Retete cu dovlecei

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

iulissa ma bucur ca v-a placut, e si mancarica sanatoasa.
la fel fac cu vinete, si si cu cartofi.
si eu imbunatatesc aproape fiecare reteta, depinde ce am prin frigider , adaug :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Flori de dovlecei umplute

Ingrediente: 8 flori de dovlecei si dovlecei mici, 1 lamaie, 4 sardele, cate 4 lg. marar si busuioc, 200 g branza de capra, 4 lg. lapte, 1 lingurita usturoi pisat, sare, piper, 4 lg. ulei (masline)

Se spala dovleceii si florile. 2 dovlecei se taie felii, restul se toaca. Se indeparteaza pistilele. Se spala lamaia si se rade coaja, apoi se stoarce zeama. Se toaca sardelele. Florile se umplu cu o compozitie din restul de ingrediente. Feliile de dovlecei se dau prin ulei si zeama de lamaie.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Gratin de rosii cu dovlecei

Ingrediente: 2 rosii carnoase, 2 dovlecei, ½ leg. patrunjel, 1 fir busuioc, 1 fir menta, 300 g salam, 150 g cascaval ras, sare, piper

Rosiile si dovleceii se curata si se taie felii. Verdeata se toaca, iar salamul se taie felii. Se preincalzeste cuptorul (180°).
Se unge cu grasime o forma termorezistenta. Se aseaza (ca tiglele) feliile de rosii, dovlecel si salam si se presara cascavalul. Se coace 20 de minute si se orneaza cu verdeata.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Dovlecei italienesti

Ingrediente: 3 dovlecei, 4 rosii, 50 ml ulei (masline), 2 cepe mici, 2 catei usturoi, 125 ml supa de pasare (instant), 125 g migdale, maghiran verde sau ½ lingurita oregano uscat, sare, piper

Rosiile se curata de pielite si seminte si se taie felii. Cepele se toaca, iar dovleceii se taie rondele.
Se incinge uleiul si se caleste ceapa si usturoiul zdrobit. Se adauga dovleceii si se lasa pe foc 6-7 minute. Cand s-au inmuiat putin dovleceii, se adauga rosiile, maghiranul tocat, sare si piper. Se acopera si se fierbe la foc mic cca 4 minute.
Se prajesc migdalele fara grasime. Se integreaza in compozitia de dovlecei si se servesc imediat.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Dovlecei umpluti cu branza de vaci

Ingrediente: 2 dovlecei (a 150 g), sare, piper, 1 ceapa de apa, 2 rosii, 50 g sunca, 125 g branza de vaci, 1 lingurita cimbru tocat, ¼ lingurita boia

Dovleceii se taie jumatati pe lung si, cu ajutorul unei linguri, se scot semintele. Se condimenteaza in interior cu sare si piper. Ceapa se toaca marunt. Rosiile se curata de pielite si seminte si se taie bucatele. Sunca se taie cubulete. Se preincalzeste cuptorul (180°).
Ceapa, rosiile si sunca se amesteca bine impreuna cu branza. Se condimenteaza cu cimbru, sare, piper si boia. Se umplu dovleceii cu compozitia de branza. Se unge cu ulei sau margarina o forma si se aseaza dovleceii umpluti. Se coc cca 20-25 de minute. Se pot servi cu garnitura de orez si sos de rosii.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Dovlecei umpluti

Ingrediente: 50 g orez, 100 ml supa (instant), 4 dovlecei, sare, ½ ardei gras rosu, 2 cepe, 250 g carne tocata de vita, 2 lg. ulei, piper, 150 g cascaval, 2 lg. boabe de porumb (cons.), 500 g rosii taiate cubulete, 1 leg. ceapa verde

Se fierbe orezul in supa cca 20 de minute.
Dovleceilor li se taie un capac, pe lungime, care se taie cubulete, impreuna cu miezul si se fierbe cca 5 minute in apa cu sare.
Ardeiul si ceapa se toaca marunt. Se calesc in ulei carnea tocata, ardeiul, ½ din dovlecelul si ceapa tocata si se condimenteaza.
Se da pe razatoare ½ din cascaval, iar restul se taie cubulete. Peste carne se adauga cubuletele de cascaval, orezul, 1 lg. de porumb si se umplu cu aceasta compozitie dovleceii.
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se caleste ceapa ramasa in ulei. Se adauga rosiile, restul de dovlecel, ceapa verde taiatã inele si 1 lg. de porumb.
Se pune sosul de rosii intr-o tava unsa cu grasime, iar deasupra se aseaza dovleceii umpluti. Se presara cascaval ras si se da la cuptor cca 30-40 de minute.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Pot folosi in loc de dovlecei zuchini? Ca eu din astia am gasit ieri si ma gindesc ca-s cam la fel, nu?


www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Da, se poate cu zuchini.

Azi am facut o reteta super de dovlecei, dar merge bine si cu vinete.

Dovlecei si vinete pane

Tempura
ou
apa minerala
faina
usturoi
verdeata (patrunjel)
sare, piper
Se amesteca bine in blender sau cu mixerul vertical. Se baga la frigider pana se foloseste (undeva am citit ca trebuie sa stea pe gheata, dar eu am facut fara).

Se taie feliile de dovlecel si vinete, se sareaza si se lasa putin sa se scurga apa din ele. Se sterg bine cu un servet de hartie si se trec prin tempura.
Se prajesc in ulei incins.
Se servesc cu tzatzichi.

Super!! Imi pare rau ca mi s-a stricat camera, ca vedeati voi acolo mancarica buuunaaaa....

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:


hadeti sa va mai dau si eu o reteta luata de la o prietena...
Papanasi din dovlecei:
un dovlecel mai mare,2-3 oua,faina(cantitatea o puneti in functie de compozitie),zahar pt a o indulci...toate acestea la amestecati si le prajiti ca papanasi normali(optional se pune zahar vanilat)...sunt deliciosi

inca odata va multumesc pt retete,le-am salvat si vreau sa le fac pe toate,cateva din ele sunt deosebit de gustoase

Mergi la inceput