Retete cu dovlecei
Raspunsuri - Pagina 4

miria_cristina spune:
CLATITE CU DOVLECEI
1 dovlecel potrivit de mare
2 oua
100 g telemea
o cana de lapte
faina
sare
delikat
marar (optional).
Se bat ouale cu laptele si se adauga dovlecelul si telemeaua rase pe razatoarea mare. Se pune faina astfel incat compozitia sa aiba consistenta unui aluat de pandispan, sarea si delikat-ul. La sfirsit se adauga mararul taiat marunt. Se incinge uleiul in tigaie si se pune compozitia cu o lingura mare.
Se servesc calde, cu smintina.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
PASTE CU DOVLECEI SI LAMAIE
350 gr paste fainoase (rigatoni, fusilli etc.)
2 linguri ulei masline
2 catei de usturoi, tocati marunt
4 dovlecei nu prea mari, taiati felii subtiri
o lingura rozmarin, tocat
o lingura patrunjel verde, tocat
zeama si coaja rasa de la o lamâie
25 gr masline negre, tocate
25 gr masline verzi, tocate
sare, piper negru, macinat
Pentru ornat
felii de lamâie
ramurele de rozmarin
Fierbeti pastele in multa apa cu sare.
Când sunt aproape gata, incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti usturoiul 1-2 minute, la foc moale. Aveti grija sa nu tineti prea mult usturoiul pe foc, deoarece se amaraste.
Adaugati dovleceii, rozmarinul, patrunjelul, zeama si coaja rasa de lamâie si dupa inca 3-4 minute adaugati maslinele. Amestecati bine.
Potriviti gustul cu sare si piper si luati tigaia de pe foc.
Scurgeti pastele si puneti-le in tigaie, peste mirodenii si masline. Amestecati din nou, apoi rasturnati mâncarea intr-un castron incalzit in prealabil. Ornati cu felii de lamâie si ramurele de rozmarin si serviti imediat.
Se potriveste cu vin alb dulce.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
GOGOSI CU DOVLECEI
2 buc. dovlecei mici fara seminte
1 praf sare
zahar tos
zahar pudra
2-3 oua
faina
ulei pentru prajit
Dovleceii se dau pe razatoarea mica, sa presara cu praful de sare si se storc foarte bine. Se amesteca cu zaharul, se adauga ouale pe rand si se ingroasa cu faina. Se pun cu lingurita in ulei incins si se prajesc pe ambele fete. Se scurg de surplusul de ulei pe servetele absorbante sau in sita.
Se servesc pudrate cu zahar sau cu zahar pudra amestecat cu 2-3 plicuri de zahar vanilinat.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
DOVLECEI CU BRANZA LA CUPTOR
4 dovlecei potriviti
200 g branza de oi veche
100 g unt
3 linguri pesmet
sare
Se curata dovleceii, se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cca. 25 de minute. Dupa ce au fiert, dovleceii se scot si se pun la scurs, se racesc putin si se taie apoi, pe lungime, in felii de jumatate de cm. Se unge o forma cu unt, se presara cu pesmet si se asaza feliile de dovlecei. Se presara apoi branza rasa, pesmetul si restul de unt taiat bucatele.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


susulina spune:
DOVLECEI CU MAIONEZA
Se fierb dovleceii, se pun la scurs,apoi se taie cubulete si se amesteca cu maioneza(mai acrisoara de la lamaie si mustar)+ marar+usturoi+sare.
POFTA BUNA!


nicoletag spune:
Am si eu o reteta delicioasa, apreciata foarte tare de pitici:
BARCUTE CU DOVLECEI
Dovlecei se spala, se curata de coaja, se taie in 2 pe lung si se scobeste miezul cu o lingurita, rezultand cate 2 barcute care se oparesc in apa cu sare (nu prea mult ca se inmoaie si nu mai stau barcutele). Miezul se taie marunt si se caleste putin in unt sau ulei cu putina apa. Intr-un castron se amesteca branza (de care doriti, eu folosesc branza de vaci cand fac pentru copii), cu oua, marar tocat si miezul calit. Cu aceasta compozitie se umplu barcutele, se aseaza intr-un vas yena uns cu putin ulei, se adauga putina apa in vas si se da la cuptor. Cand se serveste se poate adauga smantana. Se poate servi si ca garnitura la un gratar, de exemplu.
Sunt deliciosi.....
Nicoleta, mami de 2 nazdravani: Andrei (14.08.2002) si Radu (11.10.2004)


iulissa spune:
quote:
Originally posted by mazzel
salut eu fac pe langa dovlecei pane si dovlecei sote(mancarica, tare buna cu marar, asa scazuta) si un fel de musaca de dovlecei.
prajesti carne tocata+ceapa+usturoi+condimente apoi adaugi una bucata praz taiat rondele, lasi sa se moaie, apoi adaugi vreo 3 conservutze de pasta de rosii de aceea mica rotunda, apa(sa iasa ca un sos) si dai cateva clocote mestecand.
intr-un vas de yena pui un strat de dovlecei (cu tot cu coaja, spalat bine) taiat rondele.
apoi pui un strat de carne.apoi un rand de dovlecei iar, apoi un strat de rosii taiate rondele...apoi iar un strat de sos de carne, si tot asa, ultimul rand fiind de dovlecei si rosii.
bati un ou bine si il torni deasupra.
dai vasul la cuptor vreo 30 minute, vezi tu in fc de cuptorul tau.
Scumpa mea Multumesc pentru reteta,
Am facut-o acum cateva zile, si mi-a iesit absolut delioasa

Am imbunatatit putin reteta , adica am mai adaugat o paturica de ciupercutze albe cu picior, iar toate straturile le-am gatit in oala romana

Multumesc din suflet, totul a fost perfect!



Bianca_C79 spune:
Fetelor,
imi spuneti si mie va rog cum se face faimoasa mancarica de dovlecel cu marar? Si daca cumva stiti cum se face ghiveci cu dolvecel va rog spuneti-mi.
Multumiri. Bianca


miria_cristina spune:
GHIVECI de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras si fasole verde
recomanda aceasta reteta
Ingrediente:
se aleg in cantitati egale morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras, fasole verde, suc de rosii
Mod de preparare:
Se spala fiecare leguma separat si se curata. Morcovii, vinetele si dovleceii se taie in rondele, ardeiul gras in felii mici si se prajesc pe rind in ulei fierbinte pina capata o culoare deschisa (devin albicioase). Se opareste fasolea spalata si se da in clocot 10 minute. La urma, in grasimea ramasa in vas, se calesc 4 cepe mari, peste care se pune sa clocoteasca 10 minute sucul obtinut din 2-3 kg. de rosii. In fiecare borcan (de 400 ml), se adauga 3 rondele de vinete, 6 de morcov, 3 de dovlecei, 2 linguri de fasole oparita, o lingura de ardei prajit, 2 felii de rosii, o lingurita de ceapa calita si o lingurita de verdeata. Se presara usor cu lingura si se completeaza sucul in fiecare borcan. Deasupra, se pun cite 2 masline. Se leaga cu celofan si se sterilizeaza borcanele pe baie de aburi, lasindu-le sa fiarba cu clocote mici o jumatate de ora.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
DOVLECEI CU SMANTANA SI MARAR
Ingrediente:
Ai nevoie de: 5-6 dovlecei, 1 și 1/2 lingură unt, 1 ceașcă smântână, 1 linguriță de făină, 1 legătură de mărar, sare, piper.
Mod de preparare:
Cureți dovleceii, îi tai bucăți pe care le pui în apă fierbinte sărată și le dai în câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de apă și îi călești în unt. Adaugi apoi smântâna amestecată cu făină și mărarul tocat fin, presari sare și piper și dai totul la cuptor, la foc mic.
In loc de smantana poti folosi bulion.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
