare. si a preferat ca toate intalnirile, mai putin cea cu psihologul, (inclusiv intalnirile cu familiile de prieteni si cu familia noastra extinsa) sa aiba loc la noi acasa, pt ca sa ne simtim noi mai in largul nostru.
hai ca m'am lungit rau de tot. daca te pot ajuta cu ceva, bazaie'ma pe messenger.
bafta multa, si ma bucur din suflet pentru voi !!! sa va ajute Dumnezeu sa aveti cat de repede copilasul pe care vi'l doriti atat de mult, indiferent pe ce cale va ajunge la voi in familie !!!
te pupam cu mult drag,
alexa si mami
aissa spune:
Irinacodrina ai sa vezi ca nu e foarte greu cu actele, odata luata hotararea o sa lasati deoparte greul actelor. Mult succes!
Ma uit la stiri si vad ca americanii zic ca ar trebui sa reluam adoptiile internationale, senatul american a adoptat un act in acest sens chiar in ziua in care a ajuns Basescu acolo. La telefon (la pro tv) d-na Bertzi considera ca nu e cazul...le e bine copiilor la noi, le e bine in grija lor....
Cristina si ghighiloi
Silvia_Pui spune:
Aissa , parerea mea e ca ce spun ei la TV , e asa , praf in ochi . In ultima vreme se face lobby foarte puternic pentru adoptiile internationale si mie se pare mie , sper sa fie doar parerea mea , ca se pun foarte multe bete in roate pentru adoptiile interne .
Oricum sunt ff multe fundatii in Romania care ,, se zbat " sa le fie mai bine micutilor in familii adoptive , dar dincolo . Mai tineti minte ca la un moment dat a aparut cineva care ne-a folosit drept material ,, de studiu " pentru a-si sustine ,, teza " ca romanii nu vor sa adopte copii mai mari , deci acestia trebuie sa ajunga dincolo .
Imi pare rau doar de aceste minuni mici , suflete nevinovate , carora le-ar fi mult mai bine alaturi de sutele de familii care au atata dragoste de daruit .Poate la un moment dat se va gandi cineva , asa cum au scris acel articol in revista Ioana parca , sa faca o emisiune cu minunile noastre . Sa aratam lumii intregi ce copii minunati avem . Sa le aratam ca noua nu ne este rusine sa spunem ca acesti copii au crescut in inimile noastre .Ca da , sunt copii adoptati , dar sunt ai nostri si pentru noi ei sunt totul . Sa afle cat de greu este sa adopti un copil si aici , in Romania ,si cate cai mai putin ortodoxe trebuie sa ocolim atunci cand apar ,,binevoitori " gata sa ne intinda ,,o mana de ajutor ".Si cum ce care ar trebui sa faca totul mai usor , nu stiu sau nu ii intereseaza ca lucrurile sa se rezolve cat mai repede (in spiritul legii desigur ) .
Eu una , chiar daca sunt printre cei care au terminat relativ repede , nu as mai pleca pe acest drum decat cu avocat .
M-a cam aprins , dar si pe mine m-a enervat la culme acel reportaj de aseara si nu este primul de acest gen pe care l-am vazut in ultima perioada .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=828escd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
aissa spune:
Ai dreptate, aseara ma gandeam si eu la acelasi lucru, ca ar fi si mai greu sa se adopte pe intern, ca toti copiii "buni" (sa nu-mi sariti in cap, stiti ce vreau sa spun) s-ar da la "export". Suna cinic dar stim toate ca asa e.
Dar nu stiu....in prostia mea ma gandeam ca poate sub presiuni s-ar mai relaxa cu totul si intern si extern, stiu ca atunci cand eram noi in cautari auzisem ca strainii vin si iau "la gramada" copii, nu pun conditii de culoarea pielii, sanatate, accepta si copii cu probleme, si mai mari si pentru aceia ma gandeam ca ar fi bine sa li se dea drumul sa fie adoptati pentru ca realitatea e ca majoritatea vrem copii mici si e pacat de Dumnezeu ca un copil mai mare sa ramana in grija lor decat sa aiba sansa unei vieti in alta tara.
Iar apropo de ziaristi sa va povestesc o faza: pe un alt forum am scris o parte din povestea mea, a fost pusa de administratorul forumului pe prima pagina a site-ului. Primesc la un moment dat un mesaj de la o tipa, nu ii retin numele, care s-a recomandat ca fiind redactor la "Libertatea pentru femei". Mi-a spus ca a citit povestea mea si m-a intrebat daca as fi de acord sa mi-o publice. I-am zis ca da, cu conditia sa vad inainte de aparitie articolul si sa nu puna poze. A ramas in coada de peste, discutia se "purta" pe YM off line (adica eu gasisem mesaje de la ea off line si tot asa i-am raspuns). Trec saptamani si nu da nici un semn, eu necitind revista nu ii stiam ritmicitatea si am inceput sa ma tem ca va aparea povestea fara sa stiu. Asa ca ii dau alt mesaj in care o intreb ce are de gand, sa nu uite ca acordul meu a fost unul de principiu etc. Moment in care imi raspunde fff nervoasa, ca ea primeste mii de scrisori la redactie ca nu avea nici un interes sa ma publice, eu i-am raspuns ca n-am nevoie de publicitate asa ca in nici un caz interesul nu era al meu... pe final m-am enervat cumplit, am rugat adminul site-ului sa scoata povestea de pe site, m-am simtit folosita si cum sa zic....scarbita de breasla asta. Asa ca nici ziaristii nu au interes, dupa capul meu, decat sa vanda ziarul, ii doare undeva de relitatea noastra.
Hai ca m-am aprins si eu...dar macar invioram putin subiectul ca parca se stinge....
Cristina si ghighiloi
irina_g spune:
Corina, desi inca nu e data de 2 (mai e putintel), vreau sa fiu prima care sa iti ureze la implinrea primului anisor al Mayei , sa ai parte doar de bucurii alaturi de ea, sa fie sanatoasa si sa creasca mare si frumoasa.
Sa sarbatoriti asa cum va doriti si tot ce isi doreste Maya sa se implineasca.
Va pe tine si pe Maya.
Irina si Mihai
simona dragusin spune:
LA MULTI ANI MAYA !
Corina sa-ti traiasca fetita si sa-ti aduca numai bucurii
Si daca tot nu ne-am gasit azi pe mess iti cer scuze public pt incurcatura cu intilnirea
Dar iti dau un de la Patricia sa nu fi suparata
Petrecere frumoasa !
SIMONA si PATRICIA
patri spune:
FETELOR, PE UNDE-MI SUNTETI???
Ii transmitem si noi Mayei un , sa fie sanatoasa si sa creasca mare si sa fie fericita si ea si familia ei!!!
Revin la intrebare, mi-e dor de voi si de "problemele" voastre, ce faceti, lasati subiectul balta? Nu de alta, da eu nu mi-am gasit locul decat aici, desi mai citesc si prin alte parti, aici ma simt "acasa", si mi-e dor de voi toatele!!! Patri a mea e plina de ea, se bate cu palmuta pe piept si spune "Pati-Pati", cateodata dac-o intrebi cati ani are mai si raspunde 2 annniii- e fericita, rade la toti, ne intelegem deja ce vrea si ce nu vrea-spune nu-nu si da-da , i-mi arata ce vrea si daca e nu-nu atunci asa ramane, intelege tot, spunem povesti impreuna, numara pana la 5 si stie cateva culori...e o minune de care ma bucur in fiecare clipa si-i multumesc la Dumnezeu ca ne-a dat-o! Nu va spun cat de mandru e taticu de ea, sau cum s-au dus baietii sa-si prezinte surioara prietenilor...n-as fi crezut niciodata ca va fi chiar asa de bine! Vreau sa va incurajez pe toate, care va apropiati de momentul cunoasterii bbului, si aveti ganduri de cum va fi ? si voi fi in stare?, vreau sa va spun, e EXTRAORDINARRRRRRRRRRRRRR!!!!!
Si din cate am citit aici, nu numai eu am parte de o minune, cam toti copiii de aici sunt superbi, si luptatori, si iubitori...daca a-ti vedea-o pe a mea printesa cum ne dragaleste, si ne stringe la pieptutul ei...mor de dragul ei!!!
Pupici la toate si mi-e dor de voi!!!
irina_g spune:
Patri, eu simt la fel ca si tine ca "acasa" e forumul.
De fiecare data deschid si vad ca ultimul mesaj e de vreo 2 zile si abia peste vreo 3 zile se modifica.
Din pacate sau din fericire, majoritatea sunt in concediu asa ca stau cuminte si astept sa revina fetele si sa ne mai impartaseasca di bucuriile sau necazurile lor.
Va pupic pe toate si pe puiutii vostri iar mamicilor care sunt in cautari, le doresc sa gaseasca bebicul si sa se re-intregeasca famillle.
Un inceput de we superb si nu foarte calduros.
Irina si Mihai